Auto-Moto

Volkswagen Eos, îmbunătăţit substanţial

EOS nou• Comunicat de presă

În cea de-a zecea lună a anului, Volkswagen celebrează deja cea de-a treisprezecea premieră de model: coupeul decapotabil de succes Eos are acum un design modernizat şi a fost optimizat cu multe noi dotări.

Structurat clar şi conturat orizontal, designul noului Eos urmează reţeta ADN-ului de design Volkswagen. Cuprinsă acum între cele două noi faruri este o grilă de radiator formată din trei linii de un negru strălucitor. Din partea posterioară noul Eos se remarcă prin stopurile LED din două părţi remodelate şi bara spate redesenată ce include un difuzor.
În termeni tehnici, numeroase noi detalii diferenţiază noul Eos. Acestea includ computerul de bord Premium cu display color, luminile de drum cu sistem de management a luminilor de fază lungă Light Assist şi generaţia secundă a Park Assist-ului. De asemenea nou la Eos este sistemul Keyless Access, care acum oferă posibilitatea de a deschide şi a închide plafonul din telecomandă. Sistemul special Light Assist preia funcţia comutării automate între luminile de drum şi cele de întâlnire, adaptându-se astfel la condiţiile de trafic. “Cool leather”, disponibil opţional, oferă un sentiment plăcut chiar şi la condusul pe vreme foarte călduroasă. Acest tip de piele reflectă razele soarelui şi astfel scaunele se încălzesc mult mai puţin decât atunci când sunt îmbrăcate în pielea standard.
Prin folosirea BlueMotion Tehnology consumul de combustibil a fost redus adiţional. De exemplu, la un Eos cu motorizarea 2.0 TDI 103 kW / 140 CP, sistemul Stop/Start şi recuperarea energiei pierdute la frânare scad consumul cu 0,7 litri, aducându-l acum la numai 4,8 l/100km. Noul Eos va fi prezentat publicului în premieră în data de 17 noiembrie la Los Angeles Auto Show, lansarea europeană urmând să aibă loc începând cu mijlocul lui ianuarie 2011. Oferit într-o gamă de patru motorizări supraalimentate, cu injecţie directă, (de la 90 kW / 122 CP şi până la 155 kW / 210 CP), noul Eos va fi disponibil la inceputul anului viitor si in Romania.

Sursa: Nurvil Volkswagen

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button