Alte sporturi

Gimnastica si dansul modern aduc noi trofee la Dragasani

Deşi clopoţelul a sunat sfârşitul anului şcolar,

Gimnastica şi dansul modern aduc noi trofee la Drăgăşani

* meritele aparţin formaţiei „Eurithmics” şi ansamblului folcloric „Strugurelul”, ale Clubului Copiilor

La sfârşitul anului şcolar, cercurile de dans modern – prof. Adriana Tănasie şi ansamblul folcloric – condus de prof. Mihai Diaconeasa, îşi continuă activitatea, pregătind o bine venită şi meritată vacanţă numai după desfăşurarea Festivalurilor Naţionale la care sunt invitaţi în urma numeroaselor succese obţinute la concursurile anterioare. Primele care au obţinut succese notabile au fost dansatoarele, care în perioada 09-11 iunie 2006, într-un ţinut magic, plin de istorie, marcat prin secole de evenimente – VASLUI, şi într-o organizare de excepţie, au participat la cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului Naţional de Gimnastică şi Dans „Prietenia”. În compania dansatorilor de la Palatele şi Cluburile Copiilor din Botoşani, Sinaia, Bucureşti, Baraolt, Odobeşti, Rm. Sărat, Olteniţa, Iaşi, Tulcea, Sighişoara, Baia-Mare, Braşov, Piatra-Neamţ, Beclean, Bârlad, Huşi (Casa Armatei), Vaslui, dansatorii din Drăgăşani au obţinut următoarele rezultate:
locul I – formaţia „Eurithmics” – dans modern;
locul I – formaţia „Eurithmics” – dans de caracter – solista Raluca Enăşoiu
locul II – formaţia „Eurithmics” – dans latino.

A urmat Ansamblul Folcloric „Strugurelul” condus de prof. Mihai Diaconeasa, care a întregit zestrea de trofee adusă nu numai Clubului Copiilor Drăgăşani, ci şi judeţului Vâlcea prin ocuparea primelor locuri:

locul I – solist vocal – Adelina Goagea – pregătită de d-nul Marin Lică
locul II – solist vocal – Cristian Ionica – pregătit de prof. Mihai Diaconeasa

locul III – Ansamblul folcloric „Strugurelul” – condus de prof. Mihai Diaconeasa.

Aceste performanţe au fost obţinute într-o companie selectă, la concurenţă cu ansambluri de la Palatele şi Cluburile Copiilor din Bucureşti, Botoşani, Alexandria, Oneşti, Cluj şi Braşov, în cadrul Festivalului Naţional de folclor „CRAI NOU” ce a avut loc la Braşov în zilele de 17 şi 18 iunie 2006. Să menţionăm în final că aceşti minunaţi elevi, împreună cu profesorii care îi pregătesc, participă în aceste zile la sărbătorea  „Ziua Municipiului Drăgăşani”, menţinând treaz actul de cultură la nivel municipal, judeţean şi naţional.

Sandu SOCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button