VoleiAlte sporturi

Voleibalistul vâlcean Liviu Şerbănescu (1,97 metri), în vizorul selecţionerilor de la loturile naţionale

* sportivul de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” a fost propus oficialilor Federaţiei de antrenorul Marius Mărgărit

Potrivit afirmaţiilor lui Marius Mărgărit, coordonatorul secţiei de volei de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Vâlcea ar putea avea, în curând, un jucător la loturile naţionale juvenile ale României. Antrenorul echipelor masculine de la CNMB (de juniori, cadeţi şi speranţe) s-a referit la „gigantul” Liviu Şerbănescu, care e doar elev în clasa a 9-a. Acesta are şi o înălţime optimă pentru voleiul de performanţă: 1,97 metri. Tocmai de aceea, Marius Mărgărit îi prevede un viitor frumos în sportul cu fileu. Deşi s-a apucat de volei de doar patru luni, din septembrie, Liviu Şerbănescu a progresat fantastic de mult în ultima perioadă. El a fost remarcat deja de toţi antrenorii echipelor cu care CNMB a jucat în acest sezon, în competiţiile de juniori şi cadeţi, care au spus, de asemenea, că are un potenţial extraordinar pentru volei.

„În cel mult un an, Liviu va fi jucător de lot naţional, are înălţimea şi potenţialul necesar pentru a ajunge departe în voleiul românesc!”

„În opinia mea, Liviu Şerbănescu este, de departe, marea speranţă a voleiului vâlcean juvenil, deşi e doar cadet. E un jucător de certă perspectivă, la cei 1,97 metri pe care îi are, poate face volei de înaltă performanţă şi a fost remarcat de toţi antrenorii care l-au văzut în acest sezon. Cred că, în cel mult un an, Liviu va fi jucător de lot naţional. Are înălţimea şi potenţialul necesar pentru a ajunge departe în voleiul românesc. Am vorbit deja cu antrenorii Federaţiei, pentru a fi convocat în această iarnă la prima reprezentativă de cadeţi. L-am informat şi pe el despre acest fapt, pentru a-i da mai multă încredere în potenţialul său şi a-l face să-şi dorească să progreseze”, ne-a declarat Marius Mărgărit. „Pentru că are 1,97 de metri la o vârstă atât de fragedă, el a fost remarcat şi de antrenorul echipei de volei din Craiova, care pregăteşte şi lotul naţional de juniori al ţării noastre. Acesta mi-a confirmat că trebuie neapărat să-l promovez pe Liviu Şerbănescu la prima reprezentativă de cadeţi, pentru că e înalt, bine făcut şi are perspective frumoase în volei. Aşa cum am mai spus, în sezonul acesta, obiectivul nu e acela de a ne califica la turneul final sau de a lupta pentru medalii cu echipele de juniori sau cadeţi, pentru că oricum e imposibil, ci de a-l promova pe Liviu Şerbănescu la lotul naţional de cadeţi al României”, a mai adăugat coordonatorul secţiei de volei de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button