Acasă Atletism Constantin Truşcă a sărbătorit Centenarul Marii Uniri alergând pe străzile din Bucureşti...

Constantin Truşcă a sărbătorit Centenarul Marii Uniri alergând pe străzile din Bucureşti la –11 grade, la Maratonul „1 Decembrie”

116
0

Pasiunea pentru sport depăşeşte toate limitele în cazul fostului boxer Constantin Truşcă. Sâmbătă, de 1 decembrie, când românii au sărbătorit Centenarul Marii Uniri, „Bebe Truşcă” nu a mers la paradă, dar nici nu a stat în casă, să urmărească programele speciale de la TV. Pe un ger cumplit, la –11 grade, a ales să participe la Maratonul celor 100 de ani de la Marea Unire din 1918, sprijinind astfel obiectivele concursului, de a promova sportul, tipul de viaţă sănătos şi bucuria de a fi cetăţean al României. În ciuda condiţiilor meteo neprielnice, competiţia s-a bucurat de o participare numeroasă. Peste 1200 de iubitori ai sportului au luat startul la Maraton. Vâlceanul Constantin Truşcă a alergat în cursa de semimaraton, de 21 de kilometri. A ocupat o poziţie fruntaşă. „La Bucureşti am început cursa la ora 9.00 dimineaţa, la –11 grade şi am terminat-o la –9 grade. A fost foarte greu, mai ales că m-am dus şi un pic răcit, dar nu mă vait, pentru că mie-mi plac provocările, mă motivează şi mă caracterizează astfel de probe, mai dificile. A fost o onoare şi o cinste să particip la această ediţie memorabilă a competiţiei, cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Am scos un timp bun, dar probabil m-aş fi descurcat şi mai bine dacă eram sănătos 100%”, a spus Constantin Truşcă, despre ultimul concurs la care a participat. Înaintea acestuia, a mai bifat o întrecere inedită. În premieră, a participat la Duatlonul Regal Invictus, de la Curtea de Argeş. Şi aici s-a descurcat foarte bine. S-a clasat pe locul secund la categoria Open, la capătul unei curse speciale, pe care a început-o alergând (pe o distanţă de 2,5 kilometri), a continuat-o pedalând pe bicicletă 20 de kilometri şi a încheiat-o în alergare (din nou), pe o distanţă de 7,5 kilometri.
Acum, pentru maratonistul vâlcean s-a încheiat anul competiţional. După o scurtă pauză, Constantin Truşcă va începe pregătirile pentru viitorul sezon. (S.S.)