Liga IV

„Ne dorim să jucăm în Liga a IV-a”

* primarul din Valea Mare, Costel Briceag, spune că încă nu s-a luat o hotărârea în ceea ce priveşte înscrierea în „Elită”, dar face tot posibilul pentru a activa din august la cel mai înalt nivel judeţean

E vacanţă, dar nu pentru toată lumea. Există şi conducători de echipă care s-au grăbit pentru a-şi pune la punct strategia pentru noul sezon. Printre aceştia se numără şi primarul din Valea Mare, Constantin Briceag, care-şi doreşte ca echipa sa, Viitorul, să-şi urmeze cursul normal şi să evolueze, începând cu luna august, în eşalonul de elită judeţean. Totul depinde însă de ceea ce se va stabili în următoarele două săptămâni. Primarul promite că până pe 10 iulie va putea da un răspuns concret cu privire la soarta echipei de fotbal. Verdictul final depinde de anumite conjuncturi. Pentru a evolua în „Elită”, Viitorul, pe lângă susţinerea Primăriei, are nevoie de un sprijin suplimentar. Au existat anumite discuţii pentru atragerea unor sponsori, dar nu s-a stabilit încă nimic. Astfel, Costel Briceag nu se grăbeşte să-şi anunţe hotărârea. Vrea să aibă siguranţa că lucrurile vor merge bine şi nu se va face de râs dacă se va înscrie în Liga a IV-a. „Am obţinut pe teren dreptul de a juca în eşalonul de elită judeţean şi ideal ar fi să evoluăm în Liga a IV-a. Dar înainte de a lua o decizie trebuie să ştiu exact pe ce mă bazez, pentru că nu intru în Liga a IV-a să mă fac de râs. Nu vreau să fiu precum alte echipe, să ajung să renunţ, să mă retrag din competiţie sau să iau bătaie cu 14-1. Nu am aspiraţii de genul acesta, să merg în «Elită» doar de dragul de a juca la acest nivel. Vreau să avem o comportare onorabilă în cazul în care ne vom decide să jucăm în acest eşalon. Dacă nu se poate acest lucru, mai bine nu mă înscriu în campionat şi joc tot la Liga a V-a”, a precizat Costel Briceag. Altfel, primarul din Valea Mare spune că pentru eşalonul de elită judeţean va avea la dispoziţie şi propria bază sportivă. Nu mai e mult până când proiectul va fi finalizat. Au fost anumite întârzieri, lucrările au fost ţinute în loc din cauza ploilor din ultimele zile. Însă Briceag preconizează că stadionul va fi gata până în toamnă. Totuşi, în turul campionatului, indiferent de eşalonul în care va activa, Viitorul va evolua tot la Diculeşti, întrucât suprafaţa de joc a terenului din Valea Mare nu va putea găzdui meciurile echipei de fotbal încă din august.

„Nu putem susţine în «Elită» o echipă cu trei jucători sub 21 de ani”

Dacă lucrurile vor merge aşa cum şi-a propus primarul Briceag şi Viitorul se va înscrie în Liga a IV-a, tot mai există o problemă pe care, spun oficialii formaţiei din Valea Mare, nu o pot rezolva. „Am înţeles că va trebui să jucăm la Liga a IV-a cu trei jucători sub 21 de ani. Asta reprezintă încă o lovitură pentru noi. În acest caz, nu mă pot înscrie în competiţie. Cum am spus, nu vreau să merg în Liga a IV-a să mă fac de râs. Ar însemna să joc tot timpul în opt jucători. Pentru că nu am trei fotbalişti sub 21 de ani de valoare. Aş avea copii buni în comună, dar sunt legitimaţi la Damila şi nu pot să-i iau. Eu ştiam că dacă există echipele de juniori pe lângă cele de seniori, nu mai e nevoie de «tineret». În acest moment, nu putem susţine în «Elită» o echipă cu trei jucători sub 21 de ani ”, a mai spus Costel Briceag. Totodată acesta a menţionat că intenţionează să-şi consolideze lotul, să mai aducă jucători, în cazul în care se va înscrie în Liga a IV-a şi să formeze o echipă de juniori.

N-au avut oferte de a vinde locul

Oficialii proaspăt promovatei în Liga a IV-a, Viitorul Valea Mare, spun că până în acest moment nu au existat oferte, din partea vreunei echipe, de preluare a locului din „Elită”. Singurii care au avut o propunere pentru cei din Valea Mare au fost conducătorii echipei Conexin Runcu. Aceştia ar fi promis sprijin financiar pentru Viitorul dacă primarul s-ar fi decis să mute echipa din Valea Mare în apropiere de Râmnic. Costel Briceag a spus, însă, că acest lucru este imposibil din mai multe puncte de vedere, astfel că singura variantă ar fi ca sponsorul Pantelică Anghelescu să vină să susţină în Liga a IV-a echipa lui Briceag, care în baza unei astfel de colaborări s-ar putea numi Conexin Valea Mare.

O iubire alb-albastră…

* Costică Donose şi Teo Ţarălungă i-au premiat pe jucătorii campioanei

Performanţa de a fi obţinut promovarea în Liga a IV-a nu a fost trecută cu vederea de oficialii echipei din Valea Mare. Primarul Costel Briceag a dorit să le facă o surpriză jucătorilor Viitorului şi susţinătorilor acestei formaţii, astfel că săptămâna trecută, într-o locaţie aflată în apropiere de baza sportivă din Valea Mare, a organizat un chef de zile mari. Microbiştii s-au distrat mai ceva ca la nuntă, la festin fiind invitate şi două foste glorii ale Craiovei Maxima, Costică Donose şi Teo Ţarălungă. Tochitura la ceaun cu mămăliguţă, vinul, ţuica, berea, toate la discreţie, au asigurat un climat plăcut pentru invitaţi, iar jucătorii s-au ales şi cu un premiu special. Cei doi fotbalişti de legendă ai Universităţii, Donose şi Ţarălungă, au oferit premiul asigurat de sponsorii Gheorghe Preotu şi Traian Cismaru, fiecare jucător primind câte un trening alb-albastru.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button