Acasă Volei Voleibalistele vâlcene, pe locul 2 în Seria Sud-Vest din Divizia A2

Voleibalistele vâlcene, pe locul 2 în Seria Sud-Vest din Divizia A2

102
0

Sportivele pregătite de antrenorii Nicoleta şi Marius Mărgărit au disputat sâmbătă, 26 februarie, în deplasare, cel mai important meci din actualul sezon regulat, cu CS Argeş Volei. Partida din etapa a XI-a a Campionatului Naţional de volei rezervat Diviziei A2 s-a terminat cu victoria gazdelor, care au reuşit să se impună în faţa vâlcencelor cu scorul de 3-1.

Chiar dacă în faza incipientă a jocului au condus cu scorul de 18-16, în final, jucătoarele clubului CET Govora au pierdut primul set cu 25-22. Fetele din Sala „Capela” au fost învinse la aceeaşi diferenţă de puncte şi în setul 3. În ultima parte a meciului, victoria le-a revenit tot argeşencelor, de această dată, jucătoarele din Piteşti câştigând cu 25-14. Echipa clubului prezidat de Cito Drăgan a câştigat doar setul al doilea, la 25 de puncte.
Succesul din această etapă le-a propulsat pe piteştence pe primul loc în clasamentul Seriei Sud-Vest, voleibalistele pregătite de Nicoleta şi Marius Mărgărit rămânând pe poziţia secundă.
„Deşi în meciurile directe pe care le-am avut cu echipa din Piteşti, raportul victoriilor este de 2-2, noi suntem cei care ocupăm locul al doilea în momentul de faţă din cauza partidei din etapa a treia a campionatului în care am pierdut două seturi la Alba Iulia. CS Argeş Volei are un punct în faţa noastră şi cred că aşa vor rămâne lucrurile până la finalul sezonului regulat. În continuare, ne pregătim pentru etapa a XII-a, care este şi ultima, în care vom întâlni din nou CS „U” CML Soleil. Partida se va juca în Sala „Capela”, pe data de 5 martie”, ne-a declarat Marius Mărgărit.
Următoarea competiţie importantă pentru voleibalistele vâlcene se va desfăşura pe 26 martie, la Baia Mare, atunci când va avea loc primul meci din faza playoff-urilor. De precizat mai este că jucătoarele Clubului Sportiv CET Govora nu îşi fac griji pentru întâlnirea cu formaţia din Maramureş şi sunt încrezătoare că în această deplasare vor obţine o nouă victorie.

Ultima etapă a cadetelor va avea loc la Rm. Vâlcea

În această perioadă, sportivele clubului condus de Cito Drăgan se pregătesc şi pentru ultima etapă din campionatul cadetelor. Vâlcencele se vor confrunta la finele acestei săptămâni cu voleibalistele Liceului cu Program Sportiv din Slatina. Meciul va avea loc pe data de 6 martie, în Sala „Capela” din Rm. Vâlcea.

Voleiul de la CNMB, performant la toate categoriile de vârstă

Recent, la Craiova, a avut loc un nou turneu de volei destinat echipelor de speranţe. La această competiţie au participat şi elevele antrenoarelor Romaniţa Nicolau şi Denisa Stoicănescu. Având o evoluţie remarcabilă, tinerele sportive au reuşit să se califice la faza semifinală. Acelaşi lucru putem spune şi despre formaţia pregătită de Constantin Cadelcu, elevii săi calificându-se de asemenea la semifinală, după turneul de la Câmpulung. Potrivit declaraţiilor lui Marius Mărgărit, turneele semifinale din cadrul Campionatului Naţional de volei rezervat speranţelor, atât la nivel de băieţi, cât şi la fete, vor avea loc în perioada 16-20 martie. Antrenorul a anunţat că va face toate demersurile necesare pentru a solicita organizarea celor două competiţii la Rm. Vâlcea. Nici cele mai mici dintre voleibalistele Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” nu s-au lăsat mai prejos, chiar şi echipa de mini-volei calificându-se la turneul semifinal.
„În momentul de faţă avem şapte echipe care au trecut în fazele semifinale. Mă bucur foarte mult pentru acest lucru şi vreau să vă spun că sunt mândru de faptul că, în ultimii zece ani, în cadrul CNMB, cele mai importante rezultate au fost obţinute de secţia de volei”, a adăugat Marius Mărgărit. (O.D.)