Acasă Superliga În decurs de doar câteva zile, Viitorul Dăeşti a ajuns pe primul...

În decurs de doar câteva zile, Viitorul Dăeşti a ajuns pe primul loc, la un avans de trei puncte faţă de Posada Perişani

2011
0

Deşi la început de 2017 puţini îi dădeau şanse reale de a mai schimba cursul campionatului şi a detrona liderul, Viitorul Dăeşti a reuşit chiar în prag de mare sărbătoare creştină să ajungă pe primul loc în Superligă. În vinerea mare, Posada Perişani a pierdut la Popeşti confruntarea cu FC Băbeni, iar sâmbătă, Viitorul Dăeşti s-a impus în faţa Coziei Călimăneşti şi astfel a preluat şefia în Superligă. „Felicit antrenorul şi jucătorii echipei noastre, dar şi echipa adversă, pe Cozia Călimăneşti, pentru dăruire şi ambiţie, pe care sper că o va arăta şi în faţa celorlalte echipe din play-off. Nu în ultimul rând, doresc să-i mulţumesc domnului viceprimar pentru susţinere, dar şi consilierilor locali, fără de care nu puteam să ne batem pentru primul loc”, a transmis primarul din Dăeşti, George Popolan, imediat după ce Viitorul a ajuns pe primul loc. Numai că „echipa adversă”, Cozia Călimăneşti, nemulţumită de arbitraj, a dat semnale că nu va mai aborda jocurile următoare, cu celelalte formaţii, cu aceeaşi determinare. Oficialii acesteia au spus că echipa din staţiune va miza pe juniori în duelurile cu Perişani şi Horezu şi doar în meciul retur, cu Viitorul, se va mobiliza din nou. Până miercuri, când s-au disputat meciurile din intermediară, s-a schimbat, însă, situaţia.

Formaţia pregătită de Cosmin Ursu s-a impus cu scorul de 3-1 la Orleşti

Cozia nu i-a făcut nicio concesie Posadei Perişani şi a luat un punct din această confruntare. Remiza de la Călimăneşti a ajutat echipa pregătită de Cosmin Ursu să se detaşeze în fruntea ierarhiei. Astfel, în decurs de doar câteva zile, de la –2, Viitorul a ajuns la +3. A ajutat-o să ajungă în această postură nu doar rezultatul de la Călimăneşti, ci şi victoria pe care a obţinut-o la Orleşti. Miercuri, pe o vreme câinoasă, în frig şi ploaie, Claudiu Simion şi colegii săi au câştigat cu scorul de 3-1 partida cu Voinţa Orleşti. Gazdele au deschis scorul, însă până la pauză dăeştenii au restabilit egalitatea, în urma unui penalti transformat de Andrei Fistogeanu. În partea secundă, „Pele” Păun a adus-o pe Viitorul în avantaj, iar „Mitu” Schinteie, poate cel mai bun jucător de pe teren, a închis jocul, punctând pentru 3-1. „Suntem acolo unde ne-am dorit, pe primul loc, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Sezonul nu s-a încheiat. Lupta pentru campionat se va duce până în ultima etapă. Toate meciurile sunt grele. Şi Flacăra Horezu poate să spere la primul loc. Dacă noi am continuat să ne gândim la titlu, deşi eram la şase puncte în spatele Posadei, de ce să nu spere şi Flacăra Horezu? Au o echipă bună, un antrenor bun şi linişte, ceea ce contează foarte mult”, a spus primarul din Dăeşti, George Popolan, după intermediara de miercuri.