Liga V

Oamenii de fotbal, nemulţumiţi de Comisia de Disciplină

În cadrul şedinţei Comisiei de Disciplină a AJF Vâlcea, de săptămâna trecută, doar trei cazuri au atras atenţia în mod deosebit, prin numărul mare de etape de suspendare. Astfel, după runda de săptămâna trecută, Lucian Petrică de la Viitorul Olanu va mai sta pe tuşă şapte etape, Dragoş Marica – delegatul Montanei Izvoru Rece (3 etape) şi jucătorul Valentin Nicolaescu de la AS Pietrari încă două meciuri.

„Patru etape de suspendare erau suficiente”

Cea mai mare sancţiune acordată de către Comisia de Discplină va fi suportată de fotbalistul de la Viitorul Olanu, Lucian Petrică. Delegatul grupării în cauză, Ion Bărboi, spune că această decizie ar fi fost alta, dacă membrii Comisiei ar fi luat în calcul şi menţiunile din foaia de raport.

„Recunosc că jucătorul meu i-a dat două palme arbitrului, în meciul din deplasare, susţinut în compania Unirii Tricolorul Goleşti, dar furia lui a avut la bază decizia centralului de a nu acorda o lovitură de pedeapsă pentru noi. Din câte ştiu, această eroare de arbitraj a fost consemnată în raport, dar nu s-a ţinut cont de ea. Lucian Petrică este recidivist, dar opt etape de suspendare sunt prea multe. Patru etape erau suficiente”, ne-a spus delegatul Ion Bărboi.

„Amenzile mari vor retrage echipele din campionat”

Vali Barbu, preşedintele echipei de Liga a V-a din Pietrari ne-a declarat că este inadmisibil ca membrii Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Vâlcea să fie atât de intransigenţi când vine vorba de abaterile comise în ultimul eşalon competiţional. În plus, reprezentantul celor de la AS Pietrari declară că, dacă se va continua în ritmul ăsta, va fi nevoit să-şi retragă echipa din campionat, pentru a nu mai cotiza cu sume astronomice la AJF. „Jucătorul meu, Dragoş Marica a primit trei etape de suspendare pentru injurii adresate brigăzii de arbitri în partida cu AS Bărbăteşti. Etapă de etapă, cel puţin un jucător din echipa mea este suspendat. Arbitrii nu trebuie să facă abuz de cartonaşe şi să se mai uite şi la televizor pentru a vedea că injuriile sunt prezente chiar şi în Liga I. Nu spun că jucătorii trebuie să procedeze de asemenea manieră, doar că forul care judecă trebuie să fie mai indulgent. Am plătit în tur aproximativ 10 milioane pe amenzi. Din orice chestie, poc câte o amendă! Există riscul ca tot mai multe echipe să se retragă din campionat. Chiar şi noi avem în vedere acest aspect. Vom vedea ce se mai întâmplă. AJF-ul spune doar că nu are arbitri competenţi. Asta nu e o scuză, mai ales că plătim baremuri”, ne-a precizat preşedintele Vali Barbu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button