Liga IV

Liderul se mentine în grafic: înca o victorie!

Cozia Călimăneşti – Electra Rm. Vâlcea 2-0 (1-0)

Liderul se menţine în grafic: încă o victorie!

Pentru miercuri, 10 mai, AJF-ul a programat desfăşurarea unei noi etape din Diviziei D. A fost o rundă cu meciuri interesante, unele cu miză importantă. Şi pentru liderul diviziei D, Cozia Călimăneşti, se anunţa un meci dificil, cu Electra Rm. Vâlcea, o echipă din prima parte a clasamentului acestui eşalon care le putea pune reale probleme. Însă doar se anunţa pentru că până la urmă s-a dovedit că nu aveau de ce să-şi facă probleme. În nici un moment nu s-a pus problema învingătoarei din această partidă. Probabil că a fost una din zilele proaste ale lui Giurcă şi compania pentru că mai greu vezi un meci al acestei echipe în care să aibă, în 50 de minute de joc, un singur şut spre poarta adversă, indiferent că adversarul se numeşte Flacăra Horezu, AS Şirineasa, Minerul Berbeşti sau Cozia Călimăneşti, echipe ce le sunt superioare în clasament. Deşi au mai fost câteva clinciuri între jucători, a uimit, de asemenea, cuminţenia oaspeţilor în ceea ce priveşte deciziile luate de brigada de arbitraj. Singurele proteste mai vehemente s-au auzit de pe margine, dar în teren jucătorii au fost liniştiţi. Oricum, mijlocul săptămânii, spre seară, timp urât, ploios – nimic nu a fost favorabil fotbalului.

A durat doar câteva minute de la fluierul de început al partidei pentru ca formaţia lui Mircea Savu să treacă în avantaj. După un gol invalidat chiar în minutul 3 pe motiv de off-side, gazdele au marcat din nou. A fost 1-0 în urma unei combinaţii reuşită între jucătorii echipei din staţiune. Ultimul servit, Preda, şi-a făcut datoria învingându-l pe portarul oaspeţilor, Drugan. După o lovitură liberă executată de Dobay puţin pe lângă bara laterală, a urmat ocazia bună a lui Cheran de a înscrie, dar şutul cu lob al acestuia spre vinclu a ţintit doar colţul barei porţii echipei oaspete. Era minutul 28 al meciului şi echipa coordonată din teren de Giurcă nu ajunsese deloc în careul gazdelor, nici măcar un şut spre poartă. Toate acţiunile erau stopate unde la 30 de metri de poarta lui Cruceru. De altfel, elevii lui Savu erau avantajaţi şi de poziţionarea apărării formaţiei Electra care crea superioritate, rămâneau oameni liberi în special pe flancul stâng şi astfel se puteau dezvolta acţiuni importante. Pe final de repriză Văduva ar fi putut majora avantajul, însă şutului său pe colţul lung i s-a opus un jucător al echipei vizitatoare. Altfel ar fi fost 2-0 pentru că goalkeeperul Drugan era bătut. 
După o primă parte a jocului în care au realizat ce şi-au propus, gazdele nu au mai forţat în partea secundă. Au continuat în ritmul din prima repriză doar până prin minutul 50 când au reuşit să-şi majoreze avantajul. Văduva a scăpat de fundaşii adverşi şi a şutat, însă a ţintit portarul care nu a reuşit să reţină şi într-un final balonul a ajuns la Preda care n-a mai ratat ocazia avută şi a înscris al doilea său gol şi al formaţiei călimăneştene: 2-0. Apoi n-au mai forţat. Oaspeţii au intrat puţin în joc şi păreau că-şi doresc golul. În minutul 63 a fost pus pentru prima dată în dificultate portarul gazdelor. Bunescu a reuşit preluarea dintr-o pasă trimisă de un coechipier şi a şutat bine, dar Cruceru a reuşit să se respingă. Imediat acelaşi Bunescu a căzut în careu şi oaspeţii au solicitat acordarea unei lovituri de pedeapsă, dar decizia centralului Mosor de a lăsa jocul să continue a fost acceptată de aceştia. După un şut periculos al lui Lăcraru peste transversala porţii lui Drăgan, a urmat o lovitură liberă bine executată de Giurcă, însă care a trecut milimetric pe lângă bara laterală. Jocul a fost încheiat tot după o lovitură liberă executată de Cherăscu, căpitanul oaspeţilor, peste transversală.
Au arbitrat: Laurenţiu Mosor – la centru, ajutat la cele două linii de Claudiu Cârstea şi Roxana Glăvan. Observator AJF: Emil Râmniceanu.
Au evoluat formaţiile:
Cozia Călimăneşti: Cruceru – Mocioacă, Perţa, Harapu, T. Popescu, Dina, Ilie, Pătularu, Preda, Văduva, Cheran. Au mai jucat Lăcraru şi Voinea.

Electra Rm. Vâlcea: Drugan – Boghiu, Manu, Nicolaescu, Dumitraşcu, Giurcă, Florescu, Anuţa, Constantin, Bunescu şi Cherăscu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button