Liga IIIFotbal

”Vulturii”, greu de ”ucis”! Vicelidera a capotat la Fedeleșoiu

Pentru trei dintre echipele de Liga a III-a vâlcene a fost o rundă perfectă. Viitorul Dăești și Flacăra Horezu au reușit să obțină succese răsunătoare, în fața unor formații de top din Seria a VI-a. După ce vineri ”cocoșii” s-au impus în fața celei de-a treia clasate, la Roșiori, sâmbătă, ”vulturii” au răpus vicelidera, Vedița Colonești. La Fedeleșoiu a fost un meci asemănător cu cel de la Roșiori, în sensul în care Viitorul, la fel ca și Flacăra, a obținut victoria pe final, a marcat tot de două ori, iar un jucător introdus în ultimele minute a realizat dubla.

Pe stadionul Gheorghe Ciucioi, partida a început de la scorul de 0-1. O greșeală individuală, un șut pe centru, de la 25 de metri, al lui Stan, l-a surprins pe juniorul dintre buturile gazdelor și a adus Vedița în avantaj (0-1) în minutul 4. Dăeștenii au reușit să revină pe tabelă în partea secundă. Marius Vlădoi și Costel Gaiță au fost extrem de inspirați. Au făcut niște schimbări care au decis jocul. Ciprian Vlădoi, intrat la pauză, a oferit un assist la primul gol, iar Cârciumaru, abia intrat, a egalat în minutul 79. În 82 a înscris pentru 2-1 și cele trei puncte au rămas la Fedeleșoiu. Pentru Octavian Vasile și colegii săi a fost al șaptelea meci consecutiv în care nu au pierdut. Patru victorii și trei egaluri e bilanțul acestor runde.

”A fost un teren greu, vânt, dar am făcut față condițiilor. Per total, am meritat victoria. În repriza a doua, în special, am pus presiune pe adversari, nu i-am lăsat să mai joace. După cum era jocul părea evident că vor veni și golurile. Puteam pe final să înscriem și golul 3. Schimbările, atitudinea băieților, determinarea lor, au făcut diferența. S-au dăruit și am fost răsplătiți. Suntem acolo, în grupul de 5-6 echipe din zona play-off-ului. Am întâlnit echipa de pe locul 2. Era un meci de cotitură. Am trecut cu bine acest test. Acum ne pregătim pentru partida cu Horezu. La forma de moment a lor, se pare că sunt favoriți. Dar, vedem, se joacă”, a declarat Marius Vlădoi.

Victoria dăeștenilor menține Flacăra la egalitate de puncte cu cea de-a doua clasată, Colonești. SCM a urcat, de asemenea, pe loc de play-off. E pe 4, la egalitate de puncte cu Dăești. Diferența între cele două e făcută de un gol, la golaveraj. Ar fi ca un vis împlinit dacă cele trei formații ar intra în play-off. Mai sunt cinci etape până la finalul play-off-ului și două până la finalul anului. După deplasarea de la Horezu, ”vulturii” au meci acasă, cu Sporting Roșiori.

Pentru Viitorul Dăești au evoluat: Georgescu – Vasile, Pîrvulescu, Ghiță, Bîrziche, Florescu, Horumbă, Beni Enache, Stanciu, Dreve, M. Savu. Au mai intrat: C. Vlădoi, Trașcă, Emanuel Enache, Cârciumaru și Zamfirescu.

Articole Similare

Back to top button