Liga NationalaHandbal

Kovacevic aduce trei puncte pentru Vâlcea, în ultima secundă! Meci incredibil în Sala Traian, cu 73 de goluri!

Miercuri seară, Sala Traian s-a umplut din nou. Iubitorii handbalului au venit la Polivalentă pentru a susține echipa vâlceană în derby-ul cu Rapid, campioana en-titre a țării, care a obținut ”coroana”, anul trecut, chiar la poalele Capelei. Nu au făcut o alegere proastă. Au văzut spectacol, poate cel mai frumos meci din acest campionat și din ultimii ani chiar, din Liga Florilor, de Liga Campionilor, cu 73 de goluri marcate și o câștigătoare decisă în ultima secundă! A fost de pe altă planetă!

”Municipalele” au avut o serie de foc. Au început cu CSM București, au continuat la Buzău, iar acum cu Rapid. Au pierdut primele două jocuri și pentru a nu se îndepărta și mai mult de locurile fruntașe, aveau nevoie de un rezultat bun înaintea pauzei competiționale din Liga Florilor. L-au obținut, dar cu mari emoții, pe muchie de cuțit.

A fost o primă repriză nebună. Oaspetele au condus în cea mai mare parte a timpului. La început, a fost un joc de-a șoarecele și pisica, un ritm bun. S-a jucat practic fără apărare, deși portarii au fost la înălțime. Mai ales, Roch, cu multe parade pe tot parcursul primei reprize și al jocului. S-au marcat 12 goluri în primele 10 minute. Vâlcea a condus pentru prima dată în minutul 8. Glibko, împinsă, din cădere, a adus SCM-ul în avantaj: 5-4. Rapid a egalat, apoi Elghaoui a înscris pentru 6-5. În minutul 11, însă, trupa din Capitală era iar la conducere, chiar cu două goluri în față. Buceschi și Grozav au făcut ca scorul să devină favorabil campioanei (6-8). Din minutul 18 s-a produs un scurtcircuit în tabăra gazdelor, care au pierdut contactul cu adversara. Culmea, decăderea s-a produs după un time-out cerut de Bent Dahl. De la 9-11, s-a făcut 9-14, în minutul 22. ”Feroviarele” păreau să se desprindă în câștigătoare din primul mitan. A urmat, totuși, o perioadă incredibilă pentru Vâlcea. Un 7 metri și o eliminare dictată în tabăra oaspetelor au întors soarta partidei. ”Municipalele” au recuperat, au anulat diferența. S-a făcut 15-15 (minutul 27). Finalul primelor 30 de minute a fost perfect pentru SCM, incredibil chiar. La 15-16, De Jong a fost atentă și i-a ”furat” mingea adversarei, venită de la portar și a restabilit echilibrul. Din două contraatacuri, cu Hansson și Levchenko la finalizare, handbalistele de la poalele Capelei au încheiat primul mitan cu două goluri peste adversare: scor 18-16.

Partea secundă a fost la același nivel. SCM a marcat prima, prin nipona Fujita, Elghaoui a mărit ecartul la 3 (20-17), apoi Vâlcea s-a mai ”temperat”. Glibko a ratat o aruncare de la 7 metri. A urmat o serie de cinci minute fără gol pentru gazde. Rapid a egalat și a preluat iar conducerea, după golul lui Lopez (21-22). ”Regina” Isabelle (Roch) a fost însă, îngerul păzitor al Vâlcii (a apărat inclusiv o aruncare de la 7 metri, chiar două, însă la a doua mingea a revenit la Fernandez, care nu a mai ratat). Kovacevic a intrat bine, De Jong a mai recuperat ușor câteva mingi și SCM a revenit la timonă. S-a dus iar la trei goluri în fața campioanei, care nu a renunțat niciun moment la luptă.

În minutul 57, emoțiile s-au accentuat și mai mult pentru Vâlcea. Elghaoui a primit o eliminare de două minute. Fernandez a redus din diferență (34-33), Asanin a ratat, iar Korsos a egalat. Era minutul 58. Finalul a fost de infarct. Lupei a marcat, Grozav a egalat. Kovacevic a adus SCM-ul iar pe plus (36-35), apoi a apărat Roch, dar Levchenko, 1-1 cu portarul advers, în locul unei aruncări sigure, a preferat o execuție pretențioasă, menținând suspansul. Lopez a egalat la 36. Cu șapte secunde înainte de final, Bent Dahl a cerut time-out. Părea să nu mai fie timp pentru un gol. SCM a repus de la centrul terenului, Glibko a avansat, i-a pasat Jovanei Kovacevic, care în ultima secundă, cu o aruncare de la 9 metri, a trimis mingea în poartă și a declanșat fiesta în Sala Traian. ”Municipalele” au învins campioana cu scorul de 37-36, rezultat care urcă Vâlcea pe locul 4, înaintea pauzei competiționale! Elghaoui, cu 9 goluri, a fost cea mai bună marcatoare a partidei. Au mai înscris pentru trupa de la poalele Capelei: De Jong (7), Kovacevic (6), Glibko (5) Fujita (3), Levchenko (2), Hansson (2), Asanin (1).

Pentru Rapid au înscris: Korsos (7), Grozav (7), Buceschi (6), Fernandez (4), Kanor (3), Hernandez (3), Lopez (2), Badea (1), Guttierez (1), Ostase (1), Lacrabere (1).

Articole Similare

Back to top button