Diverse

Viborg şi-a păstrat „coroana”

* în afara celor trei trofee câştigate în 2006, 2009 şi 2010, echipa daneză a mai disputat alte două finale în Liga Campionilor, în 1997 şi 2001

Campioana Danemarcei, Viborg HK, a câştigat pentru a treia oară (şi pentru al doilea an consecutiv) cea mai importantă competiţie inter-cluburi de pe continent. Paradoxal sau nu, spre deosebire de ediţia trecută, atunci când s-a duelat cu Audi ETO Gyor în finală, echipa daneză a avut mai puţin de furcă în actualul sezon, când a înfruntat Oltchim-ul. Elevele antrenorului Jakob Vestergaard şi-au făcut viaţa uşoară încă din meciul tur, pe care l-au câştigat mai mult decât categoric, cu scorul de 28-21. În aceste condiţii, în returul de la Bucureşti, handbalistele de la Viborg au jucat inteligent, cât se poate de calm, fără a se speria de publicul fantastic şi de atmosfera ostilă din Sala „Ioan Kunst Ghermănescu”, şi nu doar că nu au pierdut finala, dar au şi câştigat din nou: 32-31.
Viborg a bifat astfel o nouă izbândă în Liga Campionilor, după cele din 2006 (când a învins în finală echipa slovenă Krim Ljubljana, la care evolua şi Luminiţa Dinu) şi 2009 (duelurile fantastice cu Audi ETO Gyor nu pot fi uitate nici acum, maghiarele impunându-se iniţial la două goluri în Danemarca, pentru ca ulterior nordicele să triumfe la trei goluri în Ungaria). În afara celor trei trofee câştigate, echipa daneză a mai disputat alte două finale în Liga Campionilor, în 1997 (când a pierdut în faţa grupării spaniole Mar Valencia) şi 2001 (fiind înfrântă de Krim Ljubljana).

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button