Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, explică de ce liberalii vor contribui la demiterea vicepreşedintelui PSD al CJ:

„Dumitru Persu nu a respectat protocolul semnat cu PNL”

• Parlamentarul îl acuză pe vicepreşedintele PSD al Consiliului Judeţean că ar fi împărţit bani pe criterii politice şi pentru a atrage primarii PNL în partidul său

Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, l-a sancţionat pe secretarul executiv al PSD, Dumitru Persu, acuzându-l că ar fi încălcat grosolan protocolul dintre cele două partide. Parlamentarul susţine că social-democratul a împărţit fondurile Consiliului Judeţean după bunul său plac, favorizând primarii PSD şi încercând să atragă către formaţiunea sa mai mulţi edili de la PNL, promiţându-le în schimb bani pentru investiţii. Şeful PNL spune că acesta este motivul pentru care liberalii s-au aliat cu democrat-liberalii pentru a-l demite pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.
„Este o iniţiativă a PDL, care va fi susţinută de grupul de consilieri liberali. Considerăm că Dumitru Persu nu a respectat protocolul existent la nivelul Consiliului Judeţean, între PSD şi PNL. El fiind vicepreşedintele care se ocupa cu partea economică, nu a împărţit fondurile în funcţie de nevoi, ci de culoarea politică. A folosit fondurile CJ pentru a atrage primari liberali sau din alte zone politice”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Cristian Buican. Conducerea PNL este nemulţumită şi din cauza faptului că Persu a ieşit în nenumărate rânduri public şi i-a criticat pe liberali, deşi aveau semnat un protocol care, presupunea, printre altele, neagresiunea în declaraţiile publice.
Se pare că forurile de conducere ale PNL de la centru au dat mână liberă organizaţiei judeţele să acţioneze împotriva lui Dumitru Persu. Liderul PNL spune că partidul pe care îl conduce nu a semnat nici un protocol cu PDL, ci la ora actuală există doar o înţelegere verbală între cele două formaţiuni. În plus, se zvoneşte că, la lovitura de graţie pe care PNL şi PDL şi-au propus să o dea PSD-ului la finele acestei săptămâni, vor participa şi câţiva consilieri judeţeni pesedişti, dornici să îl tragă pe linie moartă pe Dumitru Persu. Liberalii îl vor propune în locul reprezentantului PSD din conducerea CJ pe Mircea Poenaru.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button