Liga III

Vlădoi neagă implicarea FC Oltchim în jocurile de pariuri sportive

Sfârşit de an, sfârşit de tur de campionat pentru FC Oltchim în Liga a III-a. O vladoiprimă parte a sezonului cu suişuri şi coborâşuri pentru cea mai longevivă grupare a judeţului nostru din cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, un tur de campionat cu multe schimbări pe banca tehnică şi în final un loc 8, dătător de speranţe pentru retur. Ne aflăm la 6 puncte de podium şi la 9 puncte de primul loc, astfel că nimic nu pare imposibil pentru retur. La bilanţul Olchimului şi-a adus contribuţia şi Marius Vlădoi, portar la FC Oltchim, dar pentru câteva etape şi antrenor principal al acestei formaţii. Înainte de a fi informat că nu va mai continua ca principal la clubul chimist, „Ţeţe” Vlădoi ne-a vorbit despre felul în care a perceput experienţa avută la cârma echipei de Liga a III-a în cadrul unui interviu.

* Cum ţi s-a părut acest campionat la cârma FC Oltchim?
– A fost experienţă pe care nu mă gândeam că o să o am aşa de repede. Dacă tragem linie, pot spune că am fost mulţumit, cât de cât, pentru rezultatele pe care le-am avut. Echipa intrase într-un con de umbră, am avut meciurile acelea patru fără victorie, dar până la urmă am ieşit din situaţia aceea dificilă. Îmi pare rău pentru ultimul meci, pe care l-am pierdut în maniera în care l-am pierdut. Meciul cu Ralbex Turcineşti m-a făcut să fiu puţin dezamăgit de parcursul pe care-l avusesem înainte.

* Legat de ultimul meci, de la Turcineşti, dar şi de altele pierdute de FC Oltchim… S-a spus că jucaţi la pariuri şi chiar aţi fi recurs la vânzarea unora dintre partide pentru a atenua oarecum criza financiară care s-a fi resimţit şi la voi. Cum comentezi aceste lucruri?
– Nu, nu intrăm noi în jocuri din acestea cu pariurile. Iar în privinţa problemelor financiare, acestea sunt peste tot acum. Pe noi, însă, deocamdată, conducerea a încercat să ne motiveze. Ni s-a promis o primă la Corabia, ni s-a achitat, am avut iar o primă destul de semnificativă în ultima etapă pentru meciul cu Ralbex şi n-am fost în stare să o luăm. Într-adevăr, puteam să avem mai multe puncte şi atunci era mai bine. Consider că dacă nu pierdeam meciul acela, de acasă, cu Juventus Bascov, alta era situaţia. Noi şi cu cei de la Ghecon am fost singurii care-am pierdut cu Bascov. Începusem bine campionatul şi a intervenit înfrângerea asta acasă care ne-a dat peste cap de tot. Dar eu spun că am mai redresat, cât de cât, situaţia. Nu suntem în zona nisipurilor mişcătoare, aşa că nu avem de ce să ne facem probleme.

* Apropo de condiţiile financiare, se vorbea la un moment dat că nu v-aţi fi luat salariile, că aţi fost daţi afară din serviciu…
– Nu, de luat salariile, nu s-a pus problema. Au fost aceleaşi probleme pe care le-au avut şi muncitorii din Oltchim. S-a mai intrat şi în şomaj tehnic, s-au luat cu întârziere salariile cum a luat toată lumea. În ziua de astăzi, cui nu-i convine aici, poate să se ducă la mai bine, dar e greu peste tot, după cum vedem.

* Faţă de celelalte campionate, cum ţi s-a părut în acest an? E mai greu, mai uşor?
– E mult mai greu campionatul şi cred că s-a văzut acest lucru. E mult mai echilibrat. Sunt două echipe care nu mai au nici o şansă, spun eu, Universitatea II şi Juventus Bascov, dar şi formaţii la care nu se aştepta cineva să ajungă în fruntea clasamentului. Puţini m-au crezut când am spus că Triumf Bârca sau Vişina Nouă nu trebuie analizate după nume. Acum iată-le în frunte, bătându-se pentru promovare.

Juniorii reprezintă viitorul acestei echipe

* Unde vezi Oltchimul la finalul sezonului?
– Cu o pregătire de iarnă bună putem să terminăm campionatul între primele patru-cinci echipe, acolo. Vom avea mai multe meciuri acasă în retur şi cred că vom lua acum mai multe puncte şi din deplasare. Iar în privinţa retrogradării nu cred că putem vorbi de emoţii. Nici nu mă gândesc la acest lucru! De fapt, nici nu trebuie să mai coborâm ştacheta sub locul 8. Acum, noi dacă stăm să ne uităm, cu cinci puncte pe care le-am pierdut acasă cu Bascov şi în deplasarea de la Berbeşti, cu Ghecon Lăpuşata, aveam 31 de puncte. Eram acolo, în primele cinci echipe. Dar asta e! Nu trebuie să găsim vinovaţi, dar au mai fost şi problemele cu juniorii, care au alternat meciurile bune cu cele proaste, n-au avut constanţă. Dar nici nu le putem cere acest lucru. Sunt tineri, sunt la început de drum, nu trebuie să le dai în cap dacă joacă prost un meci. Trebuie să le acorzi în continuare încredere pentru că, până la urmă, ei reprezintă viitorul acestei echipe.

„Cu FC Argeş II am luat primul „roşu” din viaţa mea”

* Aţi avut probleme în acest tur de campionat şi cu suspendările. Ce ne poţi spune despre acest lucru?
– Da, în acest tur de campionat am avut probleme cu cartonaşele galbene şi cu cele roşii. Am ajuns acum chiar la patru cartonaşe roşii, în condiţiile în care atunci când am promovat în Divizia B am primit premiul fairplay pe ţară tocmai pentru că n-am comis abateri de la regulament. Chiar şi mie mi s-a întâmplat să fiu eliminat. Am luat primul roşu din cariera mea de fotbalist cu FC Argeş II. A fost primul „roşu”! Mă lăsam de fotbal şi nu treceam şi prin această situaţie. A fost rău atunci pentru că a urmat meciul cu Juventus Bascov când n-am putut să joc, pentru că am fost suspendat.

Zvonuri lansate pentru a destabiliza

* Se zvoneşte că trei jucători cu experienţă de la FC Oltchim ar urma să meargă la o echipă de Liga a IV-a. Este vorba despre Creangă, Bărbuţ şi despre tine. Ce ne poţi spune despre acest lucru?
– Astea sunt zvonuri aruncate de unii care cam vor să destabilizeze pe aici, pe la echipa asta. Pentru că lucrurile intraseră un pic pe un făgaş normal şi avem noi nişte „prieteni” care tot timpul încearcă să creeze o atmosferă mai tensionată. Aşa s-a întâmplat şi la începutul turului, pentru că nimeni nu se aştepta să începem aşa de bine, şi din nou au fost tot felul de „injecţii” băgate, că nu ne pregătim, că nu am făcut pregătire de vară, că n-am făcut nu ştiu ce. Ne-a mers bine şi ne-au băgat „strâmbe” prietenii pentru a destabiliza. Iar despre faptul că anumite cluburi şi-ar dori serviciile noastre, nu ştiu ce să zic. Discuţii nu au fost şi eu deocamdată nu ştiu nimic.
 
* Continui la FC Oltchim până la finalul sezonului în orice condiţii?
– Da, eu continui la Oltchim. Ce să fac, să mă duc la un nivel inferior? Ne-a spus chiar şi domnul preşedinte Diculoiu că i-au ajuns pe la urechi lucruri din astea. S-a zvonit mai demult asta, că în iarnă o să plecăm. Acum eu zic că am început o treabă aici şi vreau să o termin şi când termin, termin şi mă las de fotbal! Dar încă mai vreau să mai apăr. Mai pot şi mai vreau să mai apăr, chiar dacă unii zic că sunt bătrân. Am văzut portari la 39 de ani care au semnat prelungirea contractelor şi la ligi superioare, nu în cel de-al treilea eşalon. În momentul în care nu mai pot la nivelul acesta, o să simt eu lucrul acesta şi o să mă retrag. Ridic mâna şi spun: gata, nu mai pot! Rămânem prieteni, ne vedem pe stradă, ne dăm mâna. Dar eu zic că asta nu se va întâmpla până în vară. Dar nu se ştie ce ne rezervă viitorul. Toate treburile astea nu depind numai de mine. Dorinţa mea şi a tuturor jucătorilor este să rămânem aici. Ne-am închegat cât de cât o echipă şi poate mai aducem câţiva jucători, din propria pepinieră şi din afară, pentru a consolida lotul.

* Ai vorbit şi cu ceilalţi jucători, îşi doresc să continue la Oltchim? Există oferte pentru vreun jucător?
– Deocamdată nu şi-a exprimat nimeni dorinţa de a pleca. Şi până luăm vacanţă ar fi bine să ştim sigur. E cel mai corect aşa. Când ne întâlnim pe 11 ianuarie să ştim pe cine ne bazăm. Că n-ar rost să plimbăm pe aici vreo 20 de jucători sau să se amăgească unii că pleacă, cum s-a întâmplat şi în vară, cu Marinescu şi Stoica. Hai că-i ia, hai că nu-i mai ia! S-au plimbat între două echipe şi a fost greu şi pentru ei, şi pentru noi. Trebuie să ştim pe cine ne bazăm pentru că acest campionat e destul de greu, cu echipe puternice. Sunt convins şi acum că orice echipă care e între primele 5-6 formaţii, poate ajunge să se bată în retur la retrogradare. O să vedeţi cum o să fie campionatul, se va juca până în ultimele etape! Pentru că sunt echipe organizate, care ştiu cum să lucreze, apelează şi la dedesubturi.

„Ar fi o mare prostie să distrugem o bază sportivă”

* De teren ştii ceva? E adevărat că veţi fi nevoiţi să jucaţi altundeva în retur?
– Unii vorbesc că, mamă, de la 1 ianuarie, gata! Eu am vorbit, însă, cu domnul Diculoiu şi mi-a spus că ne va anunţa dânsul când va fi ceva oficial. Deocamdată însă nu se ştie absolut nimic. Noi ştim că suntem aici, venim şi ne pregătim. Când vom fi înştiinţaţi că gata, nu mai avem voie să intrăm pe această bază, ne conformăm. Dar mi se pare că ar fi o mare prostie şi o pierdere imensă. În ziua de astăzi alţii nu ştiu cum să mai facă terenuri de sport şi noi să-l distrugem pe acesta! Care sunt interesele, nu pot să-mi dau seama, nu pot să-mi imaginez. Dacă pe baza aceasta o să ajungă să se construiască blocuri şi să se dezvolte afaceri imobiliare, e dezastru! Nu trebuie să ne mai mirăm că nu mai avem fotbal, că nu ne mai vin copiii la fotbal, dacă se întâmplă astfel de lucruri.

* Veţi avea un banchet de sfârşit de an, aşa cum se obişnuieşte?
– Continuăm pregătirile până în apropiere de sărbători şi poate mai luăm şi câteva meciuri amicale. E bine să ne mai menţinem, să fie folosiţi cei care-au jucat mai puţin, să aibă şi ei meciuri în picioare. Nu vom avea banchet, pentru că nu avem ce sărbători! O să ciocnim un pahar de vin la stadion. Dacă eram pe locul 2 sau 3, era altceva.

* Dacă mai vrei să transmiţi şi altceva…
– Da. Ţin să le mulţumesc băieţilor pentru că am avut şi momente mai puţin plăcute, dar până la urmă am reuşit să trecem peste ele. Păcat că s-a terminat cu meciul acesta de la Tg. Cărbuneşti, dar în fotbal astea sunt trecătoare. Mereu trebuie să ne gândim şi să fim pregătiţi, pentru că după rău vine şi binele. Trebuie să uităm turul acesta care a fost cu sincope, cu suişuri şi coborâşuri.
Aş mai vrea să mulţumesc, de asemenea, conducerii clubului pentru încrederea pe care mi-a acordat-o, pentru că am avut mână liberă să decid echipa. Ce am considerat eu să fac, aia am făcut. Dacă ieşea rău, eu răspundeam. Mi-am asumat responsabilitatea şi până la urmă am scos-o la capăt. Eu am încercat să ajut cât am putut, băieţii m-au înţeles, suntem un grup unit.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button