Diverse

Contestatarii AJF-ului îsi disputa trofeul

Cupa României – finala fazei judeţene

Contestatarii AJF-ului îşi dispută trofeul

* miercuri, de la ora 18.00: Flacăra Horezu – Luncavăţul Popeşti pe stadionul Municipal din Zăvoi

După ce au lansat zvonuri şi afirmaţii nefondate cum că se retrag din campionat, mai mult de dragul senzaţionalului decât ca urmare a unor decizii ferme, preşedinţii Costel Chelcea de la Flacăra Horezu şi Costel Şerban de la Luncavăţul Popeşti vor lăsa deoparte orice nemulţumiri şi-şi vor disputa finala Cupei României, faza judeţeană. Pentru iubitorii fotbalului judeţean, prezenţa în finală a echipei Flacăra Horezu pare a fi normală, în timp ce prezenţa echipei Luncavăţul Popeşti poate fi considerată, pe drept cuvânt, o performanţă deosebită.

AJF-ul pregăteşte mare sărbătoare

Pentru a marca aşa cum se cuvine finala Cupei (faza judeţeană), conducerea AJF Vâlcea a decis să tipărească mai multe afişe şi să lase intrarea liberă pe stadion. Totodată au fost invitaţi să asiste la meci oficialii tuturor echipelor afiliate la AJF, iar celor din tribună li se vor distribui gratuit programe de meci. Propunerea lui Mihai Persu este ca lovitura de începere a finalei să fie dată de Iancu Carabageac, iar în deschidere va avea loc un meci demonstrativ de juniori. Vicele Pintilie a spus: „Este o idee foarte bună pentru că acei copii rămân în continuare să asiste la meciul din finală unde vor avea rolul de copii de mingi. Am învăţat câte ceva din greşelile de la semifinale!” Mai mult, pentru ca reuşita organizatorică să fie deplină, AJF-ul se va îngriji ca la meci să fie prezente echipaje ale salvării, pompierilor şi jandarmilor. La difuzor se va auzi inconfundabilul George Pirnea.

Invitaţi de marcă la „Oficială”

În afara oamenilor de fotbal din judeţ, Mihai Persu a ţinut să mai invite şi oameni de afaceri, politicieni şi alte personalităţi. Desigur, prezenţa cea mai aşteptată de către oamenii de fotbal din judeţ o reprezintă venirea lui Gheorghe Constantin, fostul şef al AJF, în prezent preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor. Trofeul pus în joc va fi înmânat probabil de Dumitru Buşe, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 

Va fi o Cupă netransmisibilă

Pentru cele două echipe prezente la finală precum şi pentru campioana Campionatului de Juniori (CSM Rm. Vâlcea) sunt pregătite mai multe diplome şi medalii. Pe masa de premiere se vor afla trei cupe. Mihai Persu a decis ca din acest an AJF Vâlcea să se „doteze” cu o Cupă ce va fi înmânată învingătoarei, dar care va reveni la AJF după primul meci pe care câştigătoarea îl va disputa în turul următor. Pe aceasta se vor trece numele tuturor echipelor câştigătoare ale fazei judeţene. Apoi, echipei învingătoare i se va da un „puişor”, după modelul trofeului mare. Este ceva asemănător cu ceea ce se întâmplă la finala Ligii Campionilor. Învinsa va primi şi ea o cupă care atestă prezenţa în finala fazei judeţene.

Arbitri vâlceni, cu „central” nedesemnat

Recent instalat în funcţia de preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri Vâlcea, inginerul Tache Lovin a avut misiunea de a stabili brigada ce va oficia finala. Cum tot miercuri sunt şi meciuri în Divizia B, şeful arbitrilor vâlceni avea de ales între trei cavaleri ai fluierului nedelegaţi pe plan naţional: Adi Comănescu, Eugen Roşu şi Cătălin Buşi. În premieră, Lovin a ţinut să se consulte cu şefii celor două echipe, respectiv Costel Chelcea de la Horezu şi Costel Şerban de la Popeşti. Pentru a nu crea o presiune anume asupra unuia sau a altuia dintre arbitri, neagreaţi de un conducător sau altul, cei doi şefi de echipe împreună cu Tache Lovin au decis ca stabilirea centralului să se facă miercuri, la prânz, prin tragere la sorţi.

 

Cum s-au calificat finalistele?

Flacăra Horezu
32-imi: calificată direct
16-imi: 6-1 cu Minerul Costeşti (în deplasare)
Optimi: 3-1 cu Luceafărul Pesceana (în deplasare)
Sferturi: 2-1 cu Cozia Călimăneşti (acasă)
Semifinale: 2-1 cu Topologul N. Bălcescu (teren neutru)
Luncavăţul Popeşti
32-imi: calificată direct
16-imi: 6-2 cu Lera Stroeşti (în deplasare)
Optimi: 9-2 cu FC Govora (acasă)
Sferturi: 3-0 cu Petrodam Măciuca (acasă)
Semifinale: 1-0 cu AS Şirineasa (teren neutru)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button