Diverse

Tot răul spre bine!

Oltchim – Viborg, duel pentru un loc în finală

Oltchim va înfrunta pe Viborg în semifinalele Ligii Campionilor şi are şanse mari de a ajunge în finala competiţiei, chiar dacă echipa vâlceană va fi nevoită să dispute returul în deplasare. Trupa antrenată de Radu Voina şi Aurelian Roşca a evitat o confruntare cu Hypo Viena, o grupare mult mai puternică decât campioana Danemarcei. Meciurile disputate sâmbătă, 21 martie, între echipele situate în fruntea celor două clasamente din grupele principale au stabilit tabloul semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin. Aşa cum se cunoaşte, Viborg a învins Hypo Viena, iar ETO Gyor a trecut de Oltchim, cele două echipe învingătoare adjudecându-şi astfel locurile 1 în cele două grupe.

Conform regulamentului de desfăşurare a competiţiei, cele două câştigătoare de grupe vor întâlni echipele clasate pe locurile 2 şi vor beneficia de avantajul de a disputa al doilea meci (adică returul) pe teren propriu. Astfel, într-una din semifinale se vor înfrunta Viborg şi Oltchim, cealaltă confruntare urmând a opune echipele ETO Gyor şi Hypo Viena. Meciurile urmează a avea loc pe 10-12 aprilie (turul), respectiv 17-19 aprilie (returul).

Returul se joacă de Paşti, în Danemarca

Campioana Danemarcei (la care evoluează şi românca Cristina Vărzaru) a fost echipa dorită de oficialii clubului Oltchim pentru semifinale. Singura dezamăgire a vâlcenilor a fost aceea că trupa lui Radu Voina va fi nevoită să joace returul în deplasare. În aceste condiţii, va fi absolut obligatoriu ca Oltchim să plece cu un avantaj consistent din partida disputată în Sala Traian pentru a-şi uşura misiunea şi a avea şansa reale de calificare în finala competiţiei.
Oltchim şi Viborg s-au întâlnit şi în ediţia trecută a Ligii Campionilor, la vremea respectivă formaţia vâlceană adjudecându-şi victoria în ambele meciuri: 33-30 în Sala Traian, 31-29 în Danemarca. Aşa cum se cunoaşte, partida jucată în sezonul precedent de Oltchim în deplasare a avut loc pe 2 ianuarie 2008, vâlcencele fiind astfel nevoite să petreacă Anul Nou în Danemarca. Situaţia se repetă oarecum în acest sezon, de data aceasta „chimistele” urmând să facă Paştele la Viborg, asta dacă meciul va fi programat chiar pe 19 aprilie, atunci când toţi creştinii sărbătoresc Învierea Domnului Iisus Hristos.

4 miliarde, bonus de la Primăria Râmnicului 

Prezenţa în semifinalele Ligii Campionilor le va aduce handbalistelor de la Oltchim Rm. Vâlcea sume importante de bani în conturi. Performanţa jucătoarelor pregătite de Radu Voina şi Aurelian Roşca va fi răsplătită cum se cuvine şi de primarul Râmnicului, Mircia Gutău. Săptămâna trecută, Gutău a anunţat public că echipa feminină de handbal va fi premiată cu suma de 400.000 RON (4 miliarde lei vechi). „Este normal să sprijinim un astfel de succes, calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. Sper însă că fetele să nu se oprească aici, ci să ajungă chiar în finala competiţiei. Suma pe care o vom acorda echipei încă nu este stabilită cu exactitate, dar în mod cert se va ridica la peste 4 miliarde de lei vechi”, a spus Mircia Gutău.

Conducerea clubului Oltchim a stabilit primele pentru calificare

Pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, handbalistele de la Oltchim Rm. Vâlcea vor încasa prime de până la 250 de milioane de lei vechi, în funcţie de contribuţia avută de fiecare în cele 12 meciuri din actuala ediţie a competiţiei. Altfel, conducerea clubului Oltchim a decis săptămâna trecută ca fostul antrenor al echipei vâlcene, croatul Ivica Rimanic, să împartă prima pentru calificare cu actualul tehnician Radu Voina. Cei doi vor primi împreună o sumă egală cu de 1,5 ori prima maximă a jucătoarelor. „Croatul Ivica Rimanic va încasa de asemenea o parte din prima pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, pentru că şi el a contribuit la rezultatele bune ale echipei din acest sezon”, a justificat preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, decizia de a împărţi în două prima destinată antrenorilor. Pentru că vor ca „zborul galactic” să nu se oprească aici, oficialii clubului vâlcean vor fixa în perioada următoare şi primele pe care handbalistele le vor încasa în cazul în care vor reuşi calificarea în finală sau chiar câştigarea marelui trofeu.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button