Liga IV

Vasile Grossu, de 3 x bunic!

Experimentantul tehnician Vasile Grossu se poate considera un om împlinit, atât în plan profesional, cât şi familial. Fostul „principal” al echipei de fotbal din Brezoi a debutat în antrenorat în urmă cu peste trei decenii, mai exact în 1976, pentru ca cinci ani mai târziu să devină posesorul licenţei de categoria A, prin care putea să pregătească chiar şi o echipă din Liga I. Grossu şi-a petrecut o bună parte din timp pe banca tehnică a echipei din Brăila, acolo unde a devenit unul dintre cei mai respectaţi oameni în domeniu.

„Tataie” nu se retrage cu una cu două

„Profesorul” a ajuns la stimabila vârstă de 65 de ani, însă nu doreşte să se retragă definitiv din fenomen, chiar dacă nu va mai reprezenta din sezonul viitor formaţia de la poalele Ţurţudanului. „Am primit nişte propuneri interesante de colaborare, dar nu ştiu dacă le voi pute onora, pentru că asta înseamnă să stau mult timp plecat de acasă. În cariera mea, am fost mai mereu departe de familie şi nu mai vreau ca nepoţii să crească fără bunic. Recent, am devenit pentru cea de-a treia oară bunic, iar asta m-a determinat să-mi dedic timpul acestor mici bucurii. Am doi nepoţi şi o nepoată, alături de care vreau să stau cât mai mult”, ne-a spus Vasile Grossu. „Tataie” ne vorbeşte puţin şi despre fosta lui echipă, Lotru Brezoi, alături de care şi-a petrecut ultimii doi ani din carieră. „Eu l-am propus pe Mustăţea primarului, pentru că ştiam greutăţile pe care le traversează administraţia locală. Dacă se va ajunge la un consens, cred că va fi bine. Însă, fără o colaborare, Lotru Brezoi se va întoarce în Liga a V-a. Mă bucur că am reuşit să-i transfer pe Făsui şi Badiu în Liga a III-a din Portugalia, pentru că aşa nu am impresia că am muncit degeaba. E un pas mare pentru cei doi fotbalişti”, a mai adăugat experimentatul tehnician.

Numărul 1 în Liga a IV-a

Dintre antrenorii prezenţi în Liga a IV-a, Vasile Grossu e de departe cel mai experimentat, iar cei 35 de ani săvârşiţi pe banca tehnică stau mărturie în acest sens. Oltul Ioneşti 2009 are, de asemenea, un tehnician pe măsură, Mircea Savu fiind un fost jucător de excepţie şi, mai apoi, un preparator tactic desăvârşit. La Călimăneşti, se regăseşte Gabriel Mangalagiu, cunoscut în breaslă drept un perseverent prin natură şi o fire exigentă, care solicită maximum posibil de la jucătorii săi. Într-o bună zi, „Manga” speră să promoveze Cozia în Liga a III-a. La Berbeşti, Vasile Ilinca (49 de ani) s-a impus prin rigurozitate, bun simţ, exigenţă, ataşament şi prin spiritul său inovator. În rest, există şi antrenori tineri, care au început să obţină rezultate bune în sportul-rege local, gen Relu Nica, Narcis Enăchescu sau Vicenţiu Marinescu. Există şi echipe care nu sunt pregătite de persoane specializate: Dinamo 2007 Rm. Vâlcea şi Olte?ul Alunu.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button