Liga IV

A răsărit soarele şi pe strada celor de la „Conexin”!

SPERANŢĂ / Conexin Runcu a susţinut sâmbătă, pe teren propriu, un meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare, pe care l-a câştigat cu destule emoţii

Adversarii, cei de la Lotru Brezoi, nu stăteau nici ei mai confortabil în clasament, sperând să scoată din deplasarea de la Budeşti măcar un rezultat de egalitate. În acelaşi timp, elevii lui Iulică Dincă erau determinaţi să spulbere mitul conform căruia nu se pot concentra pe teren propriu, la fel de bine cum o fac în deplasare. Gazdele au deschis scorul prin Constantin, însă la scurt timp după, Lotru avea să stabilească egalitatea (1-1), după ce Ghivercea l-a depăşit tacticos pe fundaşul Lala şi a liftat balonul peste portarul Viorel Pană.

Egalarea a aşezat panica în tabăra celor de la Conexin. Însă, experienţă şi-a spus într-un final cuvântul, gazdele mai marcând de două ori, în urma unor erori de marcaj ale oaspeţilor. Astfel, după etapa a 23-a, Conexin se află la egalitate de puncte cu Lotru (30), însă are avantajul rezultatului consemnat în meciul din tur, atunci când a remizat 0-0 în deplasare.

„Am fost penibili!”

Antrenorul Vasile Grossu nu a lăsat netaxată indolenţa şi lipsa de concentrare a elevilor săi, despre care a spus: „Au fost penibili. Ne pregătim de patru ori pe săptămână şi nu putem bate o echipă care se reuneşte în efectiv complet doar cu ocazia meciurilor oficiale”. Grossu a mai readus în discuţie şi starea deplorabilă a terenurilor pe care activează majoritatea echipelor de Liga a IV-a. „La Budeşti, terenul este sub orice critică. 80 la sută din suprafaţa totală de joc este cheală, fără niciun smoc de iarbă. Nu putem să jucăm tehnic, când singurul lucru bun pe care îl poţi face pe aceste terenuri este să bubui toate baloanele, pentru că, dacă joci pe sol, mingea sare ca din colţul mesei. De exemplu, FC Ghecon Lăpuşata are echipă de Liga a III-a, dar joacă pe un stadion pe care doar să mergi şi te accidentezi. Care este până la urmă rolul fotbalului, dacă nu ai terenuri pe care să-ţi arăţi tehnicitatea?”, a mai completat antrenorul Lotrului.

„Dăruirea a făcut diferenţa”

„Şi noi am jucat tot pe acelaşi teren ca şi cei din Brezoi. Asta e starea suprafeţelor de joc din judeţ. Lotru e o echipă tânără, formată din copii cu potenţial, dar lipsa lor de experienţă şi-a spus cuvântul. Sunt bucuros că am obţinut această victorie, pentru că, în cazul unui eşec, ne complicam extrem de mult situaţia. S-a observat dăruirea cu care au jucat elevii mei. Trebuia să câştigăm acest meci”, ne-a spus Iulică Dincă.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button