Liga II

Pana a semnat contractul în fata presei

Reunire la CSM

Pană a semnat contractul în faţa presei

Cu un alt cuplu de antrenori pe banca tehnică, format din Costel Pană şi Dumitru Teleşpan, echipa de fotbal CSM Rm. Vâlcea s-a regrupat luni, 3 iulie, la stadionul „Municipal”. Înaintea reunirii, aşa cum au promis, oficialii clubului din Zăvoi au organizat o conferinţă de presă în timpul căreia a şi fost semnat contractul dintre Pană şi CSM, care-l leagă pe ex-dinamovist de Vâlcea pentru trei ani de zile.

Pană: „Este prima mea experienţă ca principal”
Imediat după parafarea înţelegerii, fostul secund al Sportului Studenţesc a declarat: „Sunt foarte onorat de oferta venită şi de contractul semnat. Mulţumesc conducerii clubului pentru încredere şi sper ca împreună să obţinem rezultate foarte bun, să construim o echipă puternică, cu care să atacăm mai târziu Liga I. Este prima mea experienţă ca antrenor principal, după cinci ani în care am fost secund. Voi încerca să pun în aplicare la Vâlcea tot ceea ce am învăţat în cariera mea. Sunt un adept al sistemului 4-4-2, care poate avea mai multe derivaţii, fără libero, dar nu printr-un joc bazat pe ieşirea la ofsaid. Am jucat 15 ani ca mijlocaş ofensiv şi-mi place atacul, dar nu trebuie să neglijăm nici apărarea. Chiar dacă vom avea rezultate bune nu mă aştept să fim lăudaţi decât la finalul campionatului, când se va trage linie! ”.

Mangalagiu, cooptat în staff-ul tehnic

Prezent la învestirea în funcţie a noilor tehnicieni ai echipei, vice-primarul Râmnicului, Nicolae Dicu, a explicat motivele pentru care au fost aleşi Pană şi Teleşpan: „Vrem să creăm la Vâlcea în următorii doi ani o echipă competitivă, pentru ca apoi să atacăm şi promovarea în prima ligă. Vreau să vă spun că după despărţirea de antrenorii Adrian Furnică şi Cristian Lazăr, echipa tehnică a CSM-ului va fi formată în principiu din trei oameni. Antrenor principal va fi Costel Pană, acesta urmând a fi ajutat de vâlcenii Dumitru Teleşpan şi Gabriel Mangalagiu. Am ajuns la această formulă gândindu-ne că trebuie să coagulăm tot ceea ce e bun pe plan local, inclusiv la nivelul juniorilor”.

Dicu: „Ne-a interesat dorinţa de afirmare a antrenorului!”

„În privinţa aducerii lui Pană la Vâlcea am tatonat puţin terenul şi-am încercat să fim siguri de două lucruri: de aspectul financiar şi de dorinţa de afirmare a celui care urma să vină. Pană este o soluţie în care avem încredere, e şi un risc ce-i drept, dar ştiţi cum se zice, dacă nu rişti, nu câştigi! La Teleşpan ne-am gândit pentru că am ţinut să fie şi el alături de noi, cu experienţa lui, să folosim cât mai mult din tot ceea ce cunoaşte. De asemenea, Mangalagiu, jucător tot din vechea gardă a Vâlcii, care-a activat din iarnă la Centrul de Copii şi Juniori, va avea sarcina de a antrena şi echipa satelit a CSM-ului, care va juca în Divizia D cu obiectiv promovarea în a treia ligă, asta după ce toate celelalte asocieri încercate de noi au picat! Pentru echipa satelit vom amenaja terenul de fotbal de la Căzăneşti, unde vor fi create cele mai bune condiţii pentru disputarea unor partide de Divizia D”, a completat Dicu.

Contractul cu Minerul Berbeşti va fi reziliat

Rămânând în sfera asocierilor, vice-primarul Dicu a recunoscut că înţelegerea cu Minerul Berbeşti, făcută prin intermediul CNLO, s-a soldat cu un eşec şi urmează a fi reziliată deoarece partea incriminată nu şi-a respectat clauzele contractuale şi nu a virat nici un leu în contul CSM-ului. Acel procent de 10 la sută din acţiuni deţinut de Minerul Berbeşti va reveni clubului din Zăvoi şi probabil va fi redistribuit către o firmă care doreşte să investească cu adevărat în echipa-fanion a Vâlcii.

Vor o clasare pe locurile 1-8

Dicu a afirmat în continuare că s-a stabilit deja obiectivul cu care se va pleca la drum în viitorul sezon al ligii secunde: „Ne dorim o clasare pe locurile 1-8, iar apoi în anul următor să urcăm puţin ştacheta şi să atacăm locurile 1-5. În mod sigur, până la încheierea perioadei de transferuri, lotul CSM-ului va fi completat cu câţiva jucători de valoare, pentru că altfel va fi foarte greu să ne îndeplinim obiectivul. Deocamdată nu putem să vorbim despre ceva sigur în această privinţă, dar când contractele se vor finaliza veţi afla pe cine am transferat în cel mai scurt timp posibil”.

Meci amical cu o echipă de peste hotare

Altfel, Nicolae Dicu, preşedintele Consiliului Director de la CSM,  a mai spus că pe 29 iulie, cu prilejul Zilelor Râmnicului, când va avea loc şi o prezentare grandioasă a lotului de jucători, este foarte posibilă în premieră pentru Vâlcea o partidă amicală cu o echipă din afara ţării, al cărei nume nu a fost încă dezvăluit. În privinţa celorlalte meciuri amicale pe care CSM-ul le va susţine până la startul campionatului este perfectată deja o întâlnire pe 27 iulie cu CS Otopeni, tot în Zăvoi, iar Costel Pană a mai spus că se poate vorbi şi de o confruntare cu FC Argeş,

Şiman l-a lăsat pe Pană să vină la Vâlcea

Costel Pană a obţinut duminică acordul verbal din partea patronului echipei Sportul Studenţes, Vasile Şiman, pentru a semna cu CSM Rm. Vâlcea. Era singurul obstacol care mai stătea în calea parafării contractului cu gruparea din Zăvoi. „Am găsit aici la Vâlcea nişte oameni care într-adevăr gândesc şi văd viitorul fotbalului într-un mod bun. Singura problemă care-ar fi putut apărea în legătură cu cei de la Sportul Studenţesc este aceea ca domnul Şiman să-mi fi spus că mă vrea principal la echipa lui. Totuşi, chiar de s-ar fi întâmplat acest lucru, m-aş fi gândit bine, realist, şi nu cred că aş fi acceptat oferta lui Şiman. De ce? Pentru că eu consider că pentru Divizia B sunt pregătit, dar pentru Divizia A, mai trebuie să mai învăţ câte ceva. Să încep în prima ligă şi să nu am rezultate, să fac un campionat rău, nu ar fi fost bine nici pentru mine, nici pentru cei de la Sportul”, a declarat Pană.

Teleşpan, secundul lui Pană

Învăluită în mister până în urmă cu câteva zile, decizia de numire a unui antrenor secund la CSM a surprins oarecum. În locul unui tehnician tânăr, conducerea clubului din Zăvoi i-a propus lui Costel Pană un antrenor deosebit de versat în ale meseriei, care cunoaşte în detaliu activitatea fotbalistică din Vâlcea: Dumitru Teleşpan.
„La propunerea conducerii administrative, s-a hotărât ca antrenor secund să fie Mitică Teleşpan, iar după o discuţie scurtă de 15 minute între noi doi, am hotărât să colaborăm şi sunt convins că vom avea numai de câştigat, dar în primul rând va avea de câştigat echipa”, a recunoscut Pană.
„Eu zic că este o alegere destul de bună pentru că domnul Teleşpan are multă experienţă, a fost în trecut şi antrenor la Rarora, chiar în Divizia B! Eu îl ştiu de pe vremea când era jucător în perioadă cea mai bună a Chimiei de acum 20 de ani. Este un antrenor cu care nu mă îndoiesc că voi colabora foarte bine. Nu-mi fac probleme din altă privinţă, am mare încredere în oamenii cu care lucrez”, a mai afirmat Pană.

Cantonament la Herculane

Dacă în „era Furnică” cantonamentul de vară a avut loc într-una dintre frumoasele staţiuni vâlcene, iată că sub comanda lui Costel Pană fotbaliştii CSM-ului vor pleca într-un stagiu centralizat de pregătire tocmai la Băile Herculane. „Între 10 şi 19 iulie, vom merg în cantonament la Herculane, o staţiune unde vom efectua de regulă antrenamente duble în fiecare zi, în condiţii foarte bune. Am fost acolo şi cu echipa naţională de juniori, şi cu FC Argeş de două ori, şi cu FCM Bacău o dată. Cunosc foarte bine staţiunea şi am plecat mereu mulţumit de pregătirea efectuată la Herculane. Mergem acolo din motive foarte clare, deoarece este o zonă cu ioni negativi foarte benefică pentru sportivi, comparativă cu o altitudine de 2800 de metri. Deci acumularea fizică o vom face acolo în condiţii foarte bune”, mărturiseşte Costel Pană.

După trialele de săptămâna trecută,
Costel Pană a remarcat câţiva jucători pentru CSM

Noul antrenor principal al CSM-ului, Costel Pană, a ţinut morţiş să-şi înceapă munca la Vâlcea cu o serie de triale, în care a putut să vadă la lucru tot ceea ce are mai bun judeţul nostru în materie de jucători tineri. Astfel, de marţi, 27 iunie, stadionul „Municipal” din Zăvoi a devenit o adevărată cetate, asediată de fotbalişti tineri şi talentaţi. „În aceste zile, am avut în plan o verificare corectă a potenţialului unor juniori ai CSM-ului, ca şi a unor jucători împrumutaţi la alte echipe. Eu gândesc că nu e normal ca antrenorul echipei fanion a oraşului să nu cunoască ce are în curtea proprie în ceea ce priveşte juniorii şi jucătorii care sunt împrumutaţi la alte echipe. Pentru asta am hotărât să fac această acţiune şi pot să vă spun că sunt destui fotbalişti are mi-au plăcut. În total, la aceste triale au participat peste 30 de jucători, dintre care eu zic că cel puţin vreo 5-6 au o bună şansă de a ajunge în lotul lărgit pentru sezonul viitor. Vom vedea în zilele următoare ce decizie vom lua în privinţa lor”.

Infuzie de jucători tineri

Deşi nu a dorit să ofere prea multe amănunte în privinţa jucătorilor remarcaţi la trialele de săptămâna trecută, Costel Pană a nominalizat o serie de jucători tineri care-ar putea face parte din lotul CSM-ului pentru sezonul viitor. Este vorba de Melcea, Chiriţă, Dandea, Mocioacă, Cocora, Bâzgan şi Niţulescu, fotbalişti care ar putea reprezenta infuzia de tinereţe dorită de oficialii clubului din Zăvoi. Şcolit la grupări din Capitală, atât ca jucător, cât şi acum ca antrenor, Costel Pană spune că va opri în lotul CSM-ului pentru sezonul viitor 23-24 jucători: „Îmi doresc să am cam doi jucători de aceeaşi valoare pe fiecare post, mă refer la jucătorii de câmp, plus 3-4 portari. Din ce am văzut în aceste triale cred că sunt 4-5 jucători care pot face parte fără probleme din acest lot”.

Satelit de Divizia D

Pentru a păstra alături de echipă jucătorii de perspectivă, oficialii grupării din Zăvoi sunt pe cale să încheie o colaborare cu o echipă din Divizia D Vâlcea pentru ca aceasta să devină satelitul CSM-ului. Cu acest lucru este de acord şi antrenorul Costel Pană, care spune: „Acest proiect trebuie să se realizeze pentru că acolo vrem să rodăm mulţi juniori, născuţi între 1987 şi 1991, care vor merge să joace la Divizia D. Sunt convins că având meciuri în picioare acolo, mai mult ca sigur că vor creşte şi din punct de vedere valoric decât dacă ar sta rezerve la CSM în Divizia B”.

Nimeni nu pleacă fără ştirea lui Pană

Nu se ştie încă precis cine va mai rămâne la Vâlcea din vechea echipă, dar Costel Pană spune că a evitat să-şi facă o părere pe baza casetelor video despre jucătorii pregătiţi în trecut de Adrian Furnică. „Intenţionat nu am făcut nimic în acest sens, pentru că vreau să văd pe teren ce pot ei, ce poate face fiecare, pentru că şi-n tur, şi-n retur, cam aceiaşi jucători au fost. De ce au jucat bine în tur şi de ce au jucat slab în retur? N-am venit să dau pe nimeni afară! Însă, repet, politica clubului şi a mea este ca, uşor-uşor, să întinerim echipa, cu jucători care sunt de perspectivă, care să joace şi titulari, dar ne trebuie şi 5-6 jucători cu experienţă, pentru că fotbaliştii tineri nu pot creşte decât lângă cei valoroşi”, a mai menţionat Pană.

Îl stimează pe Halagian

Altfel, tânărul tehnician al CSM-lui spune că Florin Halagian a fost antrenorul de la care a avut cu adevărat ce învăţa: „Dintre antrenorii care mi-au marcat cariera îl amintesc în primul rând pe Florin Halagian, pe care l-am avut la Dinamo când echipa a luat titlul în 1991. Tot atunci, am putut urmări şi stilul de lucru al unui olandez, Rinus Israel, aflat în postura de director tehnic la gruparea campioană a ţării”. Un alt antrenor român de la care Pană a mai „furat” meseria este Radu Nunweiler.

Albinaru? Da’ de unde!

Vâlceanul Adrian Albinaru, fotbalist plecat să caute gloria la alte echipe din ţară, a fost anunţat nu de mult ca o posibilă achiziţie a CSM-ului în această vară. Se pare că nu există nimic adevărat la mijloc atâta timp cât directorul sportiv al grupării vâlcene, Florin Verigeanu, susţine că nu a discutat niciodată cu Albinaru şi că nici măcar nu-l cunoaşte. Dintre jucătorii lansaţi în fotbalul mare de la Vâlcea, oficialii echipei din Zăvoi urmăresc acum alte piste: Dorin Rădoi, Cosmin Ursu şi chiar portarul Robert Tufişi. „Urmărim bineînţeles câţiva jucători consacraţi, dar nu este bine să-i anunţăm acum pentru că sunt şi-n atenţia altor echipe şi consider că nu trebuie să le facem publice numele. Dacă am spune precis pe cine vrem să aducem la CSM, preţul lor de transfer s-ar dubla automat”, a spus antrenorul Costel Pană.

Primele scaune în tribunele din Zăvoi

Investiţiile făcute de Primăria Râmnicului la stadionul „Municipal” ating în această perioadă un punct culminant. Nu mai departe decât săptămâna trecută a demarat acţiunea de montarea a scaunelor în tribunele din Zăvoi, iar lucrările la terenul II de antrenament sunt pe cale să se finalizeze. Aşa cum se cunoaşte, până la Zilele Râmnicului, vor fi amplasate în tribunele stadionului aproximativ 12.000 de scaune în culorile alb şi albastru, iar CSM-ul va avea parte de una dintre cele mai cochete baze sportive din ţară.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button