Acasă Volei Înfrângeri în Bănie, pentru cadeţii şi cadetele de la CNMB

Înfrângeri în Bănie, pentru cadeţii şi cadetele de la CNMB

432
0

La finele săptămânii trecute, echipele de cadeţi şi cadete de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” au disputat primele meciuri din acest an din Campionatul Naţional de volei. Ambele formaţii vâlcene au evoluat în deplasare, la Craiova, împotriva echipelor similare ale Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu”. Aşa cum era de aşteptat, atât voleibaliştii lui Marius Mărgărit, cât şi fetele Romaniţei Nicolau au pierdut cu scorul de 3-0 partidele pe care le-au jucat duminică, 14 ianuarie, în Bănie.

Echipa antrenată de Marius Mărgărit şi-a adjudecat un punct bonus, pentru că a antrenorul a folosit doi jucători cu talie

Cea mai bună prestaţie au avut-o tinerii antrenaţi de Marius Mărgărit, care au obţinut 30 de puncte în cele trei seturi. Cadeţii au pierdut meciul cu 25-6, 25-14 şi 25-10, dar la final au plecat totuşi acasă cu un punct bonus, deoarece tehnicianul vâlcean a folosit, pe toata durata partidei de la Craiova, câte doi jucători cu talie. Unul dintre voleibaliştii înalţi din echipă a fost Antonio Bucura (născut în 2002), pe care Marius Mărgărit a şi încercat să-l propună recent pentru lotul naţional de cadeţi, datorită taliei sale (el având o înălţime de 1,90 metri). „N-am făcut un meci rău la Craiova, ci dimpotrivă, am jucat destul de bine, dacă e să ţinem cont de experienţa minimă pe care o avem. Dacă pe teren n-am reuşit să facem faţă, e bine că am câştigat totuşi un punct bonus, deoarece am folosit doi jucători cu talie. După acest meci, despre care nu pot să spun că a fost chiar slab, nu remarc însă pe nimeni. De regulă, nici nu prea este normal să lauzi pe cineva după o înfrângere! Nici măcar pe Edi Glodeanu, cel mai experimentat jucător din lot. Toţi jucătorii au evoluat ca după vacanţă, ca să zic aşa. Probabil că au fost supăraţi şi pentru că de luni, 15 ianuarie, s-a reluat şi anul şcolar”, a subliniat Marius Mărgărit, iar apoi a adăugat: „Una peste alta, înfrângerea din Bănie era previzibilă, pentru că am înfruntat echipa clasată pe primul loc în Seria C, din care facem parte. Cum am mai spus, anul acesta e unul de tranziţie pentru cadeţi şi cadete. Importantă e participarea, aşa cum a afirmat baronul Pierre de Coubertin, părintele Jocurilor Olimpice, la începutul secolului trecut. Până la urmă, în viaţa fiecărei echipe mai sunt şi perioade din astea nefaste, de tranziţie”.
În ceea ce priveşte meciul din Bănie al echipei de cadete, elevele Romaniţei Nicolau nu şi-au adjudecat decât 23 de puncte în total şi au pierdut astfel pentru a şaptea oară la rând în acest sezon.

În runda care va avea loc peste două săptămâni, ambele formaţii vâlcene vor evolua în Sala Capela

În următoarea etapă din Campionatele Naţionale de cadeţi şi cadete, ce va avea loc peste două săptămâni, mai precis duminică, 28 ianuarie, ambele echipe vâlcene vor evolua pe teren propriu, în Sala Capela. Astfel, băieţii lui Marius Mărgărit vor primi vizita formaţiei CSŞ Caransebeş, iar tinerele voleibaliste pregătite de Romaniţa Nicolau vor înfrunta CSV Craiova. (N.C.)