Acasă Alte sporturi Micutii muschetari vâlceni sunt campioni nationali

Micutii muschetari vâlceni sunt campioni nationali

94
0

Floreta locală dovedeşte că are viitor:

Micuţii muşchetari vâlceni sunt campioni naţionali
 

– fetele au terminat competiţia de la Amara pe locul doi
 
În ultima perioadă, sportivii e la secţia de scrimă a Clubului Sportiv Oltchim au participat la diferite competiţii, atât la juniori, cât şi la cadeţi sau seniori. Rezultatele obţinute de „muşchetarii” secţiei coordonate de Livius Buzan au fost pe ansamblu mulţumitoare, însuşi vâlceanul declarându-se mulţumit de comportamentul elevilor săi.
 

La un pas de câştigarea Cupei

 
La Bucureşti, seniorii s-au adunat pentru a concura la Cupa României. Două echipe a trimis pe planşă antrenorul Livius Buzan, la băieţi. Oltchim I şi-a luat revanşa faţă de înfrângerea din Superligă, vizavi de gruparea CS Satu Mare, formaţie pe care „chimiştii” au învins-o în semifinale la o diferenţă mare: 45-25! În finală, gruparea vâlceană, în formula Livius Buzan, Ion Mihai, Diaconu Alexandru şi  Mihai Alexandru ca rezervă, a pierdut la mare luptă cu Steaua. De partea cealaltă, echipa a doua a Clubului Oltchim, în formula Mihai Raşcu, Valentin Niţă, Alexandru Toroplean şi Ilie Cosma – rezervă, a terminat pe locul patru, după ce a pierdut destul de strâns chiar cu învinşii primei echipe, CS Satu Mare. La individual, gruparea vâlceană a avut doi sportivi în concurs, ambii intrând pe tabloul principal: Alexandru Diaconu a terminat pe locul patru, iar Livius Buzan pe şase. La fete, Buzan a avut ghinion. După ce a pierdut-o pe Luminiţa Marcu, bolnavă, în drum spre competiţie tehnicianul vâlcean a mai primit un telefon de la o altă componentă de bază, Iulia Codreanu, care l-a anunţat că nu poate concura fiind suspectă de ulcer, motiv pentru care a trebuit să se interneze. Astfel, Buzan a trebuit să încropească în fugă o echipă care s-a comportat destul de bine. Astfel, echipa în componenţa Daniela Tănase, Cristina Stoiceanu şi Elena Petrescu, fără rezervă, s-a clasat pe locul patru. După ce a pierdut în finala mică la un scor strâns, 41-44, cu CS Satu Mare. La aceeaşi întrecere, dar la individual, Oltchim a avut doar o sportivă pe planşă. E vorba de Daniela Tănase, sportivă ce s-a clasat la final pe locul cinci.
 

Rezultate bune în Ungaria

 
A urmat un turneu internaţional de floretă, în Ungaria, turneu de cadeţi şi speranţe la care Livius Buzan a deplasat mai mulţi tineri sportivi. La cadeţi, Valentin Niţă a terminat pe podium (locul III) iar Mihai Raşcu s-a clasat pe locul şase. La fete, Stoiceanu Cristina – locul IV, şi Elena Petrescu – locul VIII. La speranţe, Robert Anuţa s-a clasat pe locul 8, ca şi  Eliza Niţoi, la concursul feminin. 
 
La copii Vâlcea a făcut legea
 
La Amara s-a desfăşurat ultima competiţie de floretă din acest sezon, Campionatul Naţional de copii, individual şi echipe. Ia individual, „chimistul” Cătălin Tiţa s-a clasat pe locul 5, în timp ce colegul său, Adrian Obrotin, a terminat pe locul 7. la echipe, însă, vâlcenii au avut un comportament de excepţie, echipa Oltchim, în componenţa Cătălin Tiţa, Bogdan Preda, Adrian Obrotin şi Bogdan Tudorache, a câştigat finala cu Steaua într-o manieră categorică, 45-25, devenind campioană naţională. Oltchim II, cu Gabriel Stana, Dorinel Vâlcu, Cătălin Tudorache şi Relu Bucura în componenţă, a terminat competiţia pe locul cinci, performanţă bună, având în vedere faptul că la întrecere au concurat 14 formaţii. La fete, individual, vâlceanca Oana Cernătescu s-a clasate pe locul doi, devenind vicecampioană naţională, după ce a pierdut finala cu Timeea Pop, de la CS Satu Mare, campioana naţională en-titre. De asemenea, o altă floretistă vâlceancă, Eliza Niţoi, a terminat pe locul 7. şi la echipe, fetele de la Oltchim s-au comportat destul de bine, gruparea lui Livius Buzan, în componenţa Oana Cernătescu, Eliza Niţoi, Ramira Biriboacă şi Cristina Pomană terminând pe locul doi, loc ce le-a asigurat vâlcencelor titlul de vicecampioane naţionale. De menţionat că toţi aceşti sportivi sunt antrenaţi de Luminiţa Marcu.
 

Ionel GEREA