Liga IV

Echipa primarului Şerban, învinsă în ultimul minut

Vartex Rm. Vâlcea – Luncavăţul Popeşti 1-0 (0-0)

Sâmbătă, 17 martie, Vartex-ul lui Popolan şi Panduraşu a întâlnit gruparea primarului Şerban din Popeşti, Luncavăţul. O partidă, în general, liniştită, fără evenimente sau alte întâmplări de relatat, în afara fazelor de joc. Acest lucru poate şi prin prisma faptului că era destul de neimportantă în economia clasamentului Ligii a IV-a. Nici măcar primarul, de obicei un adevărat „vulcan” la meciurile echipei sale, cel care afirma până nu demult că băieţii săi nu pot fi învinşi în acest retur, nu a mai părut atât de interesat de miza jocului.

Poate a fost de vină şi oboseala. Dacian Ivănoiu îşi serbase majoratul în seara precedentă unde au fost invitaţi o bună parte dintre jucători. În prima repriză nu s-au consemnat mari ocazii, ci doar câteva acţiuni prin care s-a ajuns la poartă, cu precădere la cea popeşteană. O deviere a lui Turigă în braţele portarului, o centrare pentru Voica, ce a retrimis balonul în centrul careului, însă acelaşi Turigă a şutat slab astfel că situaţia a rămas la fel şi un alt şut al lui Voica, reţinut de tânărul Albici. Cam atât pentru gazde. În tabăra cealaltă nu ar fi multe de amintit. Sima a reuşit să se strecoare de câteva ori prin careul advers, dar fără vreun rezultat. A fost 0-0 la pauză şi după derularea ulterioară a partidei chiar se prefigura un rezultat nul. Asta în ciuda faptului că s-au creat ceva mai multe ocazii în repriza a doua. Partea secundă a întâlnirii a avut un început ceva mai încrâncenat, s-a văzut mai multă determinare din partea celor două echipe. Oaspeţii au avut prima şansă de a deschide scorul prin Toşu ce a şutat puternic, balonul a fost respins, însă Ivănoiu a pierdut startul, aşa că n-a reuşit să ajungă la balon înaintea portarului pentru a valorifica. A încercat să dea replica Voica, dar şutul a fost slab. Trupa lui Şerban putea trece în avantaj la jumătatea reprizei secunde în urma unui corner. Balonul a fost respins în primă fază, însă a ajuns la antrenorul-jucător Pătraşcu, ce prinsese cadrul porţii, dacă mingea nu era deviată puţin pe lângă laterală. Pe final de meci, şansă mare pentru Vartex. Manea a centrat şi Duică, din faţa porţii a şutat, dar juniorul Albici s-a evidenţiat, salvându-şi echipa de la primirea golului. „Intenţionat a fost lăsat Duică singur. Ca să se vadă valoarea portarului”, a comentat primarul Şerban, făcând haz de neatenţia apărării sale. Apoi, când aşteptam fluierul final al întâlnirii, în minutul 90, şansă pentru gazde. Cătinaş, centrare, lung de linie prin faţa porţii, Albici, spectator la fază, mingea ajunge la Duică şi 1-0, rezultat cu care s-a şi încheiat partida.           
Au arbitrat: Marian Joiţa – la centru, ajutat la cele două linii de Bogdan Diculoiu şi Adrian Lazăr. Observator: Ion Bivolaru.
Au evoluat echipele:
Vartex Rm. Vâlcea: Stoica – Nicolae, Bunget, Ilea, Mozăceanu, Golescu, Cătinaş, Ciprian Mihai, Voica, Turigă, Ţoanţă. Au mai jucat Manea şi Duică.
Luncavăţul Popeşti: Albici – Adrian Fistogeanu, G. Zamfirescu, Smarandache, Andrei Fistogeanu, Ştefan, H. Pătraşcu, A. Pătraşcu, Toşu, Ivănoiu, Sima. Au mai intrat pe teren: Pestrea şi C. Zamfirescu.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button