Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga IV

Cine se înscrie în Liga a IV-a dintre nou-promovate?

* campioane la „Onoare”, sărace în buzunare – cam asta e regula de bază în fotbalul mic

S-au stabilit campioanele la „Onoare”, dar nu neapărat şi echipele care vor face saltul în Liga a IV-a, din cele patru serii componente ale acestui eşalon valoric. De ce? În primul rând, toate grupările de fotbal sunt subordonate primăriilor, iar administraţiile locale traversează, de o bună perioadă de timp, o criză financiară fără precedent. Din moment de indemnizaţiile salariale ale bugetarilor vor cunoaşte o micşorare cu 25 la sută, e absurd să considerăm că primarii vor găsi resurse din bugetele locale pentru un sport care, până la urmă, nu e de performanţă, ci doar un simplu moft. În acest caz, aleşii locali iau în calcul contactarea unor sponsori, persoane care deţin afaceri şi care încă nu s-au lovit îndeajuns de recesiunea economică.

Primarul Alexandru Dediu a găsit deja sponsori

În Seria I, Unirea Păuşeşti-Măglaşi a convins un puternic om de afaceri din comună să investească pentru un sezon de Liga a IV-a. Primarul Alexandru Dediu cunoaşte bine problemele administraţiilor publice locale şi nu se bazează pe banii şi aşa puţini pe care-i poate aloca activităţii fotbalistice din bugetul local. În perioada următoare, primăria va amenaja şi vestiarele la stadion, pentru ca ultimele retuşuri la baza sportivă să fie executate de eventualii sponsori. „Am discutat cu domnul primar Alexandru Dediu şi ne-a oferit garanţii că nu vor exista probleme financiare. Eu, împreună cu toţi jucătorii, am dori să le mulţumim pentru susţinerea acordată atât primarului, cât şi consilierilor locali”, ne-a declarat antrenorul Sandu Tomescu.

Constantin Briceg, Valea Mare: „Până nu văd banii în cont, nu înscriu echipa în Liga a IV-a”

Pentru social-democratul din Valea Mare situaţia e clară ca lumina zilei: va înscrie echipa de fotbal Viitorul în Liga a IV-a numai dacă va reuşi să aibă un buget consistent, capabil pentru susţinerea jucătorilor la acest nivel. „Voi vedea dacă sponsorii pot finanţa echipa suficient pentru a nu avea probleme în următorul eşalon. Eu nu intru în elită ca să mă fac de râs! Mai bine rămânem la „Onoare”, decât să fim ciuca bătăilor. La noi, cheltuielile vor fi mult mai mari decât la alte echipe, pentru că nu avem stadion pe care să jucăm. Lucrările la baza sportivă din comună vor fi terminate abia peste jumătate de an, astfel că va trebui să jucăm mereu în deplasare. Sincer, nu înscriu echipa în Liga a IV-a până ce nu voi vedea banii în cont. Primăria nu-şi permite să susţină echipa la acest nivel”, ne-a declarat primarul Costel Briceag.

Victoria Frânceşti n-are nevoie de… bani

Victoria, echipa de fotbal din comuna Frânceşti, nu a fost niciodată învăţată cu bugete mari, de aceea, nu face o tragedie din criza financiară. Pentru Nicu Strâmbeanu, a avea bani înseamnă doar a-şi achita deplasările şi baremurile de arbitraj, de vreme ce majoritatea jucătorilor evoluează gratis, fără nicio pretenţie financiară. În mod normal, campioana Seriei a III-a are nevoie urgentă de o îmbunătăţire a lotului în vederea Ligii a IV-a, în caz contrar, având şanse minime să facă o impresie plăcută competitoarelor. Oricum, Victoria e echipa care va activa în proporţie de 100 la sută la „D”.

Nici la Zătreni încă nu se ştie nimic

Olteţul Zătreni a promovat după lungi peripeţii pe la „Onoare”, dar nu se ştie deocamdată dacă echipa din sudul judeţului va avea bani necesari pentru evolua în elita fotbalului judeţean. Primarul Constantin Liţoiu exclude din start varianta de a aloca un buget din fondurile locale, mai ales că nici la Zătreni situaţia nu e deloc roz, ca, de altfel, peste tot în ţară.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button