Diverse

Viorel Neacşu are un CV impresionant, care-l recomandă pentru funcţia de vicepreşedinte

neacsuViorel Neacşu s-a născut pe 18 mai 1961, în municipiul Drăgăşani. A absolvit Liceul „Henry Coandă” din Rm. Vâlcea, pentru ca, mai târziu, să ocupe funcţii importante de conducere în cadrul unor instituţii şi societăţi de renume din judeţ.

O operaţie de menisc l-a scos din fotbal

În ceea ce priveşte activitatea sa sportivă, Neacşu a fost component al echipei de fotbal din cadrul Liceului Industrial Nr. 2 şi, totodată, câştigător al campionatului organizat la vremea respectivă sub egida Ministerului Transporturilor, avându-l ca antrenor pe profesorul Nicolae Dinescu. A jucat pentru Autobuzul Drăgăşani şi Cauciucul Drăgăşani, pentru ca, mai apoi, să se transfere în Liga a III-a, la Unirea Drăgăşani. A activat până în 1989, când, după o operaţie de ruptură de menisc, a trebuit să renunţe la cea mai mare pasiune, asta pentru că nu s-a putut recupera în totalitate. În paralel cu activitatea de fotbalist, candidatul la funcţia de vicepreşedinte al AJF Vâlcea a urmat şi cursurile de arbitri, oficiind 11 ani, mai precis, până în 2001, la nivelul Ligii a III-a. Neacşu a mai îndeplinit funcţia de vicepreşedinte la Viitorul Drăgăşani şi a fost antrenor la Alma Lex, echipă alături de care a câştigat Play Top-ul la scurt timp de la înfiinţare.

E doldora de carte!

Din 2004 şi până în prezent, Neacşu a îndeplinit şi funcţia de vicepreşedinte în cadrul forului fotbalistic judeţean prezidat de Constantin Pintilie. Este căsătorit şi are un băiat extrem de talentat, Ionuţ, care a jucat fotbal o perioadă chiar şi în Liga I, pentru FC Argeş Piteşti. În viitorul apropiat, acesta ar putea să facă saltul şi în lotul arbitrilor de categoria C. Aşadar, Viorel Neacşu are sportul-rege în sânge şi vrea să fie, în continuare, alături de oamenii de sport din judeţ. În ceea ce priveşte activitatea sa profesională, ar fi foarte multe de spus. El a absolvit Facultatea de Drept din Tg. Jiu, este licenţiat în Ştiinţe Juridice şi Drept Administrativ şi deţine două cursuri post-universitare pentru Protecţia Mediului şi Protecţia Muncii. De asemenea, a finalizat un Master în Securitate, Sănătate, Muncă şi Relaţii de Muncă, îndeplinind, actualmente, funcţiile de lider de sindicat în cadrul Petrom OMV-EPS, din Drăgăşani, şi pe cea de secretar general al uniunii judeţene CNSLR Frăţia. Neacşu mai face parte şi din comisia de disciplină a consilierilor juridici din Vâlcea.

Nu poate sta deoparte de fotbal

Fiind implicat de ani buni în fenomenul fotbalistic, Viorel Neacşu apreciază că poate împărtăşi oamenilor de sport din experienţa sa acumulată de-a lungul anilor. „Am dorit întotdeauna să aduc un suflu nou fotbalului vâlcean, prin investiţii serioase în baze sportive, în centrele de copii şi juniori, precum şi prin crearea un climat de fair-play pe stadioane, pentru ca ambele sexe să poată veni la teren, ca în Occident, alături de copii, fără a avea parte de înjurături. Pe scurt, voi lupta pentru creşterea calităţii sportului, pentru că, în fond, un spectacol nu trebuie să fie însoţit de acte de huliganism”, spune Viorel Neacşu.

Va reforma Comisia Judeţeană de Arbitri

După ce va ajunge vicepreşedinte, liderul de sindicat din cadrul Petrom OMV-EPS Drăgăşani va reorganiza Comisia Judeţeană de Arbitri, pe trei zone, cu puncte distincte de lucru, în Rm. Vâlcea, Drăgăşani şi Horezu. Această măsură are drept scop o mai bună  monitorizare a arbitrilor de perspectivă din judeţ, care au obţinut cele mai bune note la testele fizice şi la meciurile oficiate în campionat. De asemenea, Neacşu va propune ca observatorii să provină numai din rândul celor care au jucat fotbal sau au fost arbitri la viaţa lor. „Rolul observatorului e să ajute brigada de arbitri să-şi desfăşoare bine activitatea, să ştie să discute cu delegaţii, să relateze în mod corect ceea ce s-a întâmplat la teren şi să noteze arbitrii la adevărata lor valoare. Huliganii nu au ce căuta pe terenurile de fotbal, asta e cert! Şi trebuie să luăm o măsură în acest sens. Spre exemplu, în Dolj, un jucător care a lovit un arbitru este ars rău de tot la buzunare, încât acesta are şanse mari să se retragă din activitate. Eu voi discuta personal cu toţi delegaţii, astfel încât să nu mai aibă probleme pe viitor şi să cunoască în detaliu regulamentul”, mai spune candidatul la funcţia de vicepreşedinte.

Nu vrea ca arbitrii să fie delegaţi de mai multe ori pe săptămână

Neacşu mai crede că o posibilă cauză a faptului că arbitrii greşesc tot mai des la meciurile din judeţ este că aceştia sunt delegaţi chiar şi de câte trei-patru ori pe săptămână, aspect nemaiîntâlnit în alte judeţe. „Un arbitru care oficiază un număr mare de jocuri nu mai poate avea calitatea scontată, pentru că oboseşte şi nu se mai poate concentra la capacitate maximă. Şi eu am fost arbitru şi ştiu că eşti supus deosebit de mult din punct de vedere psihic şi fizic, iar organismul uman are nevoie de 24 de ore pentru a se reface complet după un asemenea efort”, mai adaugă Neacşu.

Nu-i e frică de jocurile politice

Din păcate, orice campanie electorală are de-a face şi cu politicul, care, de cele mai multe ori, îşi bagă coada acolo unde nu trebuie. Viorel Neacşu agreează ideea implicării sferei politice în fotbal, însă doar pentru a susţine financiar activităţile sportive şi nu pentru a decide persoanele de conducere într-o anume structură. „Ştiu că se fac jocuri politice, pentru că am în spate o experienţă bogată în diverse sfere de activitate şi am văzut cam cum stă treaba. Politicul ar trebui să se bage mai mult la primării, pentru a-i susţine pe aleşii locali să amenajeze bazele sportive. Eu aşa voi face pe viitor, voi colabora cu autorităţile locale şi judeţene, pentru a atrage astfel de fonduri şi-i voi ajuta pe primari să aibă un stadion exemplar. La alegeri însă, trebuie să lăsăm delegaţii să decidă, pentru că ei cunosc cel mai bine fenomenul sportiv şi răspund de rezultatele obţinute”, completează omul de fotbal.

Vrea un sediu profesionist pentru AJF

În plus, Viorel Neacşu va lupta pentru a achiziţionarea unui sediu modern în care AJF-ul să-şi poată desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii: „Trebuie să beneficiem şi noi odată de un sediu care să facă cinste fotbalului vâlcean şi să arate impecabil. Fiecare comisie ar trebui să aibă biroul ei”.

Secretarul general nu va mai numi observatorii pentru meciurile din campionat

Candidatul la funcţia de vicepreşedinte la AJF Vâlcea vine şi cu o propunere inedită pentru oamenii de fotbal din judeţ. Neacşu va lua în calcul ca secretarul general să nu mai numească personal observatorii pentru meciurile din campionat, astfel încât notele arbitrilor să nu mai fie influenţate şi să fie acordate în mod cât mai corect. „Noi vrem să avem în continuare arbitri cât mai bine pregătiţi şi, pentru a obţine acest lucru, observatorii trebuie să fie cât mai exigenţi şi să analizeze la justa valoare prestaţia cavalerilor fluierului. Aceasta este concluzia la care am ajuns după mai multe discuţii cu delegaţii din judeţ”, a încheiat Viorel Neacşu.

Articole Similare

One Comment

 1. ESTI UN ZERO,CE AI FACUT PANA ACUM PT FOTBALUL JUDETEAN?
  AI FOST ,,VICE,, SI AFACERILE AU FOST PE PRIMUL PLAN
  DUTEEEEEEEEEEEEEE
  VENITI TOTI LA ,,LINS,, , LASA TE DE SMECHERII,NU MAI MERG
  SARARU SI DRAGANESCU SUNT CEI MAI BUNI PE ACESTE FUNCTII
  PT ECHIPELE DIN SUD SI ZONA R VL SA SE OCUPE DL SARARU ,IAR PT CELE DIN ZONA NORD DRAGANESCU !

  ASA CA DLE NEACSU VEZI DE SINDICATUL TAU

Lasă un răspuns

Back to top button