Liga IV

Vacanta continua la AJF Vâlcea

După revenirea preşedintelui din concediu,

Vacanţa continuă la AJF Vâlcea

* e drept, în unele zile, oficialii acestei instituţii au mai trecut pe la birou

Am semnalat încă de acum două săptămâni, imediat după meciul de baraj susţinut de campioana Cozia Călimăneşti, că interesul şefilor Asociaţiei Judeţene de Fotbal faţă de fenomenul sportiv pe care-l au în subordine este scăzut. Astfel nu se explică de ce întreaga instituţie a intrat în concediu de odihnă deodată, în locul unei planificări eşalonate astfel încât să existe o continuitate în activitatea AJF-ului. Deocamdată nu se cunosc echipele participante în ediţie 2006-2007 a Diviziei D şi nici termenele până la care bazele sportive ale unor grupări ar trebui să fie puse la punct.

 

În altă ordine de idei, trebuie spus că, potrivit regulamentelor fotbalistice aprobate în urmă cu un an, ediţia de campionat 2006-2007 a Diviziei D ar trebui să se desfăşoare tot cu 18 formaţii şi fără obligativitatea echipelor de juniori, în ciuda preşedintelui Mihai Persu care a declarat în repetate rânduri că preferă un număr redus de formaţii şi reintroducerea obligativităţii echipelor de juniori. În acest caz, în Divizia D au dreptul să fie înscrise următoarele echipe:

 

FC Genesis Brezoi (retrogradată din Divizia C), Cozia Călimăneşti, Minerul Berbeşti, Flacăra Horezu, AS Şirineasa, Alma Lex Drăgăşani, Petrolul II Drăgăşani, Electra Rm. Vâlcea, Luceafărul Pesceana, Luncavăţul Popeşti, Minerul Costeşti, Forestierul Băbeni, FC Govora, FC Vartex Rm. Vâlcea şi nou-promovatele Olteţul Zătreni, Topologul Nicolae Bălcescu, Măgura Slătioara şi Unirea Tomşani.

 

Modificarea listei de mai sus este posibilă în primul rând în cazul în care o echipă din cele amintite va fuziona cu o alta pentru a-i ceda locul în Divizia D. Apoi, dacă o altă formaţie nu dispune de bază sportivă cu condiţiile cerute de regulament şi nici nu închiriază (concesionează) alta pe care să evolueze, nu va fi primită în Divizia D, locul acesteia în elita fotbalului judeţean urmând a fi luat de grupările imediat clasate pe poziţii retrogradabile în ediţia trecută de campionat. Este vorba de Petrodam Măciuca, Unirea Tricolorul Goleşti şi Olteţul Bălceşti, desigur dacă şi acestea îndeplinesc condiţiile. Cu câteva săptămâni în urmă, când redactorii publicaţiei ARENA au inspectat bazele sportive, au constatat că nu îndeplinesc condiţiile cerute la Divizia D echipele Luceafărul Pesceana (instalaţia de apă rece nu era funcţională, dar se putea repara fără mari eforturi), Minerul Costeşti (situaţie asemănătoare cu cea de la Pesceana, dar mult mai repede remediabilă), Vartex Rm. Vâlcea (instalaţii de apă inexistente!) şi cele patru noi promovate. Probabil că imediat după terminarea vacanţei (programată până pe 9 iulie), oficialii AJF Vâlcea vor trece la treabă şi vor rezolva din timp problemele semnalate pentru a avea… onoare şi demnitate într-un fotbal curat. Aşa că, să curgă apa!

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button