Diverse

Viitorul sună bine pentru handbalul feminin vâlcean

* loturile naţionale de tineret, junioare şi cadete sunt compuse în mare parte din jucătoare care se pregătesc la poalele Capelei

Prima reprezentativă a României, antrenată de Radu Voina, este formată în majoritate din jucătoare de la Oltchim, club cunoscut în ţară ca fiind singurul cu adevărat profesionist. Echipa campioană a României a adus multe satisfacţii suporterilor, are cele mai bune rezultate din handbalul feminin autohton, a strâns laolaltă cele mai valoroase jucătoare, contribuind astfel şi la formare unei imagini de excepţie a judeţului Vâlcea. Oraşul de la poalele Capelei, Râmnicu Vâlcea, dă practic ora exactă în handbalul feminin românesc. Pe lângă Oltchim, aici se regăseşte şi Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă, unde sunt pregătite pentru performanţă toate junioarele de perspectivă din ţară. În aceste condiţii, judeţul Vâlcea nu este reprezentat la loturile naţionale doar de Oltchim, ci şi de celelalte cluburi care fiinţează aici. O dovadă că viitorul handbalului feminin vâlcean este asigurat este dată şi de acţiunea loturilor naţionale ale României, demarată săptămâna trecută. Lotul naţional de junioare, de a cărui pregătire se ocupă Seviştean Popa, totodată şi coordonatorul Centrului de Excelenţă, s-a reunit primul, pe 19 noiembrie, la Plopeni. Junioarele vor sta în cantonament până pe 28 noiembrie şi se vor pregăti în paralel cu lotul naţional de cadete, prezent la Plopeni în perioada 21-28 noiembrie. Aici, la cadete, din staff-ul tehnic face parte şi vâlceanca Nicoleta Lazăr, care este secundul antrenorului Constantin Dincă (proaspăt cooptat şi la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă, acolo unde se ocupă de grupa nou-înfiinţată, cea de 1996-1997). Iar „tineretul” se reuneşte pe 24 noiembrie, la Buzău, acolo unde îşi va desfăşura programul de pregătire până pe 1 decembrie. Pe 2 decembrie, lotul naţional de tineret îşi va lua zborul spre Cehia, în vederea susţinerii unui turneu amical, la care vor lua parte alte trei echipe, revenirea în ţară fiind programată pentru 5 decembrie.
Cum spuneam, judeţul Vâlcea este reprezentat în loturile naţionale la toate nivelurile. La prima reprezentativă, din jucătoare de la Oltchim, iar la cadete, junioare şi tineret din handbalistele aflate la cluburile locale sau care se pregătesc la Centrul de Excelenţă. În lotul naţional de cadete, provenind de la Colegiul Tehnic Energetic, acolo unde se află sub comanda lui Aurelian Roşca, se regăsesc Oana Bucă, Iulia Andrei, Ştefania Ştefan, Ştefania Boştină şi Florentina Craiu, în timp ce de la HC Oltenia au fost selecţionate Izabela Roşca şi Alina Ilie. În afara acestora, în lotul naţional de cadete mai sunt prezente şi Alexandra Indiligan, gemenele Andreea şi Daniela Corban, Bianca Mata, Lorena Ostase, Sonia Vasiliu, Laura Ivan, selecţionate din cadrul Centrului Naţional de Excelenţă.
La lotul naţional de junioare, CS Chimia le-a dat pe Nicoleta Safta şi Adriana Conea, iar Centrul de Excelenţă pe Cristina Enache, Cristina Boian, Mădălina Varodi, Ana Maria Tănăsie, Mădălina Zamfirescu, Daira Ghiocel şi Laura Popa. Aceasta din urmă va efectua jumătate din cantonament cu junioarele, pe 24 noiembrie urmând a pleca la Buzău, la lotul naţional de tineret. Alături de Popa, la „tineret” au mai fost cooptate din cadrul Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă jucătoarele: Ana Maria Măzăreanu, Cristina Florica, Andreea Ianăşi, Ana Ciolan, Irina Ivan şi Roxana Varga (handbaliste care evoluează în Liga Naţională, la HCM Roman, sub formă de împrumut), Ana Apipie, Ana Ion, Ştefania Florea (care activează la Tomis Constanţa) şi Florica Ciobanu (aflată pe o perioadă determinată sub comanda lui Tadici, la Zalău).

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button