Liga IV

Victorie contestată pentru Lotru Brezoi

Formaţia lui Vasile Grossu şi-a trecut în cont un nou succes. De această dată victimă i-a căzut Minerul Berbeşti, care-a plecat de la Brezoi fără nici un punct. Soarta meciului a fost decisă în minutul 70 de Cătălin Anghel, care-a înscris pentru 1-0, la acest scor încheindu-se de fapt şi meciul. O partidă care-a născut controverse, din toată povestea vinovaţi căzând arbitrii. „A fost un meci frumos, pe care am reuşit să-l câştigăm, din fericire. N-ar fi fost nicio problemă dacă n-ar fi existat o fază dubioasă la care oaspeţii au solicitat penalti. Atacantul lor, Milosteanu, a căzut pe parcursul meciului de vreo zece ori în careul nostru, solicitând penalti. Când arbitrul te vede că eşti actor, nici atunci când ai fi îndreptăţit să primeşte o lovitură de pedeapsă nu ţi-o mai dă.

 A existat o astfel de fază tratată în favoarea noastră. Infracţiunea s-a petrecut, însă, în afara lui «16 metri», jucătorul căzând în careu”, ne-a explicat Vasile Grossu, antrenorul brezoienilor.

„Nu vom juca sâmbătă, cu Dinamo!”

Pentru rezultatul înregistrat la Brezoi, „minerii” i-au făcut vinovaţi pe arbitrii. Deciziile arbitrului de centru, Marian Joiţa, l-au scos chiar din sărite pe preşedintele echipei din Berbeşti, Mihai Manea, care ne-a declarat că, în semn de protest, echipa sa nu va mai disputa meciul de sâmbăta aceasta, cu Dinamo Rm. Vâlcea. „Nu îmi place să vorbesc urât despre arbitri, dar Marian Joiţa a fost un bandit. Din trei penaltiuri clare de care trebuia să beneficiem, el nu a văzut niciunul. Chiar şi spectatorii din tribună ziceau: «Să-i mulţumim lui Joiţa că ne-a salvat de penaltiuri!» Când l-am întrebat ce s-a întâmplat, el s-a întors către noi şi ne-a spus că nu a fost atent. Întreba jucătorii dacă ştiu scorul CSM-ului, în loc să fie atent la meciul lui. A fost distrat şi l-a surprins meciul. Joiţa ne spunea înaintea partidei că nu a mai arbitrat de mult timp la centru şi că are emoţii. Tuşierul Alin Voicescu se îngălbenise după meci, din cauza văditelor erori comise. Oricum, băieţii mei au spus că nu se vor mai prezenta la meciul cu Dinamo, în semn de protest. Toţi jucătorii plângeau la final datorită a ceea ce se întâmplase pe teren”, ne-a spus Mihai Manea. 

„Mi-am recunoscut vina pe teren”

Marian Joiţa, arbitrul de centru al întâlnirii de la Brezoi, ne-a declarat că: „Nu înţeleg de ce se face atâta tam-tam, pentru o fază la care, pentru o fracţiune de secundă, nu am fost atent. Asta pentru că în momentul în care s-a produs infracţiunea în careu, eu mă concentram la o altă fază, în care un jucător era picat pe teren, solicitând asistenţă medicală. Recunosc că nu am fost atent, dar mi-am cerut scuze celor de la Minerul” ne-a spus centralul Marian Joiţa.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button