Liga IV

„Minerii” s-au întors victorioşi din staţiune

Chiar dacă Posada Perişani s-a întărit cu patru jucători de valoare săptămâna trecută, echipa antrenată de Viorel Ciofâcă nu a reuşit să se impună în partida pe care a susţinut-o sâmbătă la Govora, în compania Minerului Berbeşti. Antrenorul „ortacilor”, Vasile Ilinca era conştient de faptul că, la nivel individual, adversarii stăteau mult mai bine şi a mizat pe cartea prudenţei, speculând subtil erorile de marcaj ale Posadei.

„Fără pregătire, am fi murit de mult”

După victoria cu 2-0 din deplasarea de la Govora, antrenorul „minerilor”, Vasile Ilinca nu a putut trece cu vederea experienţa jucătorilor adverşi, declarând că ştia dinaintea partidei că trebuie să fie vigilent mai ales cu atacul Posadei.

 „Scorul nu reflectă adevărata situaţie din teren. Şi gazdele şi-au creat numeroase ocazii de a marca. Noile achiziţii efectuate săptămâna trecută – mă refer la jucătorii veniţi de la Inter – au adus un plus de tehnicitate în jocul celor din Perişani. Însă, ştiam de la bun început că Posada se bazează pe cuplul de atac Pufu – Căpătan şi nu am făcut altceva decât să-i blocăm şi să nu-i lăsam să şuteze pe spaţiul porţii. La nivel individual, stau mult mai bine ca noi. Posada are jucători cu experienţă, mulţi dintre ei activând timp îndelungat în eşaloane superioare. Noi facem faţă atât de bine acestui nivel, pentru că jucăm ca o echipă. Ne pregătim tehnic şi fizic foarte mult. Fără această pregătire, am fi murit de mult timp. Le-am explicat mereu băieţilor că spiritul de echipă reprezintă jumătate din victorie. Numai aşa putem lupta cu „granzii” din campionat”, ne-a spus Vasile Ilinca.

„Acum am echipă tare”

Chiar dacă a pierdut duelul cu Minerul, Viorel Ciofâcă este mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie în momentul de faţă: „Dacă aveam echipa asta şi în tur, acum eram mult mai sus în clasament. Practic, prin venirea celor patru jucători, am reuşit să acopăr posturile cele mai vulnerabile”, ne-a spus antrenorul Posadei. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button