Opinii

AKS / Cât?

Dicţionar: Buy in – Suma minimă de bani necesară pentru ca un jucător să poată juca la masă într-o anumită partidă de poker

Multă lume se întreabă cu câţi bani este bine să intri la o masă de cash şi cât să recumperi în cazul în care ai pierdut. Există multe strategii, dar o să mă opresc doar la una: regula max/low. Ce presupune această strategie de buy-in şi rebuy şi de ce este considerată eficientă? Este simplu: maximizează sumele pe care le poţi câştiga, iar în cazul unei perioade mai nefericite, minimizează pierderile.
Iată cum funcţionează: când te aşezi la o masă de cash, în cazul în care nu există o sumă maximă cu care se permite a se intra la masă, este bine să observaţi fişele celorlalţi jucători şi să faceţi un buy-in astfel încât să îl acoperiţi pe cel cu cele mai multe fise. În acest mod, în cazul unor confruntări aveţi şanse de a scoate profitul cel mai mare din mâna pe care o jucaţi. În cazul în care există un maxim admis la buy-in, evident veţi cumpăra maxim.

Dar ce facem când pierdem? Este momentul să trecem în treapta inferioară de viteză, să facem un rebuy de până la 50 la sută din media mesei şi să jucăm foarte strâns pentru a ne maximiza şansele de recuperare. Evident că vom fi tentaţi să cumpărăm maxim dacă rămânem fără fişe pentru a ne spori şansele de recuperare, dar la fel de mult vom creşte şi riscurile de a dubla pierderea şi nimeni nu îşi doreşte acest lucru.
Puteţi trimite părerile voastre despre această rubrică pe adresa de mail icristi@crocodileteam.com.
De Cristian ILIESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button