Acasă Liga Nationala CSM Bucureşti, favorita caselor de pariuri sportive la câştigarea „finalei” cu Vâlcea

CSM Bucureşti, favorita caselor de pariuri sportive la câştigarea „finalei” cu Vâlcea

304
0

13, de obicei o zi de care mulţi se feresc, din superstiţie, a fost, de această dată, mult aşteptată! Este ziua marelui derby din handbalul feminin românesc, poate a celui mai important meci din ultimii ani, în urma căruia hegemonia colosului CSM Bucureşti se poate încheia. Azi, de la 21.00, în Sala „Traian”, Vâlcea face un recurs la istorie şi vrea să reamintească faptul că tradiţia nu moare şi că, deşi Oltchim a dispărut, ora exactă în sportul cu mingea mică din România se dă tot la poalele Capelei.

SCM, continuatoarea Oltchim-ului, are o şansă uriaşă de a-şi apropia titlul naţional. Cea mai bună variantă, pentru Vâlcea, în confruntarea cu Bucureşti, este, bineînţeles, victoria. Dacă o vor obţine, „municipalele” pot sărbători încă din această seară cucerirea titlului naţional. Pot să mai facă egal sau chiar să piardă, dar nu la mai mult de două goluri, pentru a rămâne pe primul loc în România.

Elevele lui Pera sunt văzute drept favorite la câştigarea duelului cu „tigroaicele” de majoritatea oamenilor de handbal din România. Unitatea de grup reprezintă atuul SCM-ului. Chiar şi handbalistele de la CSM Bucureşti au spus că Vâlcea are prima şansă, datorită victoriei din meciul tur, de la Bucureşti (scor 22-19 pentru SCM), însă la casele de pariuri lucrurile stau diferit. Cele mai multe dintre acestea mizează pe o victorie a campioanei en-titre.

Bookmakerii au oferit CSM-ului o cotă de 1,65 la victorie, în timp Vâlcea are o cotă de 2,70 pentru un succes în faţa bucureştencelor. Pentru un rezultat de egalitate, casele de pariuri, printre care şi Fortuna, unul din sponsorii echipei vâlcene, dau o cotă de 10.00. Cu alte cuvinte, dacă pui în joc 10 lei (preţul unui bilet de intrare la meci) şi se termină egal, câştigi aproape 100 lei (cam cu cât se aude că s-ar vinde un bilet la negru pentru acest joc).

Referitor la bilete, după cum se ştie, a fost nebunie! Cererile au depăşit cu mult capacitatea sălii! A fost mai „rău” decât la finala Ligii Campionilor, dintre Viborg şi Oltchim, din 2010, care s-a jucat la Bucureşti. Operaţiunea „Biletul” s-a finalizat cu bine pentru unii, dar dezamăgitor pentru alţii. Membrii conducerii clubului nici nu au mai răspuns la telefoane în ultimele zile, pentru a evita disconfortul de a refuza solicitările. Altfel, deşi la Sala Sporturilor, când s-au pus în vânzare biletele, a fost adusă o echipă de intervenţie pentru a menţine ordinea, s-a auzit că o parte dintre cei care au stat ore în şir la rând şi nu au mai prins bilete au pătruns chiar în incinta Polivalentei, pentru a cere explicaţii şi a le reproşa conducătorilor de la SCM că au pus prea puţine tichete în vânzare. S-ar fi apelat chiar şi numărul de urgenţă, 112, pentru calmarea spiritelor.

Poate că acesta va fi un nou semnal de alarmă şi pentru autorităţi, pentru a răspunde solicitărilor venite cu mulţi ani în urmă din partea iubitorilor sportului din Rm. Vâlcea, de a se implica pentru amenajarea unei săli de dimensiuni mai mari în „templul handbalului românesc”.

Revenind la meci, a fost mobilizare generală din partea autorităţilor locale şi a organizatorilor partidei! În ultimele zile s-a lucrat la foc automat, ca în Japonia. S-au „toaletat” copacii, s-au reamenajat spaţiile verzi, au fost plantate flori în preajma Sălii Sporturilor. Şi sponsorii au pregătit o seamă de surprize (vouchere pentru cumpărături, poze cu jucătoarele, baloane şi tot arsenalul), de care suporterii se vor putea bucura în această seară. Galeria, bineînţeles, promite o atmosferă de vis. Spectacolul este garantat! Fie ca echipa cea mai bună să câştige! Să fie Vâlcea! (S.S.)

P.S. – Nu uita! SCM, astăzi vrem victorie!