Politica

Viorel Popescu ar putea reveni în PSD

Există o foarte mică şansă ca omul de afaceri Viorel Popescu să revină în PSD. Surse din interiorul partidului ne-au dezvăluit că fostul subprefect social-democrat ar intenţiona să revină în viaţa politică şi chiar ar fi abordat acest subiect în câteva dialoguri pe care, recent, le-a avut cu unii membri marcanţi ai PSD.

Viorel Popescu a fost exclus din PSD în urmă cu câţiva ani, la propunerea grupului teleghidat de Ion Matei, fiind acuzat de înaltă trădare, după ce a vorbit pozitiv în presă despre Mircia Gutău. De fapt, adevăratul motiv pentru care omul de afaceri a fost dat afară atunci din PSD a avut legătură doar cu obsesia actualului lider al PSD Râmnicu Vâlcea de a scăpa de concurenţă. Tot pe acelaşi principiu, Ion Matei s-a zbătut şi a şi reuşit să-l elimine din partid şi pe Ion Tudor, care, în ciuda tuturor lucrurilor ce pot fi spuse despre el, relansase activitatea organizaţiei municipale. În cele din urmă, Ion Matei a scos din joc toţi oamenii care îi puteau pune în pericol funcţia. Şi, pentru ce? Pentru ca, în alegerile locale din iunie 2008, să aducă PSD-ului un ruşinos scor de 8 la sută, iar în 2012 să trateze cu maximă superficialitate campania colegului său, Remus Grigorescu.
Fără îndoială că, dacă se va pune problema readucerii unor oameni cu greutate în PSD, în pofida eşecurilor în lanţ pe care le-a înregistrat, Ion Matei va fi primul care se va opune. De ce? Pentru că PSD Râmnicu Vâlcea trebuie să rămână o structură politică anchilozată, uşor de controlat şi de oferit pe tavă adversarilor politici, ca monedă de schimb pentru satisfacerea intereselor personale ale aceluiaşi Ion Matei.
Vă reamintim că Ion Matei a aterizat în PSD după un periplu la PD. Se aude că el a câştigat o poziţie de forţă în partid după ce a cotizat cu 40 de milioane de lei vechi la campania lui Traian Sabău pentru funcţia de primar al Râmnicului, coordonată, dacă nu ne înşeală memoria, de veşnicul Costi Rădulescu şi încheiată dezastruos pentru social-democraţi.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button