Liga II

Continua declinul

Unirea Urziceni – CSM Rm. Vâlcea 3-0

Continuă declinul

* de patru meciuri, „municipalii” n-au mai bătut şi nici n-au mai dat vreun gol

Cu trei înfrângeri consecutive la activ, care-au lăsat multă tristeţe în Zăvoi şi-au spulberat visele suporterilor de a vedea iarăşi după 20 de ani o echipă în Divizia A, CSM Rm. Vâlcea s-a deplasat la Urziceni din postura de victimă sigură. Aşa cum era de aşteptat, din acest calificativ nu au reuşit să iasă nici după ce au pătruns pe teren în faţa elevilor pregătiţi de Costel Orac, gazdele depăşindu-i net la toate capitolele. Ajunşi fotbalişti doar în ghilimele, vâlcenii au părut în dese rânduri că nu mai sunt deloc conectaţi la atmosfera Diviziei B, ci mai degrabă se gândesc la vacanţa din Grecia, pe care oficialii CSM-ului s-au străduit să le-o dea cadou iarna trecută. Sau mai degrabă unde vor merge la mare în această vară! Nu mai miră pe nimeni acum această cădere vertiginoasă a CSM-ului, care-a coborât tot mai jos în ierarhia Seria a II-a din Divizia B şi are mari şanse să se umple de penibil şi-n partidele care-au mai rămas de jucat până la finalul returului.

 

Patru apariţii „surpriză” la CSM

 

După ce a încercat o demisie de onoare la finele partidei cu Dunărea Giurgiu, neacceptată de oficialii clubului vâlcean, antrenorul Adrian Furnică a rămas în continuare la cârma „municipalilor” însă fără ca evoluţia echipei să crească. Sătul de „vedetismul” unora dintre jucători şi de tot mai aprinsele discuţii legate de „trădătorii” din echipa pe care-o pregăteşte, Adrian Furnică a uzat la Urziceni de câţiva fotbalişti pe care i-a folosit mai rar în acest retur. Astfel, CSM-ul a început meciul într-o formulă inedită, pe teren făcându-şi apariţia din primul minut Stanca (în locul lui M. Dumitru), Roşca (în locul lui Cumpănaşu), C. Lazăr (în locul lui Lepădatu) sau Moţ (în locul lui Câmpeanu, accidentat), pentru ca în repriza secundă să intre şi juniorul Dandea în locul lui „răsuflatului” Pena. Din păcate, nici una dintre înlocuirile vizate nu a avut efect pentru soarta partidei, Unirea Urziceni fiind net superioară şi adjudecându-şi cele trei puncte puse în joc, printr-o victorie la scor de forfait (3-0).

 

Răzbunarea lui Rusescu

 

 

 

 

 

Trupa lui Costel Orac, ajunsă din nou pe un loc de baraj, când poate nimeni nu mai credea, graţie în principal paşilor greşiţi făcuţi de Petrolul, dar mai ales de CSM Rm. Vâlcea, a deschis scorul în minutul 26, prin Cristian Constantin. A fost 1-0 la pauză, după o repriză în care vâlcenii au contat prea puţin în ofensivă. Ex-vâlceanul Raul Rusescu, un june de doar 17 ani, crescut de antrenorul Cristian Bora, care şi-a făcut ucenicia pe la FC Sporting şi Cozia Călimăneşti, ne-a pedepsit pentru „tupeul” de a ne descotorosi prea uşor de fotbaliştii tineri şi talentaţi, marcând al doilea gol în poarta nefericitului Pampea, în minutul 60. Ulterior, peste câteva minute, jucătorul Zaharia avea să urce scorul la 3-0, iar vâlcenii au încheiat partida sub sceptrul umilinţei, dar au reuşit să se apere mai bine pentru a nu pierde la un scor mai drastic. Singurul care-a mai contat din echipa noastră a fost Murineanu, introdus pe teren în minutul 41 în locul lui Moţ, care-a avut în partea secundă a meciului chiar şansa de a înscrie golul de onoare al vâlcenilor.

 

Au evoluat pentru CSM: Pampea – Stanca, Raicu, Bier, Roşca, Cercel – Savu, Chiriţă, C. Lazăr (min. 78 Nica) – Pena (min. 81 Dandea), Moţ (min. 41 Murineanu).

 

Unirea Urziceni, favorită la locul 2

Lupta pentru locul secund în Seria a II-a a Diviziei B se mai duce acum doar între trei echipe, dar nici una dintre acestea nu este CSM-ul. Cei de la Unirea Urziceni au întâietate, prin prisma faptului că au un program lejer în ultimele runde, însă şanse de a merge la baraj mai au Petrolul Ploieşti şi CS Otopeni, situate în această ordine pe poziţiile 3 şi 4 în clasament. Victoria de sâmbătă cu Univ. Craiova a făcut ca şi gruparea din Otopeni să joace pentru baraj. Trupa lui Marian Pană nu mai are până la final nici o deplasare în afara Bucureştiului, cele două meciuri „afară” urmând a fi jucate la Dinamo II şi Juventus, în timp ce pe teren propriu cei de la CS Otopeni urmează a primi replica formaţiilor Dacia Mioveni şi FC Caracal.

 

Gabriel Mangalagiu, vizat pentru funcţia de antrenor

Aproape zeu în urmă cu o lună de zile, când echipa trecuse şi de Petrolul Ploieşti, braşoveanul Adrian Furnică a ajuns acum un om trist de care clubul vâlcean se va despărţi în mod sigur la finele actualului sezon. Sunt multe variante vehiculate în ceea ce priveşte înlocuitorul său pe banca tehnică, care mai de care mai fanteziste. Dacă „varianta Cârţu” a picat pentru moment din cauze financiare, una însă ne-a atras în mod deosebit atenţia din mai multe motive: un tânăr antrenor vâlcean. Există chiar şi un nume în acest sens: Gabriel Mangalagiu. Fost jucător în Divizia A la Chimia Rm. Vâlcea şi la Jiul Petroşani, Mangalagiu şi-a început cariera ca antrenor în Divizia C, mai întâi la Oltchim, apoi a continuat-o la Oltul Slatina (pe vremea când echipa era patronată de omul de afaceri Dan Mazilu). Soluţia numirii sale ca antrenor al grupării vâlcene este foarte posibilă, atâta timp cât concitadina Oltchim s-a descurcat de minune în acest sezon, avându-l pe banca tehnică pe Costel Gaiţă, un antrenor tânăr, cu idei inovatoare şi cu o enormă dorinţă de afirmare, artizanul unui parcurs excelent cu echipa condusă de Mihai Diculoiu. Oficialii clubului din Zăvoi sunt gata să le calce aşadar pe urme celor de la Oltchim, iar unii spun că ar putea încerca chiar varianta de a-l aduce pe Gaiţă în Zăvoi. Deocamdată am aflat doar că nu mai departe decât săptămâna trecută, Mangalagiu s-a aflat la Bucureşti, pentru a-şi lua licenţa de antrenor de Divizia B, care-i va permite să-i pregătească în sezonul viitor pe „municipali”.

Aproape zeu în urmă cu o lună de zile, când echipa trecuse şi de Petrolul Ploieşti, braşoveanul Adrian Furnică a ajuns acum un om trist de care clubul vâlcean se va despărţi în mod sigur la finele actualului sezon. Sunt multe variante vehiculate în ceea ce priveşte înlocuitorul său pe banca tehnică, care mai de care mai fanteziste. Dacă „varianta Cârţu” a picat pentru moment din cauze financiare, una însă ne-a atras în mod deosebit atenţia din mai multe motive: un tânăr antrenor vâlcean. Există chiar şi un nume în acest sens: Gabriel Mangalagiu. Fost jucător în Divizia A la Chimia Rm. Vâlcea şi la Jiul Petroşani, Mangalagiu şi-a început cariera ca antrenor în Divizia C, mai întâi la Oltchim, apoi a continuat-o la Oltul Slatina (pe vremea când echipa era patronată de omul de afaceri Dan Mazilu). Soluţia numirii sale ca antrenor al grupării vâlcene este foarte posibilă, atâta timp cât concitadina Oltchim s-a descurcat de minune în acest sezon, avându-l pe banca tehnică pe Costel Gaiţă, un antrenor tânăr, cu idei inovatoare şi cu o enormă dorinţă de afirmare, artizanul unui parcurs excelent cu echipa condusă de Mihai Diculoiu. Oficialii clubului din Zăvoi sunt gata să le calce aşadar pe urme celor de la Oltchim, iar unii spun că ar putea încerca chiar varianta de a-l aduce pe Gaiţă în Zăvoi. Deocamdată am aflat doar că nu mai departe decât săptămâna trecută, Mangalagiu s-a aflat la Bucureşti, pentru a-şi lua licenţa de antrenor de Divizia B, care-i va permite să-i pregătească în sezonul viitor pe „municipali”.Vâlcenii, în cădere liberă

Niciodată, CSM-ul nu a trecut printr-o perioadă atât de neagră. După ce a pierdut doar două meciuri în 22 de etape, „furnicile” n-au mai cunoscut gustul succesului de patru meciuri două meciuri, timp în care au suferit patru eşecuri, unul mai ruşinos decât celălalt. Parcursul mai mult decât prost al vâlcenilor este accentuat şi de faptul că Savu., Murineanu şi compania nu au mai găsit nici măcar drumul spre gol de la acel 4-1 cu Dinamo II Bucureşti. Timp de 22 de etape aşadar, totul a mers cât de cât bine la CSM. Au fost şi unele sincope pe teren propriu (1-2 cu Unirea Urziceni, 1-1 cu CS Otopeni şi 0-0 cu Univ. Craiova – toate în tur, 1-1 cu Inter Gaz Bucureşti – în retur), pe care însă vâlcenii le-au recuperat prin punctele aduse din deplasare.

 

 

 

 

 

Puncte „albe” pentru zile negre!

Nu puţini au fost cei care-n turul campionatului s-au îndoit de capacităţile CSM-ului de a face saltul în Divizia A. „E bine că au strâns acum atâtea puncte, pentru că le vor folosi enorm la zile negre!”, vorbeau pe atunci „cârcotaşii”. Şi câtă dreptate au avut! Deşi unii încearcă acum să-i trimită pe vâlceni în zona nisipurilor mişcătoare, este clar că acest lucru nu se mai poate întâmpla, în cele patru etape care au mai rămas de disputat, chiar dacă CSM-ul nu ar mai lua vreun punct până la final. În cel mai rău caz, vâlcenii ar putea termina sezonul pe locul 8, totuşi mult sub aşteptările conducerii clubului, după ce trei sferturi din campionat au stat în plasa liderului.

Infirmeria CSM-ul e plină

Celor trei jucători accidentaţi de o perioadă mai lungă de timp, Balaci, Georgescu şi Ciortan, „infirmeria” CSM-ului s-a „îmbogăţit” după jocul cu Dunărea Giurgiu cu un nou nume important: atacantul Câmpeanu. De asemenea, pe lista indisponibililor s-a mai aflat se pare şi Lepădatu, dar eclipsa de formă a acestuia din ultima perioadă ne face să ne îndoim vizavi de câştigul pe care CSM-ul l-ar fi avut prin prezenţa acestui mijlocaş pe teren.

Vine Poiana în Zăvoi!

Cine a crezut că CSM-ul va avea meciuri uşoare în acest retur s-a înşelat amarnic. Nici nu s-au „stins” bine ecourile meciurilor slabe cu Inter Gaz Bucureşti, Dacia Mioveni (ambele încheiate la egalitate) şi ale înfrângerilor similare (0-2) cu FC Caracal şi Dunărea Brăila, că „municipalii” primesc la finele acestei săptămâni, în Zăvoi, vizita echipei Poiana Câmpina. Dacă mai poate fi vorba de reabilitare în faţa propriilor suporteri atunci acest meci nu se poate încheia decât cu succesul echipei vâlcene. Şi totuşi, nu va fi un meci lejer. Intraţi în hora retrogradării, prin prisma unor rezultate mai puţin faste din ultima perioadă, elevii ex-craioveanului Ştefan Nanu au mare nevoie de a smulge puncte din Zăvoi, altfel Inter Gaz Bucureşti şi Minerul Motru se pot apropia ameninţător de prahoveni şi-i pot trimite în Divizia C.

Cine a crezut că CSM-ul va avea meciuri uşoare în acest retur s-a înşelat amarnic. Nici nu s-au „stins” bine ecourile meciurilor slabe cu Inter Gaz Bucureşti, Dacia Mioveni (ambele încheiate la egalitate) şi ale înfrângerilor similare (0-2) cu FC Caracal şi Dunărea Brăila, că „municipalii” primesc la finele acestei săptămâni, în Zăvoi, vizita echipei Poiana Câmpina. Dacă mai poate fi vorba de reabilitare în faţa propriilor suporteri atunci acest meci nu se poate încheia decât cu succesul echipei vâlcene. Şi totuşi, nu va fi un meci lejer. Intraţi în hora retrogradării, prin prisma unor rezultate mai puţin faste din ultima perioadă, elevii ex-craioveanului Ştefan Nanu au mare nevoie de a smulge puncte din Zăvoi, altfel Inter Gaz Bucureşti şi Minerul Motru se pot apropia ameninţător de prahoveni şi-i pot trimite în Divizia C.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button