Auto-Moto

Volkswagen extinde parteneriatul cu Red Bull

VW RedBullFiind sponsorul global al Red Bull Air Race, Volkswagen îşi extinde parteneriatul strategic cu Red Bull. Începând cu concursul ce va avea loc în curând, în 6 iunie, la Windsor, Canada, producătorul auto din Wolfsburg se prezintă ca partener automobilistic al întrecerii originale ce se va desfăşura în aer.

Mărcile Volkswagen şi Red Bull sunt de peste şase ani active ca şi parteneri în sporturile de înaltă performanţă. Din 2004, sigla companiei austriece de băuturi a fost partenerul constant al echipei de succes, Race Touareg, care, de curând, în luna ianuarie a acestui an, a înregistrat o triplă victorie la cel mai dur raliu-maraton, Dakar. Partenerii îşi extind acum colaboarea de succes chiar şi mai mult: începând cu concursul ce va avea loc în curând, în 6 iunie, la Windsor, Canada, Volkswagen va susţine întrecerea ca sponsor global, fiind prezent cu maşini şi branding.
“Sportul cu motor – atât pe pământ, cât şi în aer – simbolizează competiţie sportivă, dar în aceeaşi măsură şi inovaţie tehnică. Exact aceste caracteristici corespund şi modelelor noastre sport”, spune Jörn Hinrichs, Managerul departamentului Experience Marketing de la Volkswagen.” „La Volkswagen sponsorizarea evenimentelor atractive, orientate spre client şi emoţionale este o tradiţie. Un exemplu ar fi întâlnirea GTI de la Wörthersee, care a avut loc recent şi care a atras circa 120.000 vizitatori. Astfel, Red Bull Air Race constituie un mediu ideal pentru a ne prezenta unui public mai larg marca şi modelele noastre sport, precum Scirocco R.”
Alături de sponsorizarea globală a Red Bull Air Race, Volkswagen este implicată şi ca sponsor al echipei pilotului german Matthias Dolderer. El va concura la întrecerile următoare având pe avionul său sigla mărcii auto de la Wolfsburg.
Red Bull Air Race are loc din 2005 ca serie globală de întreceri de înaltă viteză. Mai mult de 3,5 milioane de persoane au participat anul trecut ca spectatori la întreceri, iar alte 270 milioane au urmărit evenimentele la TV. Anul acesta, întrecerile vor avea loc în opt ţări, pe cinci continente. Următoarea întrecere va avea loc la Windsor, Canada, în 6 iunie, urmată de o alta, în 20 iunie, la New York (Statele Unite). În Germania, Red Bull Air Race va avea loc în 8 august pe circuitul de întreceri Lausitzring. Piloţii vor zbura în capitala Ungariei, Budapesta, în data de 20 august; iar sezonul se va încheia cu întrecerea din Portugalia din 5 septembrie.

Sursa: Porsche Romania/ Nurvil Rm.Vâlcea

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button