Liga Nationala

Oltchim – Rulmentul: Duelul granzilor

• cele mai puternice echipe din ţară îşi dispută întâietatea duminică, 28 septembrie, de la ora 11.00, în Sala Traian

Cele mai valoroase două echipe de handbal feminin din România, Oltchim Rm. Vâlcea şi Rulmentul Urban Braşov, se vor întâlni duminică, 28 septembrie, de la ora 11.00, în Sala Traian, în derbiul Ligii Naţionale. În pauza competiţională, ambele grupări au trecut printr-o serie de transformări radicale, capitolul cel mai important fiind numirea unor antrenori noi, al căror duel va fi interesant de urmărit (croatul Ivica Rimanic la Vâlcea, neamţul de origine română Herbert Muller la Braşov). De asemenea, s-au produs câteva schimbări şi la nivelul loturilor, în special la Rulmentul, echipă pentru care au semnat mai multe jucătoare, printre care se numără şi pivotul Ionela Stanca. De partea cealaltă, Oltchim nu a transferat decât trei handbaliste: unguroaicele Gabriella Szucs, Rita Borbas şi românca Elena Avădanii, o alta (Janina Luca) întorcându-se acasă după periplul pe la Dunărea Brăila.

Înaintea meciului de duminică, situaţia se prezintă diferit în cele două tabere. Dacă Oltchim s-a instalat deja în fruntea Ligii Naţionale, la Rulmentul lucrurile nu sunt deloc atât de roz. Echipa de la poalele Tâmpei a început acest sezon cu stângul, remizând surprinzător la Baia Mare (29-29), iar o înfrângere în meciul de la finele acestei săptămâni ar putea să îndepărteze aproape decisiv gruparea pregătită de Herbert Muller de titlul de campioană. „O victorie la orice scor ar face ca diferenţa dintre Oltchim şi Rulmentul să crească la trei puncte. Pentru a nu mai avea griji pentru restul sezonului competiţional ne-am dori însă un succes la minim cinci goluri”, afirmă vicepreşedintele Oltchim-ului, Petre Berbecaru.

Cine arbitrează derbiul?

Un meci atât de important necesită, desigur, un arbitraj pe măsură. La acest capitol, oficialii FRH vor trebui să fie foarte atenţi, după ce partida disputată în sezonul trecut la Braşov s-a încheiat cu un mare scandal, Oltchim acuzând prestaţia buzoienilor Pavel şi State, care au tolerat jocul dur al Rulmentului, accidentările jucătoarelor vâlcene Steluţa Luca şi Roxana Gatzel nefiind sancţionate de cavalerii fluierului. Cuplul de arbitri dâmboviţeni Harabagiu şi Stănescu – care au condus ulterior returul din Sala Traian – au arătat că se poate oficia şi altfel un asemenea meci.

 Elena Avădanii, la primul meci pentru Oltchim

Transferată la Oltchim în preziua meciului cu HCM Roman din runda inaugurală a campionatului, extrema dreaptă Elena Avădanii nu a jucat nici un minut pentru echipa vâlceană în primele două etape ale Ligii Naţionale. Handbalista care în urmă cu doi ani îşi trecea în palmares eventul chiar sub culorile grupării de la poalele Tâmpei şi-ar putea face debutul la Oltchim tocmai în derbiul de la finele săptămânii. Avădanii a părăsit Rulmentul Braşov la începutul anului 2008, cu puţine zile înaintea derbiului cu Oltchim, şi a evoluat câteva luni la Dunărea Brăila. „Avădanii a fost oarecum ieşită din formă şi puţin cam în urmă cu pregătirea aşa că în primele două etape nu a jucat nici un minut pentru Oltchim. Nu este însă exclus să apară pe teren chiar în derbiul cu Rulmentul”, a recunoscut vicepreşedintele Petre Berbecaru.

20 RON – costul biletului de intrare la derbi

Conducerea clubului Oltchim a decis ca la derbiul Ligii Naţionale de handbal feminin, care se va desfăşura la finele săptămânii în Sala Traian, preţul unui bilet de intrare să fie de 20 RON (200.000 lei vechi). Tichetele de acces vor fi puse în vânzare joi, 25 septembrie, începând cu ora 15.00, la casele de bilete situate în incinta Polivalentei din Rm. Vâlcea. „Având în vedere importanţa meciului nu credem că este un preţ prea piperat. Duelurile dintre Oltchim şi Rulmentul sunt un fel de tur preliminar pentru Liga Campionilor. Echipa care termină învingătoare merge direct în grupe, iar cea care pierde este nevoită să dispute un turneu de baraj pentru a pătrunde acolo”, ne-a declarat vicepreşedintele clubului vâlcean, Petre Berbecaru.

Ultimele 200 de abonamente îşi aşteaptă cumpărătorii

Aşa cum se cunoaşte, de la jumătatea lunii iulie, clubul Oltchim a pus în vânzare 700 de abonamente cu rezervare de loc pentru sezonul 2008-2009. Până acum, doar aproximativ 500 dintre acestea au fost achiziţionate. În condiţiile în care se aşteaptă ca la derbiul Oltchim – Rulmentul afluenţa publicului să fie maximă, iar numărul biletelor disponibile să nu poată acoperi solicitările, este foarte posibil ca şi restul de 200 de abonamente să fie epuizate. Un avantaj deloc de neglijat este şi acela că prin cumpărarea unui abonament pentru sezonul 2008-2009, persoana respectivă poate urmări toate partidele susţinute de Oltchim în Sala Traian, atât în Liga Naţională, cât şi-n Liga Campionilor.
Preţurile aplicate pentru procurarea unui abonament în acest sezon sunt: 300 lei (în sectoarele A, B şi C), 500 lei (în sectoarele D şi E) şi respectiv 1.000 lei (în sectoarele O1 şi O2). În sectoarele A şi C se vor oferi 120 de locuri pentru pensionari la preţul de 150 lei. În conformitate cu Legea 4/2008 referitoare la prevenirea şi combaterea violenţei în sport, abonamentele trebuie să cuprindă în afara datelor personale şi fotografia posesorului. Din acest motiv, abonamentele nu se pot elibera decât personal. Fotografia se efectuează pe loc de către personalul clubului odată cu solicitarea abonamentului, va avea format digital, iar preţul acesteia – ca şi al cardului – este inclus în suma de vânzare. Persoana de contact: Niţişor Alex (telefon: 0745-858.350).
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button