Liga II

„CSM are nevoie de 3-4 milioane de euro pentru a evolua în Liga I”

Cu toţii ştim cât de aproape este echipa Clubului Sportiv Municipal Rm. Vâlcea de promovare. În interviul următor, Alin Trandafir, preşedintele executiv al formaţiei vâlcene le răspunde tuturor celor care se întreabă dacă CSM se va descurca în Liga I.

* Având în vedere că promovarea în Liga I reprezintă principalul obiectiv al Clubului Sportiv Municipal şi al primarului Mircia Gutău, ce şanse există ca acesta să fie îndeplinit?
– Fără lipsă de modestie, pot spune că echipa noastră este cea mai bună din serie, aşa că şansele cu siguranţă există şi, mai mult decât atât, cred că sunt destul de mari.

* Aveţi de gând să faceţi şi ceva modificări în componenţa echipei în cazul în care veţi promova?
– În principiu, suntem mulţumiţi de actuala structură a echipei şi, chiar dacă vom promova, nu vom face modificări prea mari. Avem totuşi în plan să mai aducem aproximativ patru jucători, dar voi reveni cu detalii despre acest subiect la momentul potrivit.

* În ceea ce priveşte resursele financiare, credeţi că vă veţi descurca în Liga I?
– În ceea ce priveşte finanţarea echipei pentru Liga I vă pot spune că numai Liga Profesionistă de Fotbal acordă în jur de 300-400 de mii euro, sumă cu care se poate demara lejer campionatul. Pe de altă parte, din discuţiile pe care le-am purtat până acum cu domnul Mircia Gutău, Primăria ne poate asigura în timpul unui campionat între 700 mii şi un milion de euro. În afară de salarii, prime şi baremuri de arbitraj, cam toţi indicatorii bugetului rămân la fel. Având în vedere faptul că şi acum echipa se cazează la hoteluri de prima mână, nici sumele de bani rezervate deplasărilor nu se vor modifica. În concluzie, cred că ne-am descurca.

* Care consideraţi că ar fi bugetul necesar echipei pentru o desfăşurare optimă a campionatului?
– Cred că CSM-ul s-ar descurca destul de bine cu un buget de aproximativ 3-4 milioane de euro pe an. Ştiu că majoritatea echipelor de Liga I dispun de mai mulţi bani şi este clar că cine are posibilitatea de a cheltui suplimentar poate face acest lucru foarte uşor.

* Pentru că tot vorbeam de bani, în această perioadă, cu toţii ne confruntăm cu aceeaşi problemă, criza economică. Este şi CSM-ul afectat?
– Da, în mod clar şi pe noi ne afectează. Ca să vă dau şi un exemplu în acest sens, vă pot spune că avem de încasat aproximativ trei miliarde de lei vechi de la asociaţi şi sponsori.

* În toamna anului trecut aţi avut intenţia de a vă da demisia din funcţia de preşedinte al CSM. Având în vedere felul în care au evoluat lucrurile, consideraţi că decizia de a rămâne în continuare la club a fost cea corectă?
– Nu pot spune că am fost hotărât să plec, dar la momentul respectiv luasem această decizie pentru că făcusem cam tot ce se putea pentru echipă, aveam un antrenor bun care se ocupa de ea şi totuşi lucrurile nu mergeau aşa cum ar fi trebuit. În acele condiţii m-am gândit că poate de vină suntem noi şi de-asta am vrut să plec. Şi acum, ca să vă răspund la întrebare, da cred că decizia de a rămâne a fost cea bună.
Ovidiu DULĂCIOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button