Diverse

Yeliz Ozel, prima achiziţie a campioanei României

Ozel„În 2009, mi-a părut rău că nu m-am transferat la Oltchim”

Oltchim Rm. Vâlcea a transferat una dintre cele mai valoroase conducătoare de joc din Europa, care a semnat un contract valabil pentru următorul sezon, cu drept de prelungire pe încă un an. Cel care s-a deplasat săptămâna trecută în Turcia pentru a o convinge pe Yeliz Ozel (28 ani) să parafeze înţelegerea cu Oltchim a fost nimeni altul decât vicepreşedintele clubului vâlcean, Andrei Luca.

A semnat după ce a aflat că Peter Kovacs va fi antrenor

Oficialii Oltchim-ului au recunoscut însă că meritul principal pentru transferul la Rm. Vâlcea al handbalistei Yeliz Ozel îl are Peter Kovacs, viitorul antrenor al campioanei României, care o cunoaşte foarte bine din perioada când a pregătit naţionala feminină a Turciei. „Pot să spun că am aşteptat acest transfer în condiţiile în care în 2009 mi-a părut rău că nu m-am transferat la Oltchim, atunci când această echipă a jucat semifinala Ligii Campionilor. Acum mi-a fost uşor şi am luat această decizie deoarece oficialii Clubului Sportiv Oltchim s-au comportat foarte frumos cu mine în toată această perioadă de doi ani. Nominalizarea ca tehnician a domnului Peter Kovacs a contat foarte mult în luarea deciziei deoarece îl cunosc şi îl apreciez ca antrenor. Mi-aş dori să câştig Liga Campionilor cu Oltchim, deoarece acesta este un vis frumos pentru orice jucătoare”, a declarat Yeliz Ozel pentru site-ul oficial al clubului vâlcean, imediat după ce a semnat contractul cu Oltchim.

Turcoaica a marcat 136 de goluri în Liga Campionilor

* în sezonul 2004-2005, Yeliz Ozel a ajuns cu Kometal Skopje în finala Ligii Campionilor, pe care a pierdut-o însă în faţa echipei daneze Slagelse FH

Yeliz Ozel este născută pe 6 martie 1980, iar de ani buni se numără printre cei mai buni conducători de joc din handbalul feminin mondial, deşi din 2007 a evoluat la o echipă care nu se află printre forţele Europei: Milli Piyango SK – multiplă campioană a Turciei. Înainte de 2007, noua componentă a Oltchim-ului a bifat însă trei sezoane în Liga Campionilor (2004-2005, 2005-2006 şi 2006-2007), la acea vreme îmbrăcând tricoul campioanei Macedoniei, Kometal Skopje.
În cea mai puternică întrecere inter-cluburi din Europa, Yeliz Ozel a marcat în total 136 de goluri. Cele mai multe (61) le-a înscris în ediţia 2004-2005, atunci când Kometal Skopje a ajuns în finala Ligii Campionilor, pe care a pierdut-o însă în faţa grupării daneze Slagelse FH, după două înfrângeri (20-27 pe teren propriu şi 23-27 în deplasare). Golurile reuşite în acel sezon au ajutat-o pe jucătoarea proaspăt transferată de Oltchim să se claseze pe poziţia a patra în clasamentul golgheterelor din Liga Campionilor. Ulterior, Yeliz Ozel a mai marcat de 48 de ori în ediţia 2005-2006 şi de 27 de ori în 2006-2007, atunci când traseul celor de la Kometal Skopje a fost însă mai scurt. Echipa din Macedonia a ajuns mai întâi în sferturi (2005-2006), iar apoi nu a mai trecut de faza grupelor (2006-2007).

Preşedintele Ioan Gavrilescu vrea şi o rusoaică

Pe de altă parte, preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a declarat că poartă negocieri şi pentru transferul unei handbaliste din Rusia, a cărei identitate nu a preferat însă s-o dea publicităţii deocamdată, la fel cum nu a dorit să precizeze nici echipa la care aceasta este legitimată în prezent. Singurele indicii pe care le-a oferit conducătorul grupării vâlcene au fost acelea că jucătoarea vizată de Oltchim „joacă la linia de 9 metri şi evoluează în naţionala Rusiei”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button