Liga Nationala

Zvezda vrea revanşa

Trefilov* trupa lui Evgheni Trefilov porneşte cu avantajul terenului propriu în duelul care va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie, în Rusia

Oltchim Rm. Vâlcea va disputa în deplasare cel de-al patrulea meci din actuala ediţie a Ligii Campionilor. De data aceasta, cea mai titrată echipă din România are parte de o misiune extrem de dificilă pe terenul Zvezdei Zvenigorod, formaţie care nu mai poate face nici un pas greşit pentru a mai spera la calificarea în faza următoare a competiţiei.
Rănită în orgoliu după înfrângerea din Sala Traian (27-31), precum şi după rezultatul de egalitate (total nescontat) de pe teren propriu, cu Itxako Estella (25-25), Zvezda Zvenigorod visează să-şi ia revanşa în faţa Oltchim-ului la finele săptămânii. Cu doar 3 puncte în cont după trei meciuri susţinute în actuala ediţie a Ligii Campionilor, Evgheni Trefilov ştie mai bine decât oricine că orice alt rezultat decât victoria în faţa Oltchim-ului poate arunca Zvezda în afara poziţiilor din clasament care duc în grupele principale.
De partea cealaltă, matematic vorbind, un punct câştigat de Oltchim în Rusia ar asigura în proporţie de sută la sută calificarea vâlcencelor în grupele principale. Altfel, însă Oltchim se gândeşte să nu piardă în Rusia şi pentru că vizează primul loc în Grupa C, care poate asigura adversari mai accesibili în următoarea fază a competiţiei.
„Chiar dacă avem deja trei victorii în cont şi ne-am uşurat misiunea în Grupa C, vă asigur că vom aborda meciul din Rusia cu maximă seriozitate. Nu ştiu însă dacă vom şi câştiga în faţa Zvezdei, dar cert e că ne vom lupta şi vom spera până la capăt într-un nou succes”, a declarat tehnicianul Radu Voina înaintea celui de-al doilea duel cu Evgheni Trefilov.
Meciul Zvezda – Oltchim se va disputa sâmbătă, 14 noiembrie, de la 16.00 (ora României) şi va fi arbitrat de o brigadă de arbitri din Norvegia, formată din Oyvind Togstad şi Rune Kristiansen, delegat din partea EHF urmând a fi macedoneanul Dragan Nachevski. Partida va fi transmisă în direct pe canalul TV, Sport.ro, specializat în transmisiuni LIVE din Liga Campionilor.

Liga Campionilor / Grupa C

Rezultatele etapei a 3-a:
07/11/2009 Zvezda – Itxako  25-25
08/11/2009 Oltchim – Gyor  26-22

Clasament
1. Oltchim Rm. Vâlcea  3   3   0   0   84-73   6p.
2. Zvezda Zvenigorod  3   1   1   1   86-85   3p.
3. ETO Gyor   3   1   0   2   80-88   2p.
4. Itxako Estella  3   0   1   2   77-81   1p.

Programul etapei a 4-a:
14/11/2009 Zvezda – Oltchim  __-__
14/11/2009 Itxako – Gyor  __-__

Nicolae Ciucescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button