Acasă Liga V Milioane de lei promise degeaba gazdelor

Milioane de lei promise degeaba gazdelor

84
0

Păstorul Vaideeni – Unirea Tomşani 1-2

Milioane de lei promise degeaba gazdelor

* sponsorii grupării Steaua Mânăstireni au asistat la meci pentru a premia o victorie a gazdelor

Doar de un rezultat de egalitate mai are nevoie Unirea Tomşani în ultima etapă, acasă cu Sportul Genuneni, pentru a deveni campioană şi pentru a promova în Divizia D. Ultimul hop a fost trecut la Vaideeni, în faţa unei echipe arţăgoase, a cărei abiţie a fost împinsă adesea până la limita regulamentului, dar care n-a trecut la violenţe şi la agresiuni, aşa cum se anticipa de cei ce spuneau că „va fi război”.

Pe margine, cu prime de milioane de lei, se aflau sponsorii echipei Steaua Mânăstireni împreună cu Cristi Manu, cel ce declarase cu ceva vreme în urmă că nu agă bani în fotbal. Şi, iată, nici acum nimeni n-a avut ce bani să dea, pentru că meciul s-a disputat strict pe teren. Chiar şi cei doi primari, de la Vaideeni şi Tomşani, chiar dacă sunt prieteni, au evitat să stea alături unul de celălalt. Dumitru Pearcu, primarul din Tomşani a spus: „Ce satisfacţie aş mai avea dacă eu aş fi promovat cu aranjamente. Nu-mi stă în caracter să fac astfel de jocuri în afara terenului, chiar dacă mulţi din jucătorii din Vaideeni îmi sunt prieteni. Am rut o promovare decisă pe teren şi am demonstrat acest lucru şi în meciul direct, de la Surupate, unde am învins pe Steaua Mânăstireni! Săptămâna viitoare, după ultima etapă, voi sta de vorbă cu jucătorii şi o să văd ce vor ei. Dacă vor în Divizia D, atunci mergem mai departe!”

Revenind la joc, trebuie spus că Păstorul a luptat până-n ultimele minute să nu piardă, iar jucătorii celor două formaţii nu s-au menajat deloc (Bardac părăsind terenul accidentat). Chelcea, Ţugulescu şi, mai ales, Buta au impresionat de la gazde, iar oaspeţii au funcţionat ca un angrenaj perfect, fiind greu de spus dacă Tomescu, Bardac sau Monea au fost cu ceva superiori colegilor lor.

Scorul a fost deschis de Dumitraşcu în minutul 8, iar în minutul 34 a restabilit egalitatea tânărul Buta. Cu patru minute înainte de pauză, din degajarea portarului Dumitrescu, mingea a ajuns la Bardac, cel care a preluat, a driblat portarul advers şi a marcat. În repriza a doua, după un start bun al oaspeţilor, Păstorul a asediat poarta celor din Tomşani, însă au ratat cu o seninătate de neînchipuit. A fost o victorie importantă ce menţine cu cele mai mari şanse pe Unirea Tomşani ca favorită la promovare.