Liga II

„Municipalii” au pierdut două puncte

GHINION / Elevii lui Alin Artimon au scăpat victoria printre degete, fiind egalaţi în ultimul minut al meciului de la Cluj

În turul campionatului au fost multe momente în care CSM Rm. Vâlcea termina meciurile gâfâind serios. Însă, lucrurile s-au schimbat radical în retur, când trupa pregătită de Alin Artimon a demonstrat că stă mult mai bine atât la capitolul fizic, cât şi psihic. Din păcate, la Cluj-Napoca lucrurile au stat cu totul altfel decât până acum. „Municipalii” au scăpat printre degete o victorie care le-a fost la îndemână până în ultimele minute ale partidei.

Băieţii lui Artimon au avut un debut de meci furibund, iar în decurs de numai patru minute de la începerea partidei au avut două bune oportunităţi de a marca, prin Mihuţ şi Câju, dar şuturile acestora au trecut la mică distanţă de buturile porţii lui Farcaş. Replica gazdelor a fost destul de palidă, şutul de la aproximativ 10 metri al lui Băd l-a lovit în picior pe Dinu şi faza a rămas fără rezultat pe tabela de marcaj. În continuare cei care au condus ostilităţile pe teren au fost oaspeţii, „municipalii” obligându-i practic pe studenţii clujeni să se apere cu toată echipa în jumătatea proprie. În minutul 12, jucătorii CSM-ului au fost la un pas să deschidă scorul, dar Pasăre, servit excelent de Stromajer, a şutat din 10 metri peste poartă. Cinci minute mai târziu, în urma unui contraatac fulgerător, acelaşi Marius Pasăre, folosit în această partidă de antrenorul Alin Artimon pe postul de mijlocaş dreapta, a şutat slab dintr-o poziţie favorabilă. Contrar cursului jocului, clujenii au fost foarte aproape de 1-0 în minutul 39, dar mingea şutată de Dolha din marginea careului a lovit bara transversală a porţii apărate de Perianu. Până la pauză, cele mai mari ocazii de gol le-au avut tot vâlcenii. Mai întâi Enache Câju a încercat vigilenţa lui Farcaş cu un şut înşelător, după care, în minutul 45, mingea şutată de Jaka Stromajer a şters vinclul porţii clujene.
Începutul părţii secunde a aparţinut gazdelor, care au ieşit mult mai decişi de la cabine. În minutul 47, Ţene a centrat perfect de pe partea stângă, dar din fericire pentru „municipali”, mingea reluată cu capul de Sântejudean a trecut la doar câţiva centimetri de poarta lui Perianu. Goalkeeper-ul vâlcean a fost îngerul salvator pentru echipa sa un minut mai târziu, când a reuşit, cu un reflex uimitor, să reţină mingea trimisă cu capul spre vinclu de Băd. Sesizând că echipa sa are probleme, Alin Artimon a făcut două modificări extrem de inspirate, introducându-i în teren pe Iulică Popa şi Valerian Gârlă, în locul lui Pasăre, respectiv Săceanu. În minutul 67, „municipalii” aveau să-şi materializeze jocul bun din ultimele 10 minute. Sergiu Popescu l-a lansat perfect pe Stromajer, atacantul sloven şi-a depăşit din preluare adversarul direct, după care a şutat la colţul lung, fără speranţe pentru Farcaş făcând ca scorul să devină 0-1. În minutul 70, Buş a pătruns în careu pe partea dreaptă, a căzut în careu, însă centralul Dragoş Istrate a considerat pe bună dreptate că jucătorul clujean a simulat şi i-a acordat cartonaşul galben. Din păcate, vâlcenii s-au retras în propria jumătate iar acest lucru le-a permis gazdelor să se apropie din ce în ce mai periculos de poarta lui Perianu. În ultimul sfert de oră al partidei, Alin Artimon a încercat să conserve rezultatul fragil înregistrat pe tabelă şi l-a introdus în teren pe Kutlacek în locul lui Mihuţ. Din păcate, în chiar ultimul minut al partidei, CSM Rm. Vâlcea avea să încaseze un gol întâmplător, dacă putem spune aşa. Dolha a executat destul de slab o lovitură liberă, iar Unguruşan a deviat mingea în colţul lung al porţii lui Perianu din mijlocul unei apărări visătoare. Arbitrul Dragoş Istrate a preferat să fluiere finalul partidei în loc să acorde o lovitură liberă care li se cuvenea clujenilor. Borza a venit să-i ceară socoteală acestuia vociferând extrem de vehement şi, drept recompensă pentru acest gest a văzut cartonaşul roşu, cu toate că meciul se încheiase. După această partidă, CSM Rm. Vâlcea a egalat la puncte liderul FCM Tg. Mureş, însă principalele contracandidate ale „municipalilor” vor juca meciurile din această etapă abia astăzi, de la ora 17.00.
Au evoluat formaţiile:
Universitatea Cluj: Fărcaş – Văscan, Unguruşan, Soporan, Iuhas – Buş, Ionescu, Dolha, Ţene (Borza ’68) – Sântejudean, Băd (Bundea ’71).
CSM Râmnicu Vâlcea: Perianu – Mihuţ (Kutlacek ’56), Vişa, Dinu, Goge – Pasăre (I. Popa ’56), Popescu, Săceanu (Gârlă ’66), Dobre – Câju, Stromajer.

„Meritam să câştigăm la Cluj!

La finalul partidei de la Cluj-Napoca, antrenorul Alin Artimon s-a arătat extrem de dezamăgit de modul cum au evoluat lucrurile în ultimele minute ale unui meci pe care elevii săi l-au avut la discreţie, dar pe care n-au ştiut să-l gestioneze aşa cum trebuie. „După cum decurs lucrurile pe teren şi după modul în care s-au prezentat băieţii, meritam să câştigăm. Am avut oportunitatea de a închide jocul în momentul în care eram în avantaj, n-am reuşit să facem acest lucru şi ne-a costat. Din păcate, am pierdut două puncte importante, însă obiectivul nostru nu se schimbă, luptăm în continuare pentru promovare!” – a concluzionat Artimon.

Au vrut să-i dedice victoria lui Florin Verigeanu

Înainte de plecarea spre Cluj-Napoca, jucătorii CSM-ului au spus că vor face tot ce le va sta în putinţă pentru a obţine cele trei puncte şi a-i face un frumos cadou directorului general Florin Verigeanu, care duminică îşi serba ziua onomastică. Din păcate, la finalul celor 90 de minute lucrurile n-au fost aşa cum şi-ar fi dorit băieţii de la CSM. În ciuda acestui fapt, directorul general al clubului din Zăvoi a declarat la finalul partidei că n-are ce să le reproşeze jucătorilor pregătiţi de Alin Artimon. „Echipa a jucat bine, ne-am creat numeroase ocazii de gol, dar am avut şi foarte mult ghinion. Chiar în ultimele momente ale jocului, după ce am fost egalaţi, am avut o ocazie imensă şi oarecum asemănătoare cu cea din care ardelenii au marcat, însă dacă la ei mingea a intrat în poartă, în schimb, la noi, portarul lor a respins-o cu mâna. Trebuie să fim optimişti în continuare şi să vedem şi partea bună a paharului. Am obţinut un punct important, care poate cântări enorm la finalul campionatului” – a spus Verigeanu.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button