Opinii

AKS / Bad Beat

Astăzi o să vă povestesc o mână jucată săptămâna trecuta într-un cash game, implicaţi fiind doi dintre cei mai buni jucători ai momentului din Rm. Vâlcea. La masă se aflau 9 jucători. Acţiunea este deschisă de jucătorul aflat în penultima poziţie, Erou 1, care plăteşte blindul având AcKh (As de treflă şi Popă de inima roşie). Cel din poziţia dealerului, pe care îl vom numi Erou 2, face raise la 55 lei cu AdTd (As şi 10 de romb), având intenţia de a fura potul. Jucătorul aflat în prima poziţie, pe care îl vom numi EROU 3, plăteşte raise-ul cu KsQc (Popa de pică şi Dama de treflă), la fel şi cel care deschisese jocul iniţial.
Schematic jocul ar arăta cam aşa:

SB Hero 3 KsQC – call 55
CO Hero 1 AcKh – call 55
BT Hero 2 AdTd – raise 55
Înainte de a trece la flop, vom face o scurtă analiză a celor întâmplate până acum: Erou 1 a decis să joace încet AK, din punctul meu de vedere o greşeală majoră, această strategie neputând da roade decât în cazul unui flop de genul AAX, în condiţiile în care mai este un jucător în joc care ar avea Asul. Corect ar fi fost ca Erou 1 să fi deschis jocul cu un raise.
Erou 2 este în evidentă încercare de a fura blindurile, deşi AdTd este o mână bună de făcut raise atunci când ai poziţie, iar Erou 3 din punctul meu de vedere considera că Eroul 2 a încercat să fure blindurile din poziţie şi plăteşte deşi cartea lui nu este foarte puternică atunci când eşti defavorizat de faptul că va trebui să vorbeşti primul.
• Flop:
Kd Qd 5c
Erou 3 deschide cu 150 de lei având 2 perechi
Erou 1 call 150 lei cu o pereche de popi
Erou 2 call 150 lei alergând o culoare
* Analiză:
Joc foarte bun al lui Erou 3 deoarece a încercat să închidă jocul în momentul flopului, dar s-a lovit de doi adversari care nu puteau să arunce cărţile lor în faţa acestui bet.
• Turn: 10s
Erou 3 cere 250 lei
Erou 1 call 250 lei
Erou 2 call 250 lei
* Analiză:
Prima greşeală a lui Erou 3 deoarece a avut posibilitatea să închidă jocul printr-un all in ş astfel să ia un pot în care adversarii săi se aflau în poziţii bune, dar nu care nu le permiteau să răspundă la o mişcare de tipul all in.
• River 10c
Erou 3 all in 270 lei
Erou 1 call 270 lei
Erou 2 all in 1100 lei
Erou 1 lasă cărţile bănuind că perechea lui de popi nu mai este cea mai bună mână din joc.
Se întorc cărţile şi Erou 2 câştigă mâna cu trei bucăţi şi un pot de aproape 2200 lei.
Ce putem învăţa din această mână? Atunci când simţi că ai cea mai bună formaţie încearcă să închizi jocul cu o mişcare de tip all in sau cu o miză foarte mare, altfel poţi păţi ce a păţit Erou 2.
Puteţi trimite părerile voastre despre această rubrică pe adresa de mail icristi@crocodileteam.com
Cristian ILIESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button