Liga II

Primul punct dupa patru meciuri nefaste

CSM Rm. Vâlcea – Poiana Câmpina 0-0

 

Primul punct după patru meciuri nefaste

 

„Municipalii” vor victoria la codaşa clasamentului

 

După ce au dat mult timp impresia că sunt capabili să se implice în lupta pentru promovare, fotbaliştii pregătiţi Adrian Furnică şi Cristian Lazăr calcă astăzi cu nonşalanţă în străchini şi se acoperă de penibil aproape la fiecare meci pe care-l joacă. Din păcate, acest lucru se întâmplă cu precădere în Zăvoi, acolo unde îţi e mai mare dragul să te duci să vezi chinul lor haotic. Aşa s-a întâmplat şi-n partida cu Poiana Câmpina, pe care vâlcenii au abordat-o cu speranţe într-o redresare. Nici acum însă, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, pentru că prahovenii, încă aflaţi cu sabia deasupra capului în „zona nisipurilor mişcătoare”, şi-au vândut scump pielea. Ba mai mult decât atât, echipa coordonată din teren de antrenorul-jucător Ştefan Nanu a irosit la Vâlcea două puncte preţioase care s-ar putea s-o coste mai târziu, atunci când se va trage linie peste actualul sezon al Diviziei B. Practic, fără teama de a greşi, se poate spune că oaspeţii au pierdut puncte preţioase în Zăvoi. Principalele echipe urmăritoare, Inter Gaz Bucureşti şi Minerul Motru au câştigat şi ameninţă acum poziţia a zecea în clasament ocupată în continuare de Poiana Câmpina.

 

Oaspeţii au ratat un penalti

Nici nu trecuse primul sfert de oră al partidei şi toţi cei prezenţi erau pe deplin convinşi că vâlcenii nu se aflau nici cu prahovenii într-o zi fastă: pase aiurea, atacuri fără orizont, lipsă de voinţă. Aşa că atunci când Claudiu Dumitrescu ne-a avertizat – printr-un şut de la peste 25 de metri, parat de Pampea – că echipa prahoveană n-a venit în Zăvoi doar să se apere, era clar că CSM-ul va avea iarăşi viaţă grea. Totuşi, Savu a avut o bună oportunitate în minutul 18, după o excelentă lansare în adâncime, dar mingea şutată de vâlcean a fost prinsă de portarul Panfil. A urmat apoi o fază creată de Murineanu, care s-a înşurubat pe lângă un fundaş advers la colţul careului de 16 metri, a şutat spre poartă, dar acelaşi Panfil a reţinut mingea cu siguranţă. În finalul reprizei, mai precis în minutul 40, Stanca a călcat pe balon la jumătatea terenului, iar oaspeţii au declanşat rapid un contraatac, însă Drăgulin, de la 16 metri, a tras peste transversală. Peste două minute, prahovenii au beneficiat de-un penalti acordat pentru un fault în suprafaţa de pedeapsă făcut de Pampea, pe care însă Avram l-a ratat cu nonşalanţă. Scăpaţi cu faţa curată dintr-o asemenea belea, fotbaliştii noştri n-au ştiut însă să gestioneze căderea de moral a oaspeţilor.

 

Prea mici pentru un „război” aşa de mare!

În partea secundă a meciului, jocul dezlânat al vâlcenilor a continuat să dea frisoane puţinilor suporterilor tot mai izolaţi în tribunele stadionului „Municipal”. Furnică a încercat să producă un şoc în echipă la pauză, l-a scos pe Murineanu şi a intrat Pena, dar mutarea s-a dovedit a fi total neinspirată. În minutul 54, acest Pena s-a comportat lamentabil la o minge în centrul terenului, pe care oaspeţii au recuperat-o rapid, au pornit pe contraatac, dar Raicu s-a interpus cu succes unui şut pe care scria gol. A urmat apoi o lovitură de cap a lui Drăgulin, însă mingea a fost respinsă miraculos de pe linia porţii de Marius Dumitru. Minute bune din meci, vâlcenii s-au întrecut în greşeli, Savu, Lepădatu şi alţii ca ei, în care oficialii clubului şi-au pus mari speranţe la un moment dat, fiind aproape absenţi. Singurul care-a evoluat mai aproape de cerinţele eşalonului secund a fost Stanca. Tânărul fundaş a evoluat binişor, cu ambiţie, în special în partea secundă a meciului, dar pe final a suferit o accidentare nefericită, care-l face inutilizabil în jocul de miercuri, 24 mai, de la Sibiu, din etapa intermediară. În finalul meciului, Savu şi-a adus aminte că încă mai joacă la CSM şi l-a încercat pe Panfil cu un şut de la distanţă, reţinut însă fără mari probleme de portarul celor din Câmpina. Meciul s-a terminat până la urmă 0-0, un scor alb, care face ca după patru meciuri consecutive în care nu a cunoscut gustul victoriei, echipa vâlceană să acumuleze în sfârşit încă un punct în clasament. E şi asta o creştere, nu-i aşa?

Au evoluat pentru CSM: Pampea – M. Dumitru, Raicu, Cumpănaşu, Stanca, Cercel, Dandea (min. 55 Nica), Savu, Murineanu (min. 46 Pena), Lepădatu (min. 70 Roşca), Câmpeanu.

 

Adrian Furnică: „Noi am câştigat un punct, iar ei au pierdut două!”

Jucătorii de la Poiana Câmpina au sperat din răsputeri că vor smulge puncte de la Vâlcea, iar misiunea lor a fost uşurată de evoluţia vâlcenilor, încă în derivă după rezultatele proaste din ultima perioadă. Prahovenii s-au cam bătut însă singuri, prin numeroasele ratări pe care nu au izbutit să le transforme în gol. În condiţiile în care oaspeţii au irosit pe lângă alte ocazii de gol şi un penalti, iar spre poarta adversă ai noştri nu s-au cam apropiat, este evident că acest 0-0 reprezintă cel mai fericit scor pentru vâlceni cu care meciul se putea încheia.

La conferinţa de presă de după meciul cu Poiana Câmpina, antrenorul Adrian Furnică a fost mai degajat ca niciodată. „Din nou greu, chiar ceva de speriat. Sigur că văzând ocaziile pe care ei le-au avut cred că noi am câştigat un punct, iar ei au pierdut două! Nu pot să-mi imaginez ce se întâmplă, mai ales că până în etapa a 23-a n-au existat nici un fel de probleme. Văd însă că se adânceşte criza asta de la etapă la etapă. Se pare că în primul rând, ei, jucătorii, nu mai au încredere în forţele proprii! Poate că unii se gândesc deja la vacanţă, alţii probabil se gândesc să-şi caute altă echipă. Mai ales după felul cum au jucat în returul acesta, poate se gândesc că CSM-ul nu-i mai ţine din vară. E şi asta o parte proastă a mentalităţii lor!”, a mărturisit Furnică, iar vocea sa trăda o undă de regret.

Furnică: „La Urziceni îmi venea să plâng de bucuria lor!”

Altfel, antrenorul CSM-ului şi-a adus aminte că la un moment dat avertiza că s-ar putea să apară şi clipe mai grele: „Totuşi, chiar la aşa ceva nu mă aşteptam! Nicicând în cariera mea, n-am mai avut parte de o criză atât de lungă. O etapă, maxim două, astea sunt perioade oarecum normale. Dar aici durează deja de prea multă vreme şi mă supără acest lucru. Mă doare enorm pentru că de la +20, câte puncte am adus din deplasare, am ajuns la +1. mai mult, iată că acum nici n-am mai marcat de vreo cinci etape. De la meciul cu Dinamo, am dat patru goluri atunci şi de acolo parcă s-a încheiat campionatul!”

„Poate că n-ar trebui să fim totuşi atât de supăraţi, pentru că până la urmă obiectivul nostru a fost aproape îndeplinit: salvarea de la retrogradare. Jocul a suferit mult în acest retur, nu s-a ridicat deloc la pretenţiile mele. Una e când vezi că echipa joacă, chiar dacă pierde, şi altfel e când nu joacă nimic, pierde tot şi dă puncte degeaba. E adevărat că pretenţiile le-am forţat noi prin rezultatele pe care le-am avut în tur. Şi de aici cred că a plecat tot entuziasmul acesta care-a fost şi e mare păcat că n-am reuşit să ne menţinem la acel nivel. Mai sunt trei etape în care mai putem să salvăm ceva. Totuşi, repet, important e că echipa rămâne în Divizia B, la anul probabil că se va construi o altă echipă, cu toate că acest lucru nu durează câteva luni, ci poate un an sau doi, ca să stabilizezi o formulă şi o idee de joc. Am avut toate condiţiile să fim sus, condiţii pe care noi le-am cam păpat! Am avut şi echipă, am avut şi culoar, am fost şi acolo sus, pe locul 2, dar… Unirea Urziceni are prima şansă acum! Păcat, pentru noi! Vă spun sincer că la Urziceni îmi venea să plâng de bucuria pe care-o manifestau ei, în loc să fi fost noi acolo pe locul 2, mă simţeam frustrat. Îmi doream foarte mult să mergem la baraj!”, a continuat Furnică.

 

Jucătorii au picat psihic

Tehnicianul braşovean pune declinul echipei pe moralul jucătorilor. „Totul porneşte de la partea psihică. Jucătorii au picat moral, nu mai gândesc, fac multe greşeli pe care nici cei din Judeţ nu le fac. Le-am spus şi lor în faţă că m-au trădat prin jocul slab pe care l-au făcut: «Mă simt trădat, n-aţi mai fost aceeaşi echipă, n-aţi mai jucat cu aceeaşi ardoare ca-n tur!», a mai spus Furnică, iar apoi a adăugat, referindu-se la criza de eficacitate din această perioadă: „Problema noastră este că în tur nu luam goluri şi acum nu mai dăm! Ţineam scorul strâns şi câştigam pe final! Dacă nu iei gol, tot trebuie să dai până la urmă! Gândiţi-vă că la Petrolul am dat pe final, la Mioveni la fel, la Inter Gaz, deci am ţinut scorul strâns şi-am lovit atunci când le era lor lumea mai dragă!”.

 

Doar o mână de oameni în tribune

Este clar. S-au dus zilele bune ale CSM-ului. Iar publicul a simţit deja acest lucru şi a taxat imediat scăderea de formă a favoriţilor. La meciul cu Poiana Câmpina, doar o mână de oameni a preferat să mai urmărească pe viu meciul din Zăvoi. Să fi fost vreo 200, poate chiar 300 de spectatori, care-au plecat încă o dată dezamăgiţi de pe „Municipal”.

Gutău n-a mai venit la meci

În tur, prezenţa primarului Râmnicului, Mircia Gutău, dădea un maxim de încredere jucătorilor din teren, iar echipa era pe val. Sătul de sincopele tot mai repetate ale fotbaliştilor, edilul-şef al oraşului a preferat să stea departe de stadion în speranţa că CSM-ului îi va face totuşi o bucurie. N-a fost să fie, pentru că nici de această dată, elevii lui Furnică şi Lazăr s-au zbătut precum „peştele pe uscat”, nu au găsit drumul spre gol, însă au luat totuşi un punct în urma unui egal alb.

Încă un punct pentru a ne salva

Pentru CSM, punctul obţinut sâmbătă în Zăvoi cu Poiana Câmpina înseamnă practic o gură de oxigen pentru salvarea de la retrogradare. Matematic, ar mai fi nevoie însă de încă un punct, dar se poate şi fără el, în cazul unui joc al rezultatelor favorabil, lucru care nu este deloc departe de a se realiza, pentru că echipele din spatele vâlcenilor se vor confrunta în finalul sezonului şi-n câteva meciuri directe.

 

Pena, aproape degeaba

Accidentarea lui Ciortan a făcut ca echipa vâlceană să treacă printr-o criză acută la nivelul eficacităţii. Furnică a fost pus astfel în situaţia să-l forţeze la maxim pe Pena, dar ex-rapidistul s-a dovedit a fi mau mult o „umbră”.

„Până acum, pe mine, Pena m-a dezamăgit. Este un jucător tânăr, are doar 20 de ani, calităţi tehnice bune, dar cred că mai are de învăţat. Sunt de acord că n-a făcut mai mult decât Florea în tur, dar eu mizez totuşi pe tinereţea lui. Anul acesta a dat chix, dar la anul nu se ştie ce va face!”, a spus Furnică. Este însă greu de crezut că Pena va mai rămâne la Vâlcea, atâta timp cât el e împrumutat de Rapid II până în vară şi pentru a-l păstra trebuie ca CSM-ul să plătească o anumită sumă de bani!

FC Sibiu – CSM Rm. Vâlcea

„Municipalii” vor victoria la codaşa clasamentului

 

Dacă la Urziceni nu au putut emite prea multe pretenţii, în faţa unei echipe în continuă ascensiune, care nu pare a se opri decât în Divizia A, „municipalii” merg miercuri, 27 mai, la Sibiu, cu gândul de a-şi trece în cont puncte importante pentru a scăpa de grijile retrogradării. Cândva, echipă de locul 2, CSM-ul a ajuns să sufere acum la toate capitolele, eficacitate, joc, moral, iar căderea pe tobogan s-a accentuat extrem de mult, spre nemulţumirea fanilor. Sibienii sunt pe ultimul loc în seria a II-a a Diviziei B, iar gândurile lor se îndreaptă acum mai mult spre… FC Oltchim, echipă de la care se vehiculează că vor să cumpere un loc în viitoarea ediţie a eşalonului secund. Totuşi, după eşecul categoric din tur, 0-4 în Zăvoi, este clar că elevii lui Adrian Văsâi vor să-şi ia revanşa, mai ales că jucătorii pregătiţi de Adrian Furnică şi Cristian Lazăr trec printr-o perioadă cu totul şi cu totul neagră.

 

Furnică: „Toate absenţele din retur au influenţat foarte mult jocul nostru!”

Din jucătorii care i-au mai rămas la dispoziţie în acest final de sezon, antrenorul Adrian Furnică nu poate alinia nici la Sibiu cel mai bun „unsprezece”. Va absenta cu siguranţă datorită cumulului de cartonaşe galbene fundaşul Cumpănaşu, dar în locul său va putea fi folosit în defensivă Bier, care şi-a ispăşit o etapă de suspendare în meciul de sâmbătă cu Poiana Câmpina. La CSM, este foarte probabil să nu se afle pe teren nici Stanca, care s-a resimţit după o întindere făcută spre finalul partidei cu gruparea din Câmpina.

„Nu caut o scuză pentru regresul echipei, dar toate absenţele din acest retur au influenţat foarte mult jocul nostru! În etapa a 2-a din retur s-a accidentat Georgescu, în etapa a 3-a şi Balaci, apoi în etapa a 6-a a fost rândul lui Ciortan să iasă din schemă. Erau trei jucători de bază cu care poate că făceam altceva în campionat. Totuşi, chiar şi fără ei, am încercat să mergem mai departe. În tur, situaţia a fost altfel pentru că aveam cu cine să înlocuiesc jucătorii care absentau, erau atunci şase fundaşi centrali valizi! Acum, din cei cinci, după etapa a 3-a doi s-au accidentat şi totul s-a rupt!”, a declarat Adrian Furnică înaintea meciului de la Sibiu.

 

Trei puncte pentru un loc în „B”?

Dacă CSM-ul s-ar mai aflat în cursa pentru locul 2, mulţi ar fi considerat că FC Sibiu se va preda în faţa echipei vâlcene, cu gândul că formaţia noastră le-ar pune o vorbă bună pentru a rămâne în Divizia B la anul, în locul celor de la FC Oltchim. acum însă, acest pact nu-şi mai are rostul, decât poate pentru sezonul viitor!

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button