Politica

Venit probabil din cort direct pe scaunul de primar, Rădulescu a făcut

Circ în Consiliul Local al Râmnicului

La şedinţa de săptămâna trecută din Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, care a avut pe ordinea de zi 17 puncte plus încă unul la „diverse”, consilierii liberali au protestat împotriva unei investiţii de 26,3 miliarde lei vechi (611 mii euro) într-o sală de sport aparţinând Grupului Şcolar Henri Cuandă (fostul Mecanic 2). Aceştia au precizat că nu se opun modernizării şcolii, ci contestă suma mult prea mare pentru un asemenea obiectiv, arătând că o reabilitare similară executată în Bucureşti, dar cu fonduri europene, a costat doar… 250 mii euro fără TVA. „Pune mereu această placă şi spune că noi ne opunem investiţiilor. Vrem investiţii şi le votăm, dar la preţuri corecte. Şi-au făcut un obicei să arunce cu banii fără să chibzuiască. PDL foloseşte avantajul majorităţii absolute şi trec orice prin Consiliul Local. Îşi bat joc de banii publici. Romeo Rădulescu a depăşit orice limită de data acesta şi, pentru că a rămas fără argumente, m-a jignit şi pe mine şi pe colegul meu, Eduard Vârlan. Mă întreb dacă pricepe că a devenit primarul Râmnicului şi că are un comportament reprobabil. Asemenea circ şi atitudine nu găseşti nici în Evul Mediu. L-a întrebat pe domnul Vârlan ce a făcut în viaţa lui în plină dezbatere şi a făcut referiri la locul unde am învăţat eu. Oricât va încerca el să ne pună pumnul în gură, nu va avea câştig de cauză. Cetăţenii plătitori de taxe şi impozite trebuie să cunoască faptul că banii lor se duc în buzunarele clienţilor economici ai PDL. Râmnicul nu are locuri de muncă, nu investeşte nimeni un leu aici din cauza mafie politice, iar administraţia locală face sensuri giratorii cu zeci de miliarde şi renovează săli de sport la preţuri de aproape 3 ori mai mari. Nu mai vorbesc de izolaţiile termice… Aţi avut dreptate, trebuie să atacăm în contencios Hotărârile luate de majoritatea absolută a PDL”, declară consilierul PNL, Bogdan Pruteanu. Proiectul de hotărâre a trecut cu 20 de voturi pentru. In mod curios, alimentând zvonurile conform cărora Ion Matei, liderul grupului consilierilor PSD, ar fi pactizat cu edilul PDL, social-democraţii au votat alături de democrat-liberali. Desfăşurăm în acest moment o anchetă referitoare la necesitatea achiziţionării de betoane pentru construcţii de către nou înfiinţata societate APAVIL S.A. Suntem convinşi că preşedintele PSD, Ion Câlea, cunoscut pentru modul cum protestează împotriva cheltuirii în mod nejustificat a fondurilor publice, îi va cere o explicaţie consilierului Matei.

Decizii care aduc prejudicii Râmnicului

Deşi diletantismul aparatului administrativ al Primăriei a făcut ca oraşul să plătească deja peste 15 miliarde lei vechi despăgubiri în cazurile Găujan şi Tudor Maria, acum s-a amplasat o conductă de apă în Buda-Poienari pe un teren privat din strada Constantin Stănciulescu. Ca urmare a acestei greşeli trebuie făcută o expropriere costisitoare, municipiul plătind cca 38 mii euro pentru 927 metri pătraţi. Rezultă de aici un preţ de peste 40 euro pentru un metru pătrat. În zonă costul unui metru pătrat este de maxim 15 euro.
Pe ordinea de zi s-a aflat şi celebra „donaţie” respinsă şi retrasă din 2006 şi până acum de cinci ori, din motive care nu au fost explicate niciodată. Ulterior acceptării acestei „donaţii” de 1,4 hectare, primăria Râmnicului, în loc să investească în confortul cetăţenilor care plătesc taxe şi nu beneficiază de nimic, urmează să facă o altă investiţie în infrastructura unei zone unde nu există nicio casă, dar ridică preţul terenului limitrof. Supărat de votul negativ dat de liberali, „jaguarul portocaliu” a ameninţat că va introduce „donaţia” în şedinţa următoare. De data acesta, democrat-liberalilor le-a lipsit un vot, o doamnă consilier absentând din motive pe care nu le cunoaştem.
Îi dedicăm ocupantului temporar al fotoliului de Primar, Romeo Rădulescu, acum, de Sărbători, melodia-manea (ştim că îi plac manelele) a idolului său Nicolae Guţă, „Cine e ei şi ce bani are”.

Bogdan Alex Popescu

Articole Similare

One Comment

  1. Acesqt primar, fiind tinàr probabil vrea ca dupà eliberarea lui Gutàu, sà ii ia locul in aceiasi celulà. Cred cà Gutàu il asteaptà cu drag, mai ales cà nu a ràspuns la indemnurile lui, de a face numai lucruri folositoare comunitàti.

Lasă un răspuns

Back to top button