Acasă Social Elevii de la Școala Gimnazială „Ion C. Constantinescu”, din Roeşti, învață Matematică...

Elevii de la Școala Gimnazială „Ion C. Constantinescu”, din Roeşti, învață Matematică și Informatică în laboratorul Digitaliada

242
0

Școala Gimnazială „Ion C. Constantinescu”, de la Roești, este una dintre cele 10 unităţi de învăţământ care au ieşit câștigătoare la concursul „Digitaliada”. Este şi prima școală din Vâlcea care intră în programul Fundației Orange. Astfel, cei 62 de elevi de gimnaziu încep noul an școlar 2019-2020 cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare-învățare.

Laboratorul digital al Școlii Gimnaziale Roești a fost dotat cu 19 tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale, ghiduri de predare și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă. „Felicitări școlii Ion C. Constantinescu pentru câștigarea concursului. Elevii din comuna Roești vor învăța în anii următori într-un laborator digital complet echipat, iar profesorii sunt instruiți prin program cum să utilizeze noile tehnologii la clasă. Datorită programului Digitaliada al  Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață matematică și TIC cu metode digitale”, a transmis Amalia Fodor, directorul Fundației Orange. „Este evident faptul că tinerii din ziua de astăzi sunt fascinați de tot ceea ce ține de tehnologie și tocmai din acest motiv trebuie creat un echilibru între clasic și modern. Educația digitală dă contur conținuturilor abstracte, ajută la identificarea cu mai mare ușurință a sensului unei acțiuni didactice, sprijină la construirea unei motivații solide de învățare”, a spus, la rândul său, directorul școlii, Elena Stănișor, la aflarea veștii că școala se alătură comunității Digitaliada.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro. Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.

Despre Fundația Orange

Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În cei peste 6 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 6,5 milioane de euro in proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate și în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați www.fundatiaorange.ro și www.digitaliada.ro.