Liga II

Victorie cu emoţii pentru „municipalii” lui Artimon

NOROC / Vâlcenii s-au impus la limită în urma unui penalti transformat de Câju în minutul 90+1

Aşa cum am anticipat în ediţia trecută a publicaţiei noastre, meciul de la Câmpia Turzii n-a fost nici pe departe atât de uşor cum se aştepta toată lumea. Probabil, „municipalii” pregătiţi de Alin Artimon nu se concentrează aşa cum ar trebui în partidele cu echipele mai slab cotate, vezi eşecurile din tur cu ACU Arad şi FCM Târgovişte, acelaşi lucru fiind la un pas să se întâmple şi în etapa a 22-a, în meciul susţinut contra ultimei clasate, Mechel Câmpia Turzii. „Municipalii” s-au deplasat la Câmpia Turzii cu un singur gând, acela de a obţine toate cele trei puncte puse în joc. După un debut de meci destul de echilibrat, prima acţiune mai periculoasă le-a aparţinut oaspeţilor.

În minutul 8, Enache Câju l-a găsit bine în careu cu o pasă pe Jaka Stromajer, însă slovenul a şutat slab şi scorul a rămas neschimbat. Un minut mai târziu, acelaşi Stromajer a şutat puţin pe lângă poartă după o respingere defectuoasă a mingii de către apărarea echipei gazdă. Replica „sârmarilor” a venit în minutul 13 când Perde a pătruns pe partea dreaptă, a centrat în careu pentru Sancira, însă şutul acestuia a fost reţinut fără probleme de Perianu. Câteva momente mai târziu, Gabi Luca a încercat să-l surprindă pe portarul vâlcean cu un şut de la 30 de metri, dar dar mingea a trecut pe lângă buturile porţii fostului „sârmar”. Din minutul 17, scorul avea să devină 1-0 pentru „municipali”, Sergiu Popescu a centrat perfect în careu pentru Stromajer, iar acesta din urmă a îndeplinit o simplă formalitate. După marcarea golului, fotbaliştii CSM-ului s-au descătuşat şi au început să preseze mai mult. Iulică Popa a fost foarte aproape de a mări avantajul echipei sale în două rânduri, dar Fekete a scăpat cu faţa curată din ambele faze. Cu doar câteva secunde înainte de finalul primei reprize, băieţii lui Artimon au fost la un pas de 2-0 după o fază de toată frumuseţea. După ce portarul Fekete a respins cu greu un şut, a urmat un un-doi reuşit al „municipalilor”, mingea a ajuns la Sergiu Popescu şi, acesta singur cu goalkeeperul advers a lovit greşit mingea care s-a dus peste poartă.
Vâlcenii au ieşit mult mai decişi de la cabine şi, la nici două minute de la începerea părţii secunde aveau să-şi mărească la două goluri avantajul de pe tabelă. Enache Câju a luat o acţiune pe cont propriu, a pătruns în careu şi pentru a-l opri Ghenţi nu a avut altceva de făcut decât să-l faulteze în suprafaţa de pedeapsă. Tot Câju a executat penaltiul şi scorul a devenit 2-0. Inexplicabil, după marcarea celui de-al doilea gol, vâlcenii s-au retras nepermis de mult în jumătatea proprie, permiţând astfel adversarului să se apropie din ce în ce mai mult de poarta lui Perianu. Drept consecinţă,  din minutul 53 scorul a devenit 1-2, Fertea reuşind să reducă din diferenţă. Treziţi la realitate, „municipalii” au replicat prin Sergiu Popescu bine găsit în careu de Stromajer, însă mingea trimisă de mijlocaşul vâlcean a ratat de puţin ţinta. În continuare jocul a fost unul pe contre, cu un plus pentru formaţia din Câmpia Turzii care a fost foarte aproape de a restabili egalitatea pe tabela de marcaj, însă vâlcenii au scăpat cu faţa curată în urma acţiunilor lui Perde şi Siecoban. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în minutul 88 când Perde, găsit excelent în careu de Yartey, a fost faultat în careu şi centralul sibian Marian Bordean a indicat lovitură de la 11 metri. Sancira a executat perfect şi scorul a devenit 2-2 spre uimirea tuturor. Din fericire, echipa lui Artimon a dat dovadă de un psihic tare arătând că are puterea să revină din situaţii critice. După primirea golului, au repus mingea de la centrul terenului, iar perechea decisivă din acest meci Câju de la CSM, respectiv Ghenţi de la Mechel – a fost determinantă pentru cele trei puncte puse în joc. În minutul 91, fundaşul gazdelor l-a faultat pentru a doua oară în suprafaţa de pedeapsă pe atacantul vâlcean, iar Bordean n-a ezitat nici un moment să arate punctul cu var pentru a treia oară în acest meci. Tot Câju a fost cel care şi-a asumat răspunderea executării penaltiului şi a adus trei puncte care, după minutul 88 păreau pierdute. După acest meci nebun, CSM Rm. Vâlcea rămâne pe podiumul seriei a II-a acumulând 41 de puncte, cu unul mai puţin decât primele două clasate FCM Tg. Mureş şi Unirea Alba Iulia, formaţii care au făcut rocada în fruntea clasamentului.
Au evoluat formaţiile:
Mechel Câmpia Turzii: Fekete – Perde, Husar, Ghenţi, Mitrea (’78 – Yartey) –  Chioran‚ G. Luca (’40 –  Siecoban)‚Gligoroşcuţă‚ Balmoş (’46 – Oroian) – Sancira‚ Fertea.
CSM Rm. Vâlcea: Perianu – Pasăre, Dinu, Vişa, Goge- I. Popa (’83 – Melcea), Sg. Popescu (’64 – Gîrlă), Săceanu, Dobre (’75 – Orac) – Câju, Stromajer.

Petre Goge şi Sergiu Popescu, „arşi“ la bani

Imediat după meciul de la Câmpia Turzii, antrenorul Alin Artimon le-a atras atenţia elevilor săi, fiind nemulţumit de prestaţiile unora dintre aceştia pe care i-a ameninţat cu amenzi. „Cu toate că a fost un joc controlat în mare parte de noi, pot spune că sunt mulţumit de primele 60 de minute şi de rezultatul final. În opinia mea, puteam mult mai mult în acest meci, dar inexplicabil, după primul gol primit, am căzut psihic şi nu am reuşit să mai facem nimic. În acest meci am primit două goluri pe greşeli individuale, ceea e foarte grav. Am decis să-i amendeze drastic pe mijlocaşul Sergiu Popescu şi fundaşul stânga Petre Goge care nu şi-au respectat sarcinile de joc, deşi asta facem mereu la antrenamente. Le voi da o amendă mare, de o să o ţină minte” a explicat antrenorul Artimon.. Ne dorim să promovăm, iar cele 3 puncte obţinute la Câmpia Turzii ne aduc linişte‚ dar urmează jocuri foarte grele‚ cu Drobeta‚ Universitatea şi cu Piteşti” – a spus Alin Artimon. 

Deplasare cu peripeţii

Aşa cum obişnuiesc pentru meciurile din deplasare, „municipalii” pleacă cu o zi înainte de disputarea partidei. De data aceasta, drumul înspre Câmpia Turzii a fost unul cu destule emoţii pentru echipa antrenată de Alin Artimon. Pe drum, şoferul autocarului care îi transporta pe vâlceni a constatat că are ceva probleme cu frânele, dar a luat decizia de a continua cursa. Însă lucrurile aveau să se complice chiar la intrarea în stadionul „Municipal” din Câmpia Turzii. În momentul în care a făcut manevrele de intrare, autocarul a rămas complet fără frâne, iar mastodontul nu a mai putut fi oprit decât proptit într-un stâlp. Din fericire, impactul a fost unul destul de uşor şi nimeni nu a avut de suferit în urma acestei coliziuni, jucătorii alegându-se decât cu o sperietură. Oficialii vâlceni au fost nevoiţi să cheme un alt autocar de la Rm. Vâlcea care să-i aducă acasă după terminarea meciului.

Perianu n-a fost uitat de „sârmari”

Actualul portar al formaţiei din Zăvoi, Dorian Perianu, a evoluat până sezonul trecut la adversarul de sâmbătă al „municipalilor”, Mechel Câmpia Turzii, pe atunci echipa fiind cunoscută sub numele de ISCIT. În ediţia trecută de campionat, Perianu a fost unul dintre cei mai buni oameni ai „sârmarilor”, acesta având o contribuţie importantă la salvarea echipei de la retrogradare. Drept consecinţă, ardelenii nu l-au uitat, iar la intrarea acestuia în stadion, cei aproximativ 300 de suporteri prezenţi la meci s-au ridicat în picioare, l-au aplaudat şi i-au scandat numele celui care până anul trecut a fost îngerul păzitor al porţii formaţiei din Câmpia Turzii.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button