Acasă Liga Nationala HCM Rm. Vâlcea a câştigat ultimul meci oficial din 2017

HCM Rm. Vâlcea a câştigat ultimul meci oficial din 2017

321
0

* echipa antrenată de Aurelian Roşca s-a impus cu scorul de 26-22 în partida pe care a disputat-o în deplasare, la CSM Unirea Slobozia

Sâmbătă, 18 noiembrie, HCM Rm. Vâlcea a disputat în deplasare ultimul meci oficial din 2017. Formaţia antrenată de Aurelian Roşca a înfruntat pe CSM Unirea Slobozia, în faţa căreia s-a impus cu scorul de 26-22 (după 12-10, la pauză). Aşa cum se observă, Andreea Adespii & Co. au câştigat ambele reprize la câte două goluri diferenţă.

„Municipalele” au marcat primul gol abia în minutul 9, la scorul de 3-0 pentru gazde

Partida de la Slobozia a început cum nu se putea mai prost pentru handbalistele vâlcene, care au înscris primul gol abia în minutul 9, când scorul era deja 3-0 pentru ialomiţence. Însă, după 5-2 (în minutul 12), lucrurile au revenit la normal, iar HCM şi-a arătat din plin valoarea. Formaţia noastră a restabilit egalitatea în minutul 15, după trei goluri la rând (5-5) şi pentru că CSM Unirea Slobozia a avut două jucătoare eliminate în această perioadă. Ulterior, handbalistele lui Gheorghe Covaciu s-au mai aflat o singură dată la timonă (6-5, minutul 16). „Municipalele” au preluat pentru prima oară conducerea pe tabela de marcaj în minutul 18, iar apoi s-au desprins chiar la două goluri (8-6). Adversarele n-au renunţat însă total la luptă şi au egalat (8-8, minutul 21, şi 9-9, minutul 25). Vâlcencele au apăsat din nou pe acceleraţie imediat după aceea şi au marcat de încă trei ori consecutiv, astfel că s-au desprins la 12-9 în minutul 28. În ultimul 30 de secunde ale reprizei, cele două combatante au irosit câte o lovitură de la 7 metri: CSM Unirea Slobozia – prin Andreea Enescu (fostă Tâlvâc), iar HCM Rm. Vâlcea – prin Cristina Florica, ambele jucătoare trimiţând mingea în bara transversală. Primul mitan s-a încheiat până la urmă cu scorul de 12-10 pentru elevele lui Aurelian Roşca.

CSM Unirea Slobozia a restabilit egalitatea în minutul 48, când scorul a devenit 19-19

În primele zece minute după revenirea de la vestiare, HCM s-a menţinut în continuu în avantaj, având câte două sau trei goluri în plus. Vâlcencele „au trăit însă periculos” în anumite momente, iar pe fondul mai multor greşeli personale în tabăra noastră, Slobozia a revenit în joc şi s-a apropiat la o singură „lungime” (16-17, 17-18, 18-19, între minutele 42 şi 44). Mai mult decât atât, după patru minute de „secetă totală” pe tabela de marcaj, gazdele au izbutit chiar să egaleze (19-19). După un atac ratat al HCM-ului (care se afla şi în inferioritate numerică pe teren, după eliminarea pivotului Raluca Băcăoanu), CSM Unirea Slobozia a avut chiar posibilitatea să preia conducerea, pe contraatac, dar portăriţa ialomiţeană a trimis mingea prea înalt, iar aceasta a lovit plafonul sălii şi a revenit HCM-ului. Jocul s-a calmat, iar echipa noastră a găsit luciditatea necesară să înscrie de patru ori la rând, între minutele 50 şi 55 (când scorul a devenit 23-19 pentru HCM), şi să-şi asigure astfel victoria mult visată. „Stranierele” Iryna Glibko şi Alicia Fernandez Fraga au reuşit câte o „dublă” în acea perioadă, în timp ce Maria Gavrilă a ratat o aruncare de la 7 metri. Diferenţa maximă dintre cele două formaţii s-a consemnat în minutul 59, când scorul a fost 26-21 pentru HCM. La ultima fază a meciului, gazdele au mai înscris o dată şi au pecetluit rezultatul final: 26-22.
Astfel s-a scris istoria acestui meci care a dus gruparea antrenată de Aurelian Roşca până pe locul 2 în Liga Florior. O clasare foarte bună, la care probabil că nu s-au gândit nici măcar oficialii echipei vâlcene la începutul sezonului, mai ales după înfrângerile suferite în primele două runde: 22-23, la Corona Braşov, şi 24-28, acasă, cu SCM Craiova. (N.C.)