Alte sporturi

Presedintele Gavrilescu a observat ca nu se lucreaza eficient în toate sectiile

La Adunarea Generală a clubului Oltchim,

Preşedintele Gavrilescu a observat că nu se lucrează eficient în toate secţiile

Săptămâna trecută, într-una dintre ultimele zile ale lunii iunie, aşa cum ne-a obişnuit deja în fiecare an, conducerea CS Oltchim a organizat la Sala „Traian” o amplă Adunare Generală, o şedinţă de analiză a tuturor celor şapte secţii ale clubului. Pe rând, preşedintele Ioan Gavrilescu a trecut în revistă modul cum au decurs activităţile la fiecare secţie în parte, iar uneori a acordat şi calificative, la acest capitol oscilând între bine (secţia de scrimă) şi nesatisfăctor (secţia de judo). În plan secund, în conformitate cu prevederile statutare, această Adunare Generală a avut drept scop alegerea membrilor noului Birou Executiv al clubului şi stabilirea funcţiilor acestora.
„Obiectivul principal urmărit de vechiul Birou Executiv a fost acela de a asigura condiţii cât mai bune de desfăşurare a activităţii, care să permită în primul rând participarea sportivilor şi echipelor noastre la toate competiţiile oficiale interne şi internaţionale la care ne-am înscris, în conformitate cu calendarele sportive ale celor şapte federaţii naţionale la care sportivii noştri sunt afiliaţi. Ne-a preocupat şi asigurarea fondurilor necesare, asigurarea bazei materiale, condiţii indispensabile participării la competiţii. Rezultatele obţinute de echipele şi sportivii noştri în perioada pe care o analizăm au fost meritorii, ceea ce denotă că pregătirea acestora s-a făcut în bune condiţii. Doresc să adresez tuturor antrenorilor noştri mulţumirile conducerii clubului pentru interesul manifestat în pregătirea sportivilor”, a spus la început preşedintele Gavrilescu, care nu a uitat apoi să amintească şi de o investiţie majoră a clubului pe care-l conduce: sala de forţă, fitness şi recuperare de la Sala „Traian”, care-a costat nu mai puţin decât două miliarde de lei.
Secţia de atletism, desfiinţată

Cea mai puţin mediatizată secţie a clubului Oltchim a fost fără îndoială cea de atletism. Cu un singur sportiv legitimat, iar acela cu şanse reduse de a mai face înaltă performanţă, după ce antrenorul Octavian Enescu a decedat, iar Viorica Enescu s-a retras din activitate, Ioan Gavrilescu a propus Adunării Generale desfiinţarea acestei secţii  începând cu data de 1 ianuarie 2007.

Culturiştii, pe val
Culturismul este un sport care se află la loc de cinste între secţiile clubului, poate şi datorită preocupării deosebite a soţilor Augustin şi Floriana Dumitrescu, de departe cei mai valoroşi culturişti vâlceni. În sprijinul acestei afirmaţii, aşa cum a recunoscut şi preşedintele Gavrilescu, este demn de remarcat faptul că soţii Dumitrescu au apărut şi pe Internet la adresa www.topculturism.ro într-un top ce cuprinde cei mai buni culturişti ai ţării din toate timpurile.
„Este şi aceasta o recunoaştere a ataşamentului celor doi sportivi faţă de această disciplină, a valorii şi tenacităţii acestor doi sportivi cu care clubul nostru se mândreşte. De asemenea, ca o recunoaştere a valorii sale, după obţinerea licenţei în culturism, sportivul-antrenor Augustin Dumitrescu a primit din partea IFBB (Federaţia Internaţională de Culturism) Diploma – certificat pentru promovarea culturismului şi fitness-ului în România”, a spus Gavrilescu.
Handbalul, încă în criză
Deşi junioarele I ale clubului au adus cel de-al cincilea titlu consecutiv la acel nivel de vârstă, este clar că performanţa şi notorietatea sunt oferite de trofeele cucerite la senioare. Ori din acest punct de vedere, de patru ani de zile, secţia de handbal suferă enorm. Ioan Gavrilescu a menţionat acest lucru, dar şi-a exprimat speranţa că pe viitor, graţie campaniei de transferuri din această vară, echipa de handbal feminin Oltchim Rm. Vâlcea va redeveni ceea ce a fost o dată, o campioană incontestabilă în ţară şi o forţă de temut pe plan european. Altfel, aşa cum a promis, Gavrilescu a anunţat că de la 1 iulie, toate handbalistele legitimate la echipa de senioare a clubului vor deveni profesioniste cu acte în regulă.

Se face judo degeaba

Din analiza făcută de preşedintele Ioan Gavrilescu, cel mai „şifonat” a ieşit antrenorul de judo Marcel Enache, care de opt ani de zile de când activează în cadrul clubului nu a adus nici măcar o medalie pentru Oltchim. „Biroul Executiv al clubului consideră că principalele cauze care au generat actuala situaţie de la secţia de judo sunt următoarele: manifestarea de dezinteres din partea antrenorului în ceea ce priveşte pregătirea copiilor şi juniorilor, nerespectarea programului de antrenamente şi absentarea nemotivată de la acestea, desfăşurarea activităţii în stil pompieristic, antrenorul fiind adeptul muncii în salturi dinaintea competiţiilor, lipsa de autoritate faţă de sportivi, care în anumite situaţii îşi permit glume pe seama antrenorului sau persiflarea acestuia şi multiplele probleme personale delicate şi dificil de rezolvat din ultima perioadă ce şi-au pus amprenta negativă pe activitatea profesională a antrenorului. Este cazul să ne trezim la realitate, domnule antrenor Marcel Enache, până nu va fi prea târziu!”, a „atacat” şeful clubului Oltchim.

Altfel, Gavrilescu l-a invitat pe Marcel Enache să-şi arunce privirea în curtea clubului Chimia, acolo unde antrenorul Ion Luciu scoate sportivi talentaţi pe bandă rulantă, ce aduc mereu pentru Vâlcea medalii şi titluri de campioni la întrecerile la care participă.
Luptătorii sunt pe mâini bune
Ioan Gavrilescu a apreciat apoi munca desfăşurată la secţia de lupte greco-romane a clubului de antrenorul Ilie Lupu, mereu preocupat să găsească noi talente, copii dotaţi cu calităţi specifice practicării acestui sport de mare tradiţie în Vâlcea: „Profesionalismul antrenorului, măiestria sa dovedită în procesul de selecţie, conştiinciozitatea şi ambiţia lui, sunt garanţii certe în obţinerea unor bune rezultate viitoare”.
Scrima vâlceană, pe locul 2 în ţară
Considerată pe merit, după handbal, cea de-a doua secţie a clubului din punct de vedere al rezultatelor obţinute de sportivi legitimaţi, activitatea la secţia de scrimă, coordonată de antrenorii Livius Buzan, Luminiţa Marcu şi de instructorul Ion Mihai a produs roade dintre cele mai bune. Echipele de fete şi băieţi ale secţiei au ajuns pe locul 2 în ţară după Steaua şi sunt semne că se poate chiar mai mult decât atât! „Orice s-ar spune, gândindu-ne la tineri scrimeri precum Alexandru Diaconu, Mihai Raşcu, etc, este evident că secţia de scrimă a Oltchim-ului  are asigurat schimbul de mâine, că cei trei antrenori de la această secţie muncesc permanent şi conştiincios, dovedind preocupare şi seriozitate, condiţii obligatorii pentru asigurarea succesului în înalta performanţă sportivă”, a conchis Gavrilescu.

Rezultate semnificative la tenis de câmp

Cea de-a şaptea secţie a clubului Oltchim, tenisul de câmp, a trăit în perioada scursă de la ultima Adunare Generală prin performanţele dobândite de Florin Brăguşi şi Bianca Neacşa, ambii având participări internaţionale semnificative. Poate că pe viitor, prin grija antrenorilor clubului, vor apărea în acest sport şi alte nume care să ducă emblema Oltchim-ului oriunde în lume.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button