Diverse

„Galacticele” se mută în Germania

* pe 21 şi 22 august, Oltchim va participa la Sparkassen-Ladies-Cup, o competiţie amicală care va aduna la start şase echipe * în prealabil, adică miercuri, 18 august, „galacticele” vor disputa un meci de pregătire cu Thuringer HC, formaţie antrenată de românul Herbert Muller

Oltchim Rm. Vâlcea îşi va continua seria turneelor amicale din această vară, iar la finele săptămânii va fi prezentă la Schmelz, în Germania. Competiţia care poartă un nume cât se poate de pompos – Sparkassen-Ladies-Cup – va avea loc pe 21 şi 22 august. În prealabil însă, adică miercuri, 18 august, „galacticele” vor disputa un meci amical cu Thuringer HC, formaţie antrenată de românul Herbert Muller.

Oltchim şi Gyor – favorite la Schmelz

La startul turneului de la Schmelz vor fi prezente şase echipe, cele mai importante fiind, bineînţeles, campioanele României şi Ungariei, Oltchim Rm. Vâlcea şi, respectiv, Audi ETO Gyor. Celelalte patru participante vor fi Metz Handball (locul 3 în prima ligă din Franţa), Bayer Leverkusen (vicecampioana Germaniei), HSG Blomberg-Lippe (clasată pe locul 4 în sezonul trecut al campionatului german) şi Thuringer HC (locul 8 în ultima ediţie a eşalonului de elită din Germania).
Combatantele au fost împărţite în două grupe de câte trei echipe, în cadrul cărora se va juca după sistemul fiecare cu fiecare. Oltchim va înfrunta în prima fază formaţiile germane HSG Blomberg-Lippe şi Thuringer HC. Toate meciurile din faza grupelor se vor juca în cursul zilei de sâmbătă, 21 august.

Semifinalele şi finalele se joacă duminică

Ulterior, primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în semifinale, care se vor disputa în sistem încrucişat: locul 1 din Grupa A împotriva locului 2 din Grupa B, respectiv locul 1 din Grupa B împotriva locului 2 din Grupa A. Vor urma apoi finalele, inclusiv cea pentru locurile 5-6, în care se vor înfrunta formaţiile clasate pe locul 3 în grupe. Meciurile din semifinale şi finalele vor avea loc duminică, 22 august.

Turneu cu reprize de câte 20 de minute

Competiţia amicală de la Schmelz se desfăşoară după alte reguli decât cele ale handbalului internaţional, fiecare dintre cele două reprize având doar câte 20 de minute (şi nu 30, cum se întâmplă într-o partidă normală). Pe de altă parte, în meciurile din semifinale şi finale, în caz de egalitate, se va trece direct la executarea loviturilor de la „7 metri”.

Sparkassen-Ladies-Cup
Schmelz, 21-22 august

• Grupa A
Audi ETO Gyor (Ungaria)
Metz Handball (Franţa)
Bayer Leverkusen (Germania)

• Grupa B
Oltchim Rm. Vâlcea (România)
Thuringer HC (Germania)
HSG Blomberg-Lippe (Germania)

• Programul meciurilor

Sâmbătă, 21 august:
HSG Blomberg-Lippe – Thuringer Erfurt HC        (ora 11.15)
Audi ETO Gyor – Bayer Leverkusen            (ora 12.20)

Oltchim Rm. Vâlcea – HSG Blomberg-Lippe        (ora 15.00)
Audi ETO Gyor – Metz Handball                (ora 16.05)

Oltchim Rm. Vâlcea – Thuringer HC            (ora 18.35)
Bayer Leverkusen – Metz Handball                (ora 19.40)

Duminică, 22 august
Semifinala I (Locul 1, Grupa A – Locul 2, Grupa B)    (ora 10.30)
Semifinala II (Locul 1, Grupa B – Locul 2, Grupa A)    (ora 11.40)

Finala pentru locurile 5-6                    (ora 14.00)
* se vor înfrunta echipele clasate pe locurile 3 în cele două grupe
Finala pentru locurile 3-4                    (ora 15.10)
* se vor înfrunta echipele învinse în meciurile din semifinale
Finala pentru locurile 1-2                    (ora 16.20)
* se vor înfrunta echipele învingătoare în meciurile din semifinale

* orele de start ale fiecărei partide din cadrul turneului de la Schmelz sunt cele din Germania

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button