Liga III

„Chimiştii” sunt pe val!

PREMIERĂ / FC Oltchim şi-a trecut în cont primul succes din deplasare în acest retur

Lucrurile merg din ce în ce mai bine la singura grupare de Liga a III-a din judeţul nostru, FC Oltchim Rm. Vâlcea. Chiar dacă a pierdut în prima etapă pe terenul echipei Viitorul Pucioasa, jocul practicat de elevii lui Costel Gaiţă a mulţumit, rezultatul negativ datorându-se doar unei întâmplări. Dovada faptului că la Pucioasa a fost vorba numai de neşanşă stă în celelalte două partide pe care „chimiştii” le-au mai disputat în campionat, ambele câştigate de vâlceni. Au început seria reuşitelor din acest retur în prima rundă disputată pe teren propriu, în compania formaţiei Prometeu Craiova, continuând-o acum cu partida de la Slatina.

 ALRO, o formaţie care la începutul campionatului îşi anunţase candidatura pentru promovarea în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării, s-a stins după numai câteva etape disputate în acest sezon, ajungând până la mijlocul clasamentului. Înaintea rundei de vineri, 20 martie, era situată în clasament în spatele Oltchim-ului, la diferenţă de doar un punct, însă. După partida de vineri, situaţia s-a schimbat, echipa vâlceană distanţându-se la patru puncte de formaţia din Slatina. La capătul unul joc echilibrat, FC Oltchim a reuşit să se impună la limită, cu scorul de 1-0, singurul gol al meciului purtând marca Smedescu. Prima repriză s-a încheiat cu un scor alb, 0-0, situaţia fiind rezolvată de „chimişti” în partea secundă, mai exact în minutul 65, atunci când s-a marcat singurul gol al întâlnirii. Ulterior acestei acţiuni reuşite a vâlcenilor, FC Oltchim a mai avut şi o bară, prin acelaşi Smedescu, însă s-a mulţumit până la urmă cu o victorie la limită, cu 1-0.

Vlădoi, jucătorul meciului

La obţinerea primei victorii din deplasare din acest retur de campionat un rol important l-a avut portarul Marius Vlădoi. În minutul 35 al întâlnirii de la Slatina, ALRO a beneficiat de o lovitură de pedeapsă pe care experimentatul portar al Oltchimului a apărat-o. Acela a fost de fapt, după cum a susţinut chiar antrenorul Costel Gaiţă, momentul psihologic al meciului. Ratarea penaltiului a turnat plumb în picioare jucătorilor gazdă, în timp ce „chimiştilor” le-a dat mai multă încredere că-şi vor putea îndeplini obiectivul. Alături de „Ţeţe” s-a evidenţiat şi Smedescu, autorul golului, jucători cărora li se datorează în mare măsură victoria de la Slatina.

Olaru a fost eliminat

Singura dezamăgire a meciului de la Slatina o reprezintă pierderea pentru etapa următoare a lui Robert Olaru. Pe finalul întâlnirii, în minutul 85, jucătorul Oltchim-ului a primit cel de-al doilea cartonaş galben, fiind eliminat de centralul Bîrsan. Printre jucătorii avertizaţi în această întâlnire s-a numărat şi Cumpănaşu, care, din această cauză, alături de Olaru, va absenta şi el la meciul viitor, aflându-se în stare de suspendare.
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Dănuleţ, Cumpănaşu, Stoica, Bărbuţ, Vasile, Olaru, Nuţu, Creangă, Smedescu, Răcăreanu. Au mai jucat: Moldoveanu, Nicorici şi Amza.

Două meciuri într-o săptămână pentru „chimişti”
PROGRAM / Elevii lui Costel Gaiţă vor disputa, la distanţă de doar două zile, două partide dificile în campionat, ambele pe teren propriu, cu Victoria Adunaţii Copăceni şi Jiul Rovinari

Restanţa pe care FC Oltchim o avea din prima etapă a returului, cu Victoria Adunaţii Copăceni, se va disputa marţi, 24 martie, de la ora 15.00. Pentru a nu anula efortul de la Slatina, de unde s-au întors cu toate cele trei puncte, Marinescu şi compania au nevoie de un nou succes, care pare a le sta la îndemână. Pe lângă faptul că vor avea avantajul terenului propriu, „chimiştii” ar putea profita şi de perioada mai slabă prin care trece formaţia giurgiuveană, echipă ce în ultima rundă a pierdut cu 2-0 partida disputată în compania celor de la Prometeu Craiova, grupare pe care FC Oltchim a învins-o, tot cu 2-0, în precedentul meci disputat la Rm. Vâlcea. Pentru disputa cu Victoria Adunaţii Copăceni printre titulari este aşteptat să revină Preda, însă formaţia vâlceană nu se va putea baza pe serviciile lui Olaru şi Cumpănaşu, ambii suspendaţi. Ciprian Popescu încă nu şi-a revenit complet după accidentarea suferită, Răcăreanu şi Creangă resimţindu-se şi ei după partida de la Slatina. În aceste condiţii, antrenorul Costel Gaiţă este nevoit să caute soluţii pentru ca mecanismul să funcţioneze în continuare. Totodată el va trebui să ţină cont în alcătuirea echipei şi de faptul că FC Oltchim va juca vineri, 27 martie, la distanţă de doar două zile de meciul cu Victoria, o altă partidă, tot pe teren propriu, cu Jiul Rovinari. Ambele trebuie câştigate, aşa că e nevoie de un efort suplimentar din partea jucătorilor, dozat corespunzător.
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button