Liga II

Victorie clară a „municipalilor”

SPECTACOL / Băieţii lui Artimon au reuşit să se impună cu 4-1 în faţa formaţiei Mureşul Deva, echipă pe care a trimis-o în zona retrogradării

Pe o vreme extrem de friguroasă pentru această perioadă a anului, aproximativ 1500 de spectatori au venit să-i susţină pe „municipali” în disputa cu Mureşul Deva. Formaţia antrenată de Alin Artimon şi-a respectat statutul de favorită şi a reuşit să se impună cu 4-1 la capătul unui meci pe care l-a controlat în totalitate. Încă din debutul partidei, vâlcenii s-au instalat confortabil în jumătatea adversă punând presiune pe defensiva ardelenilor. Primul semnal de alarmă pentru oaspeţi a fost tras de Răzvan Dobre care a trimis o centrare şutată, dar devenii au scăpat cu faţa curată.

Câteva minute mai târziu, Enache Câju a finalizat cu şut o acţiune bună a „municipalilor”, dar Rahoveanu a reţinut în doi timpi. Ritmul bun de joc al băieţilor lui Artimon a dat roade în minutul 18 când au reuşit să deschidă scorul la capătul unei acţiuni personale de toată frumuseţea. Vâlcenii au bătut repede o lovitură liberă, mingea a ajuns la Enache Câju, talentatul jucător vâlcean care traversează o perioadă extrem de bună a driblat tot ce i-a ieşit în cale după care, de la aproximativ 7-8 metri a şutat la colţul lung fără speranţe pentru Rahoveanu făcând ca scorul să devină 1-0. Trei minute mai târziu, vâlcenii au fost foarte aproape de a-şi mări avantajul, însă Robert Roszel, scăpat singur spre poarta adversă, a fost oprit neregulamentar de portarul oaspeţilor din postură de ultim apărător, dar, spre stupoarea tuturor, centralul piteştean Mihai Ianovschi i-a acordat doar cartonaş galben lui Rahoveanu. Dominarea autoritară a gazdelor a continuat şi, în minutul 31 Rahoveanu a avut din nou o intervenţie salvatoare pentru echipa sa după o fază excelent creată de trioul Câju-Roszel-Sg, Popescu, din păcate ultimul a şutat direct în portarul devean dintr-o poziţie destul de bine. Contrar cursului jocului, oaspeţii au reuşit să egaleze cu un gol de toată frumuseţea în minutul 38 după o fază care nu anunţa nimic. Mingea a ajuns la căpitanul oaspeţilor Janos Vajda şi acesta a şutat de la aproximativ 25 de metri uşor lateral dreapta direct în vinclul porţii lui Perianu, scorul devenind 1-1. Din fericire, vâlcenii n-au acuzat prea mult şocul primirii golului şi au reuşit să intre cu avantaj de un gol la cabine. În minutul 45, Enache Câju, cel mai bun om al vâlcenilor, a centrat perfect în careul advers, iar Robert Roszel a deviat mingea cu capul în poartă făcând ca scorul pauzei să fie 2-1.
După pauză, dominarea „municipalilor” a continuat, iar în minutul 54, Săceanu a trimis excelent o pase printre apărătorii adverşi pentru Dober, însă mijlocaşul vâlcean a şutat inexplicabil în plasa laterală dintr-o poziţie extrem de favorabilă. În minutul 64, după o bună perioadă de joc a oaspeţilor, aceştia au fost la un pas de a egala din nou, de fapt au şi trimis mingea în poartă prin Chirciu, dar golul a fost anulat după ce asistentul Petruţa Iugulescu a semnalizat poziţia de ofsaid în care se afla jucătorul devean. Această fază practic i-a trezit la realitate pe jucătorii CSM-ului care intraseră într-o oarecare stare de letargie şi pentru a risipi toate emoţiile şi-au mărit avantajul în minutul 66. Dobre a executat un corner, mingea bâlbâită de defensiva oaspete a ajuns la căpitanul Ciprian Dinu care a înscris pentru 3-1 aducând astfel liniştea în tabăra gazdelor. Însă, scorul n-avea să rămână doar atât pentru că, în minutul 85, Răzvan Dobre şi-a înscris şi el numele pe lista marcatorilor. Fază şcoală creată de jucătorii vâlceni în care mingea a circulat din prima destabilizând astfel reduta ardeleană, mingea a ajuns pe dreapta la Sergiu Popescu, acesta l-a văzut excelent pe Dobre venind din spate şi i-a pasat excelent, mijlocaşul stânga al „municipalilor” neavând altceva de făcut decât să pună latul şi să stabilească scorul final, 4-1 în favoarea CSM-ului. Din păcate ultima fază notabilă a acestui meci a coincis cu eliminarea lui Nenad Kutlacek pentru cumul de cartonaşe după ce Ianovschi a considerat că fundaşul vâlcean trebuie să primească cel de-al doilea galben şi implicit pe cel roşu în urma unei intervenţii a acestuia asupra lui Biţiş.
Au evoluat formaţiile:
CSM Rm. Vâlcea: Perianu – Pasăre, Dinu, Kutlacek, Goge – I. Popa (’74 – Orac), Săceanu, Sg. Popescu, Dobre – Câju (’83 – Melcea) şi Roszel (’68 – Disney).
Mureşul Deva: Rahoveanu – Albinaru, Vârtic, Dosan, J. Vajda – Sătmar (’57 – Pisoiu), Chirciu (’67 – Grigoruţă), Câmpeanu (’74 – E. Vaida), Doboş – Biţiş, Lintaru.

Fază hilară, dar periculoasă

În minutul 56 s-a petrecut o fază cum rar îţi este dat să vezi pe un stadion de fotbal. Linia defensivă a vâlcenilor a fost prinsă uşor avansată de un pas dat în adâncime de unul dintre fundaşii echipei antrenate de Gheorghe Barbu, Lintaru a dejucat pasul la ofsaid făcut de apărătorii „municipali”, steagul asistentului Petruţa Iugulescu a rămas jos, însă s-a auzit un fluier din tribună şi toată lumea s-a oprit, inclusiv atacantul oaspeţilor. Văzând că toată lumea s-a oprit şi s-a mai auzit şi acel fluier, Dorian Perianu a prins mingea în mână undeva pe la 25 de metri de propriile buturi cu intenţia de a o repune repede în joc. Centralul Mihai Ianovschi s-a uitat la asistent şi văzând că aceasta este cu steagul jos a fluierat henţ şi i-a acordat cartonaş galben portarului vâlcean. Norocul vâlcenilor a fost că Lintaru n-a urmărit mingea pentru că, în cazul în care se întâmpla acest lucru şi Perianu punea mâna pe minge era automat eliminat.

Albinaru, evoluţie extrem de modestă

La Mureşul Deva, printre titulari, a evoluat şi un jucător vâlcean. Adrian Albinaru a evoluat până în iarnă la gruparea de Liga a IV-a Sportul Rm. Vâlcea, după care a ales să plece la formaţia deveană. Plecat din postura de atacant de la Sportul şi cu nenumărate goluri marcate, la Mureşul Deva, Albinaru a evoluat în partida cu CSM-ul pe postul de fundaş dreapta. Deşi a jucat titular, fosta vedetă a celor de la Sportul a avut o evoluţie destul de modestă fiind depăşit mai mereu de jucătorii vâlceni în duelurile unu la unu.

„Suntem în creştere de formă”

La conferinţa de presă, tehnicianul formaţiei din Zăvoi a declarat că este mulţumit de modul cum s-a comportat echipa sa, dar şi de rezultatul înregistrat la finalul unui meci pe care echipa sa l-a controlat fără dubii de la un capăt la altul. „Cred că victoria noastră este incontestabilă şi nu neapărat prin prisma rezultatului ci prin modul în care ne-a prezentat în jocul care tocam s-a încheiat. Ţin să-mi felicit jucătorii pentru ceea ce au arătat în acest meci, pentru efortul depus şi nu în ultimul rând pentru rezultat. Sunt mulţumit de modul în care s-au exprimat în teren, am arătat că suntem în creştere de formă şi este foarte important s-o continuăm pentru ca, atunci când vor începe meciurile cu echipele din fruntea clasamentului să fim la un nivel mult mai bun decât cel de la ora actuală” – a spus Alin Artimon.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button