Liga IV

Lovitură de teatru în lupta pentru titlu!

SURPRIZĂ / În decurs de doar o săptămână FC Ghecon a pierdut şefia clasamentului, Posada Perişani contribuind din plin la detronarea formaţiei lui Emil Popescu

Săptămâna patimilor pentru FC Ghecon, săptămâna luminată pentru Dinamo! Făcând legătura cu sărbătorile pascale, cam aşa s-ar traduce în termeni religioşi ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în campionatul Ligii a IV-a. Deşi primise un semn încă de la meciul de la Drăgăşani, FC Ghecon a continuat să creadă că e suficient doar să se prezinte la meciuri pentru a se păstra pe primul loc. Nu s-a gândit nici un moment că se va întâmpla să piardă la Mihăeşti sau că Posada va fi capabilă să arbitreze lupta pentru primul loc. Nonşalanţa cu care au abordat, însă, ultimele partide, i-a costat pe jucătorii antrenaţi de Emil Popescu, sâmbătă, 25 aprilie, producându-se rocada în fruntea clasamentului elitei judeţene de fotbal.

FC Ghecon a cedat primul loc echipei Dinamo, care a fost pentru formaţia din Lăpuşata ca un ghimpe în coastă pe tot parcursul acestui sezon. Dacă Dinamo are meritul de a fi păstrat încă interesant campionatul, neabandonând lupta pentru titlu atunci când nimic nu mai părea posibil, Posada ar putea fi premiată pentru consecvenţa în rezultatele cu cele două echipe. I-a învins mai întâi pe dinamovişti în propriul fief, cu scorul de 3-0, iar acum i-a taxat şi pe jucătorii echipei de pe primul loc, dovedindu-se a fi fost un arbitru corect în lupta pentru şefie din Liga a IV-a. Aşa cum nu a făcut concesii cu Dinamo, pentru a îndepărta suspiciunile a încercat să repete figura şi cu Ghecon. I-a ieşit, succesul obţinut la Fîrtăţeşti reprezentând o adevărată lovitură sub centură dată celor de la Ghecon Lăpuşata într-un moment important al campionatului.
Nu s-a prefigurat de la începutul meciului un astfel de rezultat-surpriză. O importanţă mai mare părea a o avea partida de pe terenul CSŞ dintre Dinamo şi CSM II. Ciortan şi colegii lor erau cu gândul mai mult la acel meci, mai ales că lucrurile începuseră să meargă bine pentru ei la Fîrtăţeşti. Ioniţă reuşise să deschidă scorul pentru Ghecon, în urma unui corner. La 1-0 s-a încheiat şi primul mitan, asta deşi Posada avusese câteva încercări de a reveni în joc. Astfel, deznodământul a fost amânat pentru partea secundă a întâlnirii, atunci când Posada a reuşit să întoarcă soarta meciului în favoarea sa. Laurenţiu Fier, aflat doar în calitate de antrenor la acest meci, şi-a coordonat bine echipa de pe margine, astfel că de la 1-0, scorul a devenit 3-1 pentru Posada, Ariciu (fost jucător la Ghecon), Tică Negrescu şi Laurenţiu Pufu aducând bucuria în tabăra oaspete. S-a terminat până la urmă 3-2 pentru Posada, Şorega reducând din handicap pentru Ghecon. Echipa lui Emil Popescu a forţat pe final, însă apărarea Posadei n-a mai cedat, astfel scriindu-se istoria unui meci care se poate dovedi decisiv în stabilirea campioanei Ligii a IV-a.

Primă uriaşă de la primarul Sandu pentru jucători

Pe lângă simpatia pe care şi-au atras-o prin faptul că şi-au apărat corect şansele şi nu s-au dat la o parte din faţa echipei ce conducea ierarhia în Liga a IV-a înaintea acestei etape, jucătorii Posadei s-au ales şi cu o primă substanţială din partea primarului de la Perişani, Ion Sandu. Pentru că au dat dovadă de corectitudine şi de mare caracter, Puiu Niţulescu şi colegii săi, cei care-au jucat titulari, se vor alege cu o primă uriaşă pentru acest nivel, de 5 milioane de lei vechi pentru fiecare jucător în parte. Daniel Duroi, preşedintele Posadei, ne-a informat că rezervele şi cei care-au evoluat mai puţin în acest meci vor primi şi ei câte 3 milioane de „căciulă”. În altă ordine de idei, pe lângă jucători, preşedintele echipei din Perişani a ţinut să evidenţieze şi prestaţia brigăzii de arbitri. „Recunosc că nu mă aşteptam să avem parte de un arbitraj corect la Fîrtăţeşti. Felicit întreaga brigadă pentru prestaţia avută şi mai ales pe centralul Eugen Roşu, care-a dat dovadă că este un arbitru de foarte mare caracter”, a apreciat Daniel Duroi.

Încă o bază sportivă la Perişani

Până în 2006, Perişaniul se număra printre comunele codaşe în ceea ce priveşte bazele sportive, de fapt în frumoasa localitate din ţinutul Ţării Loviştei nu exista nici măcar un teren de fotbal. Iată că, în 2009, datorită primarului Ion Sandu comuna se află printre fruntaşele localităţilor vâlcene putându-se mândri cu una dintre cele mai moderne baze sportive din judeţ. Pe lângă suprafaţa de joc care se prezintă în condiţii excelente fiind refăcută în totalitate, se mai găsesc şi vestiarele ultramoderne cu apa care curge la chiuvete pe bază de senzori, iar lucrurile nu se opresc aici. Ion Sandu este o persoană extrem de ambiţioasă care nu se mulţumeşte cu jumătăţi de măsură şi de aceea a hotărât că în comuna sa mai este nevoie de o bază sportivă. Zis şi făcut. Acesta s-a pus pe treabă împreună cu staff-ul său şi, într-un timp relativ scurt, a reuşit să-şi îndeplinească şi această dorinţă. A întocmit proiectul, a obţinut finanţările, iar săptămâna trecută a şi avut loc licitaţia pentru cea de-a doua bază sportivă care va fi amplasată în satul Mlăceni şi care, cel mai probabil va fi finalizată anul viitor.

Emil Popescu nu pleacă de la Ghecon

Eşecurile suferite în ultima perioadă de Ghecon Lăpuşata au fost foarte aproape să determine schimbarea antrenorului Emil Popescu. Contactat telefonic, tehnicianul ne-a declarat că nu va admite totuşi să-şi dea demisia. „Nu eu ar trebui să plec, ci mai degrabă unii jucători, care au fost doar umbre pe teren în ultimele meciuri!”, a afirmat Emil Popescu. Şanse pentru ca Ghecon să termine sezonul pe primul loc încă mai există, deoarece, aşa cum se cunoaşte, meciul direct cu Dinamo 2007 Rm. Vâlcea se va juca în ultima rundă, la Fârtăţeşti.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button